261

Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne

FORTSCHRITT ZT 303-D  czy warto go kupić na uprawę 20 hektarów?

262

hmm następny forszaj ci potrzebny big_smile bo po twoim opisie to już masz 323 i sto dwudziestkę  na 20 hektarów big_smile jeszcze jeden ciągnik ci potrzebny big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

263

chyba bardziej przydało by Ci się coś mniejszego

[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

264

Ale wiecie panowie ja mam 20h swojego a drugie 20 w dzierżawie.

265

Dlaczego te fortschritty są takie tanie z napędem na przód??

266

CZEMU te fortschritty z napędem na cztery są tak tanie ??

267

Są stosunkowo mało popularne. Poza tym relikt przeszłości - DDR.
Pewnie dlatego.

268

to twój forszaj na zdjęcu??

269

NO dobrze a jak facet powie mi za Forszaja np323a 10.000 to tak na prawdę co mam przyuważyć,bo to nie mała kasa tym bardziej że w tym roku cienko ze zbiorami a przy zakupie cwany cwaniak może kombinować na prawo i lewo ,lub może kupić ciągnik z jakimś uszkodzeniem ale po naprawie i tak wyjdę na swoje.....

270

Tak Piotrze, to mój.

271

Piotrku157, ty chyba nie lubisz przeczepiać maszyn. Wszakże te 40 ha co masz do uprawy, to te 2 statki co masz obrobią z palcem w nosie i jeszcze pojadą na zarobek. A 303 są tanie - kloce zrobione toporem, ciężkie i mało zwrotne, ale skuteczne, to trza im oddać. Idą jak ruska zaraza.

272

Witam serdecznie
mam takie pytanie
jak poznac ile dany forszaj 323 ma koni czy 101 czy 125  czy inno ma moc
prosze o jak najszybsza odpowiedz bo moze niedlugo pojade po takiego forszaja i chcial bym wiedziec czy chanldaz nie klamie

pozdrawiam

273

w zależności jak pompa ustawiona ktoś pisał ze były takie i takie ale jak to sprawdzić to nie wiem

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

274

Na "oko" nie sprawdzisz ile ma koni.
Co by nie być zawiedzionym, trzeba przyjąć 100. Jak będzie miał ustawioną pompę na 120 - miła niespodzianka !

275

Witajcie Wszyscy miłośnicy forszajtów Ja po lekturze postów na 14-stu stronach też chcę nabyć 323 ale chyba nie kupię od handlarza , a od tego który pracuje na tym sprzęcie i  dba o niego. Nie chcę niespodzianek. Może mi ktoś poradzi

276

Witaj Józek !
Ja kupiłem od chłopa, prosto z pola. Stał w agregacie pożniwnym, to sobie i po polu nim pojeździłem. No i co z tego jak to był mój pierwszy raz na forszaju. Wark i grzechot jak w każdym obcym ciągniku. W ogólnym łomocie nie wychwyciłem łomotu skrzyni. Dopiero po kilku dniach dotarło, że kupiłem złoma.
Moja rada, do upatrzonego na oko sprzętu, na konkretne oględziny i próbę weź kogoś kto tym sprzętem trochę popracował. Tylko nie "życzliwego" sąsiada.
Powiedz gdzie mieszkasz, może akurat blisko któregoś z Szanownych Forumowiczów. W centralnej Polsce służę w razie potrzeby swoją pomocą.

277

jozef.glowacki napisał/a:

Witajcie Wszyscy miłośnicy forszajtów Ja po lekturze postów na 14-stu stronach też chcę nabyć 323 ale chyba nie kupię od handlarza , a od tego który pracuje na tym sprzęcie i  dba o niego. Nie chcę niespodzianek. Może mi ktoś poradzi

właśnie gdzie mieszkasz .

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

278

moje gospodarstwo jest w tucznie koło wałcza, ale mieszkam  w warszawie. Kupując i taki tak będę musiał jechać do sprzedającego i wtedy podjechałbym po specjalistę i potem odwiózł go   sławek 42  czy mogę na CIEBIE LUB INNEGO SPECA LICZYĆ

279

jozef.glowacki to masz kawał drogi z domu do gospodarstwa smile

280

mi to nie przeszkadza to są łąki