Odp: To na początek ja
jacek wstaw opalarkę w kolektor ssący na 2 min zaraz zacznie gadać
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jacek wstaw opalarkę w kolektor ssący na 2 min zaraz zacznie gadać
Weź sobie przyszykuj C-360 tak aby zawsze i bezwarunkowo odpalała, a sześćdziesiątką przy pomocy wałka przekaźnika mocy odpalisz Forsza, bo dostanie takie obroty które go obudzą, a raz odpalony Forsz będzie potem palił na rozrusznik. Co byś nie wymyślił to poddarty Forsz słabo pali i trzeba się sporo natrudzić aby w mrozy go obudzić.
Tylko jacek ma lejlanda
tak tak, ja mam silnik 6Ct107. a w jaki sposób za pomocą tego wałka??
Oooo to liland nie chce palić?Myślałem że tylko ify są takie niemuśne w mrozy.
Ja polecam opalarkę ... A z 60-ką to za pomocą wałka wom tylko na wstecznym niezależnym kumasz ?
Sprzęcik super . A owy pług to na tuzie czy inaczej ? Mad Max to mój przed malowaniem . No właśnie dziś pług założyłem do swojego :satan:
mój forsz przy -25 pali bez problemu pod warunkiem żę płomieniówka działa ,a z tym lejlandem że nie pali w mrozy to może wtryski padły albo żle pompa ustawiona
lekko ma 60-tka?? mocny musi być wałek?? nie jest na tuzie lecz zrobiłem takie połączenie przegubowe i siłownik od dolnej części czołownic poprowadzony jest do pługa. To pokaż Sebastian co tam założyłeś ciekawego ??:)
Teraz jes po lekkim liftingu Próbowałem odgarnąć jedyną zaspę we wsi czyli u mnie to tylko podwórko poryłem Jeszcze nie zmarzło jak brak ... Mam foty z tamtego roku w odpowiednim dziale to link :
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 534#p92534
Pajej jakbyś kiedyś potrzebował coś do swojego kombajnu, bo widzę,że masz Mercatora to mam do niego katalog części książkowy, to skany poszczególnych stron mogę Ci podesłać.
dzieki za checi, ale ja mam katalog, gdzies w sieci kupiłem w wersji elektornicznej, za czteropak piwa, tyle mniejwiecej zapłaciłem
Zamiast opalarki, lepszy, tańszy i bardziej skuteczny zawsze będzie cybuch/pochodnia/kopciuch - jak kto woli Szmatka zawinięta na jakimś drucie, lekko zwilżona np. ON. Ogień to jednak ogień
a co jak ją wciągnie ?
To będzie lipa. Ale dlaczego zaraz ma ją wciągnąć? Najlepszy do tego jest miękki drut (np. elektroda), który łatwo owinąć i zacisnąć na szatce, i problem z głowy
Nigdy nie zatykam knotem całego dolotu powietrza bo nie pali wcale lepiej. Zawsze trzymam trochę poniżej i zasysa tyle ile potrzebuję.Choć ostatnio kupiłem opalarkę i polecam.
drut do spawania gazowego dobrze się owinie szmatę i nim zaciśnie ... ale już lepiej jakąś świece płomieniową wsadzic i będzie w miare bezpieczne
Dobra świeczka jest od Perkinsa, połączona wężykiem z jakimś małym zbiorniczkiem paliwa. W tej roli dobrze sprawdza się zbiornik płynu hamulcowego od Ursusa. Tanie i proste rozwiązanie, dostępne w każdym sklepie, którego największym plusem jest to, że w przypadku awarii świeczki, od razu widać, że coś jest nie tak. Jak świeca się zatnie, to "wciągnie" tylko tyle paliwa ile jest w zbiorniczku i nic złego silnikowi się nie stanie. Zainteresowanym mogę wrzucić fotki gotowego rozwiązania.
Z doświadczenia wiem że te swiece od perkinsa sie szybko spalają, chyba że mialem jakieś odosbnione przypadki.
To prawda Piotrze ale niektóre świece (nie wiem jak ta o której Ty mówisz) Muszą mieć paliwo wtłoczone, bo swobodnie spływając będzie go za mało. Ja rozwiązałem to tak. Świeca oryginał, wpięty w układ jak oryginalnie, tylko zaworek zabrałem ze świecy. W układ wpiąłem się z elektrozaworem gazu i podczas kręcenia włączam sobie i pali od strzała. Przerobiłem na początku ze zbiorniczkiem, sugerując się właśnie bezpieczeństwem, ale nie palił bo nie chciało dostatecznie dużo paliwa spłynąć. A tak poza tym to czemu tu piszemy?
Witam musze kupić pług do zt 303,czy opłaca sie kupić b200 w dobrym stanie za 1900zł?
czy grudziadzki 4 skiby za 1500?
czy szukać grudziądzki 5 skib?
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Jakie maszyny ciągacie? » To na początek ja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo