1,241

Odp: Dyskusje czasowe.

Warunki glebowo-klimatyczne mamy gorsze od tych w europie zachodniej więc nie jesteśmy dla nich zbyt konkurencyjni. Ukraina natomiast wiadomo około 30% światowego czarnoziemu.

1,242

A stara UE  to pewnie z otwartymi rękoma  nas witała . Zapewne  myśleli i gadali  tak  jak teraz  Wy  . Zaczynamy robić cię takie same dupy wołowe  jak i oni . Wejdą do UE to się zobaczy . I tak nas załatwią i to nie będą Ukraincy ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

1,243

Polski chłop jest jak ruski czołg, nie do zaj......a

1,244

a propos ruskiego czołgu

http://www.interia.tv/wideo-rosyjski-cz … Id,1259451

1,245

Sebastian napisał/a:

A stara UE  to pewnie z otwartymi rękoma  nas witała . Zapewne  myśleli i gadali  tak  jak teraz  Wy  . Zaczynamy robić cię takie same dupy wołowe  jak i oni . Wejdą do UE to się zobaczy . I tak nas załatwią i to nie będą Ukraincy ...

Zobacz po co im jesteśmy potrzebni
http://image.slidesharecdn.com/tabela1- … 1358768782
Dolicz do tego kombajny, agregaty, pługi, i finansowanie przez ichnie banki, bo swoich już dawno nie mamy.
A Ukraina jeszcze większa, jeszcze więcej ziemi i bardziej zacofane rolnictwo wymagające sprzętu i doinwestowania. Technologia przygotowana, Bankowość przygotowana i firmy przez Polaków Czechów Słowaków i całą resztę rozwinięte do ekspansji na nowe terytoria, tylko car Putin powiedział: STOP orkiestra, szwagra biją i jest jak jest czyli
http://www.youtube.com/watch?v=DaeiIVZ4jQI

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,246 Ostatnio edytowany przez androl (2013-12-13 12:40:44)

MAREKPE jest tak dokładnie, tak jak piszesz Ukraina w Unii to jest potrzebna jej starym dużym krajom jako duży rynek zbytu, dla nas to tylko straty.

1,247

no i putni nas straszy. Rosja chce wprowadzic embargo na polskie mieso. Ja to widze w ten sposób: Polaczki odczepcie sie od Ukrainy bo embargo wprowadzimy

Rolnik z powołania:-)

1,248

Europa  jest duża  a i Rosja jest wiecznie głodna  - myślę że i dla Ukrainy też jest miejsce- upłynie dużo wody w Dnieprze zanim wejdą do Uni ale trzeba dać im szansę taką  jaką i myśmy dostali ?

1,249

A ja myślę że oni są mądrzejsi o nasze błędy i nie chcą do unii wchodzić na kolanach, jak my, może to gra o lepszy start.

1,250

Marekpe myślisz że  nie wiem ?

1,251

Unia to taki tort z którego i my jemy  a tu nagle następna gęba do karmienia  !

1,252

Tylko zapominacie  że jak tak dalej pójdzie to przez granice bedziemy  mieli CHINCZYKÓW  za sasiadów oni na Ukrainie maja spore areały dzierzaw i wlasnej  ziemi taką polityke robi Janukowycz  i to jest zagrożeniem dla Uni a nie biedota ukraińska acoż może rusek madrego zrobić dla Ukrainy- nic! Tam rzadzą  oligarchowie naród nie ma nic do powiedzenia ot taka ruska demokracja?Jeśli Ukraina będzie wolna to z pożytkiem dla interesów Polskich  i nas rolników.

1,253

Traktor byłes kiedys na Ukrainie?Ja byłem i to kilka razy i powiem ci ze to jest bezrozumne bydło którym trzeba kierowac silna reka bo inaczej rozwali obore w której siedzi.Powiedz mi dlaczego cały kraj nie stajkuje skoro jest tak zle tylko ta banda na placu w Kijowie?.Wole miec zdyscyplinowanego Chinczyka za granica niz taka chałastre która tylko mysli zeby im dawac i kombinuje co zrobic zeby spie......c z tego kraju.Niewiem zaco ich tak lubisz bo oni nas za bardzo nie kochaja a co najwyzej toleruja.Przyjezdzaja tu po towar dla ruskich wiec cos onich moge powiedziec.

1,254

Silna ręka  to i u nas  by się przydała ...

1,255

Zapomniliśmy o wołyniu już? Im chyba bliżej do ruskich niż do polaków. lepiej żeby zostało jak jest.

mdw

1,256 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2013-12-14 00:33:33)

baaa nawet dwie! I noga żeby popisa w dupe kopnac

Ja myślę że trzeba skorzystać z zadymy na Ukrainie i przejąc ją w całości. W końcu kiedyś to były nasze ziemie.
Kto jest za?
No może poza stolica bo tam siedzą Ci zadymiarze. Zrobimy im wolne miasto jak kiedys nad  Bałtykiem wink

1,257

Krzysiek, widziałeś? http://www.youtube.com/watch?v=3a-PN4n0USs

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S. Borroughs

1,258

Kolonko na prezydenta !!!!!!!!!
Prawdopodobnie mam kuzynów na Ukrainie (kresy wschodnie) ciekawe czy czują się Polakami.

1,259

Z racji ze ja do granicy nie mam strasznie daleko to sie wypowiem, brat czesto jeżdzi na ukraine i troche opowiada jak tam jest. Protestuja bo co maja robic? chłop na ukrainie mało kiedy pracuje, całe rodziny utrzymywane sa przez kobiety (jak w kiepskich) Na protescie pija bawia sie, czego chcieć wiecej?
Wielu ludzi mieszkajacych na uklrainie czuje sie polakami, ale równie wielu nienawidzi polaków, w naszych stronach jeszcze nie dokońca zagoiły sie rany powojennych kiedy to urkay mordowali polakow całe wsie zarzynano łacznie z dziecmi. niestety i polacy nie byli bez winy. rodzice mi opowiadali jak to wracali sasiedzi z wiosek ukraińskich to przywozili buty wraz z nogami ucietymi przy cholewkach, po owies dla koni jeżdzili jak po swoje. Do tej pory "Wołyniak" jest bohaterem dla wielu

Rolnik z powołania:-)

1,260

Ja parę lat temu spotkałem ukrainca na giełdzie warzywnej i nie lubił polaków i to bardzo a na zarobek przyjeżdzał i czuł się jak u siebie w końcu mieliśmy mu wj*bać ale nikomu nie chciało się gó*na ruszać.