401

Odp: To na początek ja

jacek wstaw opalarkę w kolektor ssący na 2 min zaraz zacznie gadać

402

Weź sobie przyszykuj C-360 tak aby zawsze i bezwarunkowo odpalała, a sześćdziesiątką przy pomocy wałka przekaźnika mocy odpalisz Forsza, bo dostanie takie obroty które go obudzą, a raz odpalony Forsz będzie potem palił na rozrusznik. Co byś nie wymyślił to poddarty Forsz słabo pali i trzeba się sporo natrudzić aby w mrozy go obudzić.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

403

Tylko jacek ma lejlanda

Rolnik z powołania:-)

404

tak tak, ja mam silnik 6Ct107. a w jaki sposób za pomocą tego wałka??

405

Oooo to liland nie chce palić?Myślałem że tylko ify są takie niemuśne w mrozy.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

406 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2013-12-09 22:28:01)

Ja polecam opalarkę ... A z 60-ką  to za pomocą wałka wom tylko na  wstecznym niezależnym   kumasz  ? smile
Sprzęcik super .  A owy pług to na  tuzie  czy inaczej ? Mad Max to mój przed  malowaniem . big_smile  No właśnie dziś pług założyłem do swojego :satan:

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

407

mój forsz przy -25 pali bez problemu pod warunkiem żę płomieniówka działa ,a z tym lejlandem że nie pali w mrozy to może wtryski padły albo żle pompa ustawiona

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

408

lekko ma 60-tka?? mocny musi być wałek?? nie jest na tuzie lecz zrobiłem takie połączenie przegubowe i siłownik od dolnej części czołownic poprowadzony jest do pługa. To pokaż Sebastian co tam założyłeś ciekawego ??:)

409 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2013-12-09 23:26:47)

Teraz  jes  po lekkim liftingu wink Próbowałem   odgarnąć  jedyną zaspę we wsi  czyli u mnie to tylko podwórko  poryłem big_smile Jeszcze  nie zmarzło jak  brak ...   Mam foty z tamtego roku w odpowiednim dziale to link :
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php … 534#p92534

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

410

Pajej jakbyś kiedyś potrzebował coś do swojego kombajnu, bo widzę,że masz Mercatora to mam do niego katalog części książkowy, to skany poszczególnych stron mogę Ci podesłać.

411

dzieki za checi, ale ja mam katalog, gdzies w sieci kupiłem w wersji elektornicznej, za czteropak piwa, tyle mniejwiecej zapłaciłem

Rolnik z powołania:-)

412

Zamiast opalarki, lepszy, tańszy i bardziej skuteczny zawsze będzie cybuch/pochodnia/kopciuch - jak kto woli smile Szmatka zawinięta na jakimś drucie, lekko zwilżona np. ON. Ogień to jednak ogień smile

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

413

a co jak ją wciągnie ?

414

To będzie lipa. Ale dlaczego zaraz ma ją wciągnąć? Najlepszy do tego jest miękki drut (np. elektroda), który łatwo owinąć i zacisnąć na szatce, i problem z głowy wink

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

415

Nigdy nie zatykam knotem całego dolotu powietrza bo nie pali wcale lepiej. Zawsze trzymam trochę poniżej i zasysa tyle ile potrzebuję.Choć ostatnio kupiłem opalarkę i polecam.

416

drut do spawania gazowego  dobrze się owinie szmatę i nim zaciśnie ... ale już lepiej jakąś świece płomieniową wsadzic i będzie  w miare bezpieczne

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

417 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2013-12-22 22:00:26)

Dobra świeczka jest od Perkinsa, połączona wężykiem z jakimś małym zbiorniczkiem paliwa. W tej roli dobrze sprawdza się zbiornik płynu hamulcowego od Ursusa. Tanie i proste rozwiązanie, dostępne w każdym sklepie, którego największym plusem jest to, że w przypadku awarii świeczki, od razu widać, że coś jest nie tak. Jak świeca się zatnie, to "wciągnie" tylko tyle paliwa ile jest w zbiorniczku i nic złego silnikowi się nie stanie. Zainteresowanym mogę wrzucić fotki gotowego rozwiązania.

www.rajstop.pl

418

Z doświadczenia wiem że te swiece od perkinsa sie szybko spalają, chyba że mialem jakieś odosbnione przypadki.

mdw

419

To prawda Piotrze ale niektóre świece (nie wiem jak ta o której Ty mówisz) Muszą mieć paliwo wtłoczone, bo swobodnie spływając będzie go za mało. Ja rozwiązałem to tak. Świeca oryginał, wpięty w układ jak oryginalnie, tylko zaworek zabrałem ze świecy. W układ wpiąłem się z elektrozaworem gazu i podczas kręcenia włączam sobie i pali od strzała. Przerobiłem na początku ze zbiorniczkiem, sugerując się właśnie bezpieczeństwem, ale nie palił bo nie chciało dostatecznie dużo paliwa spłynąć. A tak poza tym to czemu tu piszemy? smile

420

Witam musze kupić pług do zt 303,czy opłaca sie kupić b200 w dobrym stanie za 1900zł?
czy grudziadzki 4 skiby za 1500?
czy szukać grudziądzki 5 skib?