Odp: Dyskusje czasowe.
Warunki glebowo-klimatyczne mamy gorsze od tych w europie zachodniej więc nie jesteśmy dla nich zbyt konkurencyjni. Ukraina natomiast wiadomo około 30% światowego czarnoziemu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 61 62 63 64 65 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Warunki glebowo-klimatyczne mamy gorsze od tych w europie zachodniej więc nie jesteśmy dla nich zbyt konkurencyjni. Ukraina natomiast wiadomo około 30% światowego czarnoziemu.
A stara UE to pewnie z otwartymi rękoma nas witała . Zapewne myśleli i gadali tak jak teraz Wy . Zaczynamy robić cię takie same dupy wołowe jak i oni . Wejdą do UE to się zobaczy . I tak nas załatwią i to nie będą Ukraincy ...
Polski chłop jest jak ruski czołg, nie do zaj......a
a propos ruskiego czołgu
A stara UE to pewnie z otwartymi rękoma nas witała . Zapewne myśleli i gadali tak jak teraz Wy . Zaczynamy robić cię takie same dupy wołowe jak i oni . Wejdą do UE to się zobaczy . I tak nas załatwią i to nie będą Ukraincy ...
Zobacz po co im jesteśmy potrzebni
http://image.slidesharecdn.com/tabela1- … 1358768782
Dolicz do tego kombajny, agregaty, pługi, i finansowanie przez ichnie banki, bo swoich już dawno nie mamy.
A Ukraina jeszcze większa, jeszcze więcej ziemi i bardziej zacofane rolnictwo wymagające sprzętu i doinwestowania. Technologia przygotowana, Bankowość przygotowana i firmy przez Polaków Czechów Słowaków i całą resztę rozwinięte do ekspansji na nowe terytoria, tylko car Putin powiedział: STOP orkiestra, szwagra biją i jest jak jest czyli
http://www.youtube.com/watch?v=DaeiIVZ4jQI
MAREKPE jest tak dokładnie, tak jak piszesz Ukraina w Unii to jest potrzebna jej starym dużym krajom jako duży rynek zbytu, dla nas to tylko straty.
no i putni nas straszy. Rosja chce wprowadzic embargo na polskie mieso. Ja to widze w ten sposób: Polaczki odczepcie sie od Ukrainy bo embargo wprowadzimy
Europa jest duża a i Rosja jest wiecznie głodna - myślę że i dla Ukrainy też jest miejsce- upłynie dużo wody w Dnieprze zanim wejdą do Uni ale trzeba dać im szansę taką jaką i myśmy dostali ?
A ja myślę że oni są mądrzejsi o nasze błędy i nie chcą do unii wchodzić na kolanach, jak my, może to gra o lepszy start.
Marekpe myślisz że nie wiem ?
Unia to taki tort z którego i my jemy a tu nagle następna gęba do karmienia !
Tylko zapominacie że jak tak dalej pójdzie to przez granice bedziemy mieli CHINCZYKÓW za sasiadów oni na Ukrainie maja spore areały dzierzaw i wlasnej ziemi taką polityke robi Janukowycz i to jest zagrożeniem dla Uni a nie biedota ukraińska acoż może rusek madrego zrobić dla Ukrainy- nic! Tam rzadzą oligarchowie naród nie ma nic do powiedzenia ot taka ruska demokracja?Jeśli Ukraina będzie wolna to z pożytkiem dla interesów Polskich i nas rolników.
Traktor byłes kiedys na Ukrainie?Ja byłem i to kilka razy i powiem ci ze to jest bezrozumne bydło którym trzeba kierowac silna reka bo inaczej rozwali obore w której siedzi.Powiedz mi dlaczego cały kraj nie stajkuje skoro jest tak zle tylko ta banda na placu w Kijowie?.Wole miec zdyscyplinowanego Chinczyka za granica niz taka chałastre która tylko mysli zeby im dawac i kombinuje co zrobic zeby spie......c z tego kraju.Niewiem zaco ich tak lubisz bo oni nas za bardzo nie kochaja a co najwyzej toleruja.Przyjezdzaja tu po towar dla ruskich wiec cos onich moge powiedziec.
Silna ręka to i u nas by się przydała ...
Zapomniliśmy o wołyniu już? Im chyba bliżej do ruskich niż do polaków. lepiej żeby zostało jak jest.
baaa nawet dwie! I noga żeby popisa w dupe kopnac
Ja myślę że trzeba skorzystać z zadymy na Ukrainie i przejąc ją w całości. W końcu kiedyś to były nasze ziemie.
Kto jest za?
No może poza stolica bo tam siedzą Ci zadymiarze. Zrobimy im wolne miasto jak kiedys nad Bałtykiem
Krzysiek, widziałeś? http://www.youtube.com/watch?v=3a-PN4n0USs
Kolonko na prezydenta !!!!!!!!!
Prawdopodobnie mam kuzynów na Ukrainie (kresy wschodnie) ciekawe czy czują się Polakami.
Z racji ze ja do granicy nie mam strasznie daleko to sie wypowiem, brat czesto jeżdzi na ukraine i troche opowiada jak tam jest. Protestuja bo co maja robic? chłop na ukrainie mało kiedy pracuje, całe rodziny utrzymywane sa przez kobiety (jak w kiepskich) Na protescie pija bawia sie, czego chcieć wiecej?
Wielu ludzi mieszkajacych na uklrainie czuje sie polakami, ale równie wielu nienawidzi polaków, w naszych stronach jeszcze nie dokońca zagoiły sie rany powojennych kiedy to urkay mordowali polakow całe wsie zarzynano łacznie z dziecmi. niestety i polacy nie byli bez winy. rodzice mi opowiadali jak to wracali sasiedzi z wiosek ukraińskich to przywozili buty wraz z nogami ucietymi przy cholewkach, po owies dla koni jeżdzili jak po swoje. Do tej pory "Wołyniak" jest bohaterem dla wielu
Ja parę lat temu spotkałem ukrainca na giełdzie warzywnej i nie lubił polaków i to bardzo a na zarobek przyjeżdzał i czuł się jak u siebie w końcu mieliśmy mu wj*bać ale nikomu nie chciało się gó*na ruszać.
Strony Poprzednia 1 … 61 62 63 64 65 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo