Odp: Dopłaty
gdy będą he he pewnie czekają na kasę z pitów rocznych
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty
Strony Poprzednia 1 … 33 34 35 36 37 … 50 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No i wszystko jasne od tego roku zabierają nam UPO czyli wiadoma każdy parę tysięcy mniej dostanie ale żeby było sprawiedliwie i hodowcy nie śmieli się z zbożowców to i płatności zwierzęcej też nie będzie.
Ot taka ZSL-owska opieka nad polskim rolnictwem
Słuchałem pani Szalczyk, jeju jak ja tej pani nie lubię niby chce coś zrobić ale wychodzi kpina.
Już od roku wiadomo że od 2015 nie będzie upo, mają być jakieś zastępcze ale wszystko jeszcze w proszku.
Dziś dostałem decyzje, strączkowych miałem więcej, no i dopłat jest o 1143 zł więcej.
decyzja przyszła, a 25 koła poszło się ....modulować.
I do mnie przyszła decyzja zmodulowana o 8 tyś
czego wy nie dzielicie tych swoich gospodarstw? nie macie czlonkow rodziny? zawsze to mniej tej modulacji.
i wiecej powodów do kłótni i sporów
dziś swięto kasa przyszła podstawa upo jpo tuz jeszcze programówka i będzie cacy
czas kupic 6 tys on puki cena w miare niska
U mnie dopłaty wpłynęły 20 stycznia
Na dzisjaj wielkie O wzeszłym roku dostałem w marcu i teraz pewnie też ?
http://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-r … 877,0.html
jak chcą to zrobią szybko ale w drugą stronę to i 10 lat nie starczy
Wziełem swieżo troche ugorów , częśc planuje zasiać normalnie a częsć nie, bo sie nie opłaca ,co z tym zrobić zeby wziaśc dopłąte, wystarczy zaorać?
W tym roku już nie będzie uzupełniających? Bo jak od przyszłego to wsiej gorczycę, a przyorzesz na poplon. Niestety nie jestem dokładnie w temacie.
ja też wziełem ostatnio taki ugór w dzierżawę i zaorałem to i posieję seladerę na tym co urośnie to dla krówek będzie a reszta słabej to do opryskania od perzu i na jesieni jakieś zboże się zasieje najprędzej żyto a dopłaty będą troszkię większe z tego bo jako do strączkowych się seladera zalicza
Przemyślałem sprawe i zasieje na wszystkim owies, co bedzie to bedzie
Przemyślałem sprawe i zasieje na wszystkim owies, co bedzie to bedzie
A nie myślałeś o kukurydzy. z moich doświadczeń wynika, że nieźle wychodzi na ugorach i pole po niej czyste zostaje.
Mialem zamiar własnie kukurydze ale nie będe komuś dobrze robił i pakował się w koszty, pole z dwa lata potrzymam.
Pany jak to jest prowadzimy ekologie na ok 80 ha plus dzierżawy nie jest zle, ale te programy rolnośrodowiskowe stają sie nie korzystne jeżeli chodzi o eko chcą zrobić tylko do 20 i do tych że 20 ma być płatność 100 % powyżej od 20 do 30 50% powyżej 30 ma nie być płatności trzeba okazać sie fv sprzedaży .W ekologi jest otyle dobrze ze są te wieksze dopłaty wychodzi tak ze jak posiejeś to wiesz ze za 2 tony masz już zapłacone plus to co sie zbierze a wkonwęcij jest tak ze jak jest dość dobra cena i plon to sie zarobi . Mnie ta ekologia to przeraża nie wiem co myśleć i co robić plan rolnosrodowiskowy nam się kończy , iśc w konwęcje siać nawozy jak sie na tym wychodzi jak to jest u was jak wychodzićie na tym co robić jak tak patrze na zdjecia tej przenicy czy innych zbóz co zdjecia wystawiacie to az sie oko cieszy
Strony Poprzednia 1 … 33 34 35 36 37 … 50 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo