581

Odp: Dopłaty

Fenol ja wczoraj też dostałem odroczenie ...

582

Mogę powiedzieć  że dopłatę miałem . Kasa  tak topnieje  jak ten śnieg , piorunem  . Mam nadzieję że jakoś dociągnie się do żniw .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

583

Niektórzy  jeszcze nie dostali dopłat  a już trzeba pisać nowe  wnioski - i z tym jest problem - nie posiane   itp.... taka wiosna  i wszystko skumuluje sie na koniec 15 maja -  kolejki i ARIMR - praca w biurach  do upadlego-  nerwówka rolników  istny cyrk

584

Ja dopłaty dostałem w listopadzie i o dziwo jeszcze są

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

585

traktor napisał/a:

Niektórzy  jeszcze nie dostali dopłat  a już trzeba pisać nowe  wnioski - i z tym jest problem - nie posiane   itp.... taka wiosna  i wszystko skumuluje sie na koniec 15 maja -  kolejki i ARIMR - praca w biurach  do upadlego-  nerwówka rolników  istny cyrk

Właśnie jestem w tym gronie, czekam i nic...

586

u mnie też ani widu ani słychu... a wniosek złożyłem przed świętami jeszcze

587

Tak czekam i czekam na te dopłaty i coś mnie naszło żeby pojechać do agencji i sprawdzić czy aby wszystko w porządku, no i dobrze że pojechałem, wziąłem decyzję i pokazałem im w Krakowie, okazało się że zablokowali mi przelew ze względu na potrącenia, a było tylko tyle że potrącili mi za brak duplikatu kolczyka jednej sztuki 70 zł, i dlatego wstrzymali...Babka w agencji powiedziała że najpierw wypłacali do tytoni i tych drobnych, a ci co mieli chociaż najmniejsze potrącenia zostali zablokowani i odsunięci na koniec. Odblokowała mi to, ale muszę czekać jeszcze jakieś dwa tygodnie aż Warszawa zrobi przelew. To wszystko jest chore, mało tego że potrącą z dopłat kasę to jeszcze blokują, w jakim my kraju żyjemy....Tak że koledzy sprawdzajcie sobie jeśli ktoś miał potrącenia czy nie macie wstrzymanych.

588

No to się agencja pośpieszyła i dziś dostałem podstawowe :wow:
Może choć rś będą w oststnim terminie.

589

no wkoncu też dostałem podstawę popłaciłem rachunki i 40% poszło
zobaczymy kiedy srodowiskowe przyjdą

590

ja dwa tygodnie temu dostałem decyzję odje**li mi całe 140 zł ale kasy na koncie jeszcze nie ma

591

Trzy tygodnie temu dostałem kasę i oczywiście potrącili ponad 2 tys.

592

ja jeszcze nie mam kasy z dopłat

593

mi ukradli 7 tys i co mam zrobić????? ku....du......i jeszcze pare takich

594

modulacja ma być zwiększona, też jeszcze nie mam kasy, zróbmy turniej kto dostanie później

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

595

Ja odpadam,wczoraj dostałem rś.

596

Kto pierwszy jakieś ONW dostał ,bo niby Kalemba wypłaca ;-)

597

Onw dostaje sąsiednia gmina ale jeszcze nic nie słychać,za to ja i jeszcze paru rolników dostaliśmy już decyzje RŚ.

598

Cała moja gmina w tym roku miała kontrolę obszarową, wczoraj dostałem kopię raportu pokontrolnego więc dopłaty w ostatniej kolejności.

599

wczoraj brat dostał ONW ale u mnie cisza

E 516 na części
Telefon 695 076 269

600

Słyszeliście, że unia nie ma kasy i od przyszłego roku mają odejmować z dopłat obszarowych 2,5% tym co dostają powyżej 2000 euro? Choć i to nie jest pewne bo może być i 4% na minus!
Dziady