Odp: Ręcę opadają.
Wątek o wierze zamknięty a ktoś znowu rozsyła minusy? Ciekawe wiosna w pełni i komuś się nudzi.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wątek o wierze zamknięty a ktoś znowu rozsyła minusy? Ciekawe wiosna w pełni i komuś się nudzi.
zawór sie przycioł i później puścił
jaki zawór?
Ssący lub wydechowy. Choć to ciekawy przypadek.
Lubie minusy nie długo będę miał więcej od plusów, swoją drogą to ciekawe że ktoś myśli że w taki sposób może coś wskurać
Co tu dużo gadać znamy się nie od dziś. Wiele razy nawet z Tobą Tomek się nie zgadzałem, ale to nie powód, żeby się gównem obrzucać przecież. Mnie te minusy irytują, choć wolałem ich nie mieć. Szczególnie nie wiem za co, z resztą nie ja jeden i tak w sumie mam tyko 2
Panowie jaja jak berety , remont skrzyni w zetorze "6" trwa już prawie tydzień i koszt takiego remontu {części , olej , robocizna} to 7000 , a znalezienie majstra do takiego ciągnika to prawie cud .
Mam sąsiada który też zajmuje się takimi remontami i też z 5 dniówek mu to zajmuje. Widziałem dwie przeróbki załączania przedniego z tarczkowego na sprzęgło kłowe. Na razie działa.
Sprzęgło kłowe mam już 4 lata i jest git.
Paweł jak by ci cos brakowało to daj znac jakl pisałem mam sporo części za pół darmo oddam...
Miałem do Ciebie dzwonić , ale mam takiego *** mechanika że nie chciał słuchać , nowe ze sklepu albo nie robi. Trzeba postawić garaż konkretny zamontowac suwnice i dać se spokuj z tymi pseudo majstrami.
znajomy kiedyś robił też skrzynie w zetorze 12145 to w stodole podwiesił cały tył na łańcuchu do kleszczyny silnikiem odjechał na wózkach i skrzynię zrobił
pawel .... kolega robił skrzynię w 8045 to 5.5 tys części plus 2 robocizna tydzień czasu .... i nikt taniej tego gówna nie bierze na warsztat ... więc spokojnie chciałesz 6stkę to teraz zacznij remontować ... w 10 sie zmieścisz )
rece opadaja dzis przez cały dzien zaorałem tylko ok 2ha. najpierw wyleciała zaslepka z głowicy (brok czy jakos tak) pech chciał ze ta co jest za kolektorem wydechowym, zanim brat przywiózł klucze nasadowe zanik zrobilismy troche czasu mineło, ale nic zdarza sie. brat pojechał ja zrobiłem 2 kołka a tu trach sroba od łopatek w sprzegle urwała sie, i znowu po brata do domu po sróba (na szczescie mam w zapasie) cos zjadłem i znowu w pole zanim poustawialismy sprzegło zaczeło padać, a na moich ziemiach w deszcz to nie robota wiec do domu... rece opadaja
Pajej, a nie masz przypadkiem za bardzo podkręconych tych łapek, bo coś za często pękają Ci te śruby. A nie powinny...
Ja kilka lat temu też szukałem kogoś do skrzyni i nikogo znaleźć nie szło w końcu się sam wziąłem na wózkach rozjechałem co trza było to na wyciągarkach podwiesiłem, tydzień mi to zajęło ale dałem radę ( tato mi pomagał przy rozjeżdżaniu i zjeżdżaniu) 8 lat wszystko chodzi jak ta lala co do kosztów to już nie pamiętam ale tyle co za części. I powiem wam szczerze że pierwszy raz takie coś robiłem i z początku się bałem a jak już zacząłem składać to mi ulżyło okazało się że prosta robota.
Pajej, a nie masz przypadkiem za bardzo podkręconych tych łapek, bo coś za często pękają Ci te śruby. A nie powinny...
wszystko jest ustawione zgodnie ze schematem który jest na forum, nawet podorabiałem sobie "mierniki" zeby szybciej szło. Jak niedawno się dowiedziałem poprzedni własciciel właśnie dlatego sprzedał forszaja bo nie mógł ze sprzegłem do ładu dojśc
A może dociski nierówne?
Pajej a jak masz sprzęgło mechaniczne czy pneumatyczne
No to coś musi być nie tak. Te śruby nie powinny tak często pękać.
Wojtas to pomyśl ile będzie kosztował remont skrzyni jakiegoś zachodniego szrota i gdzie części kupić? Za robotę mi krzyknął 1500, da się przeżyć , najbardziej mnie wkurza że robota stoi , a kosztów mi narobili nasi południowi bracia zaspawując nakrętki na wałkach .
Strony Poprzednia 1 … 32 33 34 35 36 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo