Odp: Zetor Proxima
No dobra a jak po okresie gwarancyjnym? Co ile zalecają wymianę płynów,filtrów, olei?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zetor Proxima
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No dobra a jak po okresie gwarancyjnym? Co ile zalecają wymianę płynów,filtrów, olei?
to w jeleniu masakra troszku ponad 3 tys przegląd ... i pierwszy jest po 80 godz
NH ma tak wszędzie 50-300-600-1200, i dalej w silniku co 300 a reszte niewiem
niby śmieszna sprawa ale jakże wkur.... pytanie proste jakie macie żarówki w halogenach itp ? bo sam nie wierzyłem puki nie zobaczyłem .. a mianowicie spaliły się 2 w roboczych i o dziwo wymiana jedynie na dedykowane dla JD czyli po 50zł sztuka ... paranoja innych nie wsadzi
Mój agrotron miał 1-szy przegląd 50 mth,2-gi 200 i tak już poźniej co dwieście.2 lata gwarancji na cały traktor bez wyjątków i jakichś dziwnych limitów.Dojazd i robocizna na przegląd w okresie gwarancji gratis.Przegląd to wymiana oleju w silniku,filtrów,separatora,filtrów kabiny itd, przesmarowaniee całego traktora i przejrzenie czy wszystko działa i się nie zacina,rozwianie wszelkich moich uwag i wątpliwości.Koszt takiego przeglądu to ok.1300 pln.Kosztowny przegląd jest dopiero przy 1000 mth gdzie wymienia się wszystkie oleje -w skrzyni,mostach ,płyny chłodniczy,hamulcowy i w klimie i za to juz trzeba położyć 8000 pln.Co do stanu licznika przy przeglądzie bo też miałem obawy,serwisant mówił żeby to totalnie olać,i faktycznie pisał w książke tak jak powinno być a nie jak było faktycznie.
Ja za pierwszy i drugi, oleje i filtry=po 950 zł
To jak to są halogeny robocze to może kup inne... Będziesz mieć na przyszłość spokój. U mnie we wszystkich gratach są takie standardowe i do kazdego pasują.
http://allegro.pl/zarowka-h27-12v-50-w- … 68655.html
takie masz? są do kupienia po około 15zł na aledrogo chcą zarobić
jeszcze inne ... śmieszne ale cóz ... w końcu w nowym ciagniku nie będize się halogenów zmieniać ... zreszta to i tak nie z mej kieszeni ... to takie zapytanie w woli ścisłości
Koledze tydzień temu w 3,5-letniej proximie skończyły się półbiegi.....
Po wymianie olejów i filtrów hydraulicznych półbiegi wróciły....
rudemenes napisał/a:Koledze tydzień temu w 3,5-letniej proximie skończyły się półbiegi.....
Po wymianie olejów i filtrów hydraulicznych półbiegi wróciły....
a w tym ciagniku nie ma kontrolki cisnienia systemowego?
Nie mam bladego pojęcia ... Zapytam...
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zetor Proxima
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo