661

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

Może zamiast uszczelki wklej to na klej do łożysk po porządnym odtłuszczeniu np. loctite ma taki preparat ja u siebie tak składałem rozdzielacz dopuki miałem oryginalny

662

Jak już to można na klej do uszczelek "hermetyk  czy jakoś tak . Jak ojciec na to skleił dekiel to trzymał bez śrub smile
Ale jak wysadza uszczelkę  to raczej myślę podobnie  jak Dario .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

663

Mam prośbę żeby mi ktoś wytłumaczy lub dał fotkę gdzie mogę zamontować grzałkę do wody w silniku do mtz 82 bo kolega chciał żebym mu założył.

664

Po lewej masz stronie silnika masz zaślepkę i wokół niej 3 otwory do przykręcenia, po prostu wybijasz tą zaślepkę.

665

Ale  trzeba oryginalnej grzalki?

666

http://tablica.pl/oferta/podgrzewacz-gr … e41cf3825c

667

Ja mam sobie robioną wink

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

668

W moim założyłem taką właśnie z allegro i jestem z tego bardzo zadowolony

E 516 na części
Telefon 695 076 269

669

Dzięki koledzy.

670

witam kolegow mam takie pytanie gdzie jest najslabszy punkt w silniku w mtz82 podczas rozmrozenia bo chyba mi sie to zdazylo musialo zostac gdzies troche wody albo cos i na drugi dzien wlewalem nowej wody po robocie spuscilem reszte wyciagam bagnet od oleju a tam klucha bialy gesty olej  od czego zaczac sprawdzanie bo z zewnacz zadnych pekniec ani nic nie widac

Fortschritt zt 423 a razy 2

671

Nie wiem jak w mtz bo nie miałem zbytnio do czynienia , ale ściągnał bym miske załał silnik wodą i patrzył z kad cieknie

mdw

672

Nie wiem jak w starszych ruskach ale u mnie w 1025 jest wymiennik przy filtrze oleju i tam pewnie mógłby złapać...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

673

A nie wywiało zaślepki w głowicy.

674

niee konicznie rozmrożenie ... moze gumeczka na tulei puściła ?   miska w dół  goraca woda do chłodnicy i patrz gdzie cieknie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

675

Mam szansę kupić Mtz 562. Jest słabsza wersja mtz 82.Ma mniej biegów ale nie wiem czy części pasują do mtzeta 82. Jeśli macie w okolicy takie egzemplarze to wypowiedzcie sie na jego temat

676

Jest takie coś, nawet z gościem jechałem go kupić. Z częściami nie ma problema, we Wągrowcu wszystko mają. On ma wersje z zachodu to ma jeszcze świece żarowe

E 516 na części
Telefon 695 076 269

677

Z silnikiem d50 i spalaniem w głowicy?

678

hola hola czy te same silniki nie są w pokosówce 301? Bo jak tak to ostrzegam że one ciężko palą.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

679

mniej biegów ?  czyli pół biegów nie ma ?  i  ma ino obroty na wałek 540 ? 
pneumatykę ma na silniku czy skrzyni ?
hmm jak ma zwykłą świecę płomieniową to  idzie go przerobić na 80 koników

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

680

Ma zwykłą ten w pokosówce i zbiorniczek z paliwem do niej. Faktycznie ciężko palą mamy w mtz z pokosówki, i te silniki są jak od 82 mają być mocniejsze ale palą gorzej. Spalanie w tłoku i głowica płaska. Te starsze miały w głowicy komory spalania i w każdej świeca żarowa. W zimie super paliły, bo wtrysk paliwa był na rozgrzaną świec. Niestety brat nie spuścił wody i coś się uszkodziło. Nie było czasu rozbierać i ojciec kupił z pokosówki nowszy silnik. Tamten stoi a było w nim zrobione dosłownie wszystko, jeszcze dobrze nie dotarty. Ten z mtz 82 ma być mocniejszy, ale myśmy tam różnicy nie widzieli, te same graty ciągnie dalej.