1,361 Ostatnio edytowany przez sarast (2014-06-04 21:54:26)

Odp: Dyskusje czasowe.

nie znałeś tej Polskim sprzed 25 lat i brak ci obiektywizmu .co do putina to przecież najlepszy kolega wojtka takie same ziółka.wiem co mówie pod wojtkiem  2Llata służyłem dobrze że że do swojich braci i kolegów strzelać nie musiałem w stanie wojennym w obronie PRL .dozgonną wierność dla sojużu z ZSRR składałem..... ,brrrrryy.....jeszcze mnie telepie.SZKODA SŁÓW. ps.a co do powązek to niech sobie leży .niech mu tam ziemia lekka bedzie ,trzeba tez umiec przebaczać,

Leszek   dla kolegów'

1,362 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-06-04 22:04:29)

ja tamtych czasów nie pamietam, z opowiadań tylko , ale to co tomek pisze to jakaś masakra. w tej chwili na dwójce leci film jak by to było jaka by dalej komuna była pt. Pocztówki z republiki absurdu.

mdw

1,363

ten film tozmyslona bzdura.
zachod potrzebował bardziej nas niz my ich

1,364

jasne

mdw

1,365

Jaruzelski nie miał nic wspólnego z Putinem !!! I niech historia za 100 lat go oceni  bo teraz co to za historycy co stopnie naukowe za znienawidzonej komuny otrzymali .

1,366

Oj koledzy widzicie ani rusek ani niemiec nigdy przyjacielem nie był i nie będzie nawet anglia dała nas na tacy hitlerowi żeby tylko na wschód poszedł.wojnę najbardziej chcieli ruski i bardzo w tym pomogli hitlerowi i mówienie że ruski nas wyzwolili i zaprowadzili pokój to małe nieporozumienie.

1,367

koseś napisał/a:

Jaruzelski nie miał nic wspólnego z Putinem !!! I niech historia za 100 lat go oceni  bo teraz co to za historycy co stopnie naukowe za znienawidzonej komuny otrzymali .

no proszę cię bardzo tak działał aparat partyjny w bloku socjalistycznym ,nagonka najpierw  obrona przed zgniłym zachodem .a potem wjazd czołgami w obronie jedynego słusznego ustroju .Putin to wychowanek tej ideologi nie pogodzony z porażką ZSRR.  Wojciech czynnie brał udział w obronie tej ideologi kończyli te same szkoły oczywiście w innym czasie .ale  jad ten sam.

Leszek   dla kolegów'

1,368

Dzięki za minusa...... ograniczam wypowiedzi na forum do tych słodkich i pochlebnych  bo jak ma się swoje zdanie to zostaje to napiętnowane !!!!!!!!

1,369

żadnych takich .nawet mi do głowy nie przyszło wstawiać ci minusa .masz innego cichego wielbiciela.     masz prawo mnieć własne zdanie .i ja to szanuje.pozdrawiam.

Leszek   dla kolegów'

1,370 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2014-06-06 22:06:54)

Koseś, specjalistą w takich anonimowych minusach jest przecież yokoslaw i może jego się spytaj... Zresztą zobacz w jakich wątkach i w jakich momentach te minusy się pojawiają, i wszystko będzie jasne. Ale nie licz na to, że Twój anonimowy darczyńca minusów się ujawni, bo musimy założyć, że jednak coś tam czytać on umie i zgodnie z tym co masz napisane w stopce, dyskusji z Tobą nie podejmie. Ja swojego yokoslawa przyłapałem na gorącym uczynku i teraz to ja mam z niego niezły ubaw big_smile big_smile big_smile Zresztą powodów, żeby się nie ujawnić ma on jeszcze co najmniej dwa i razem dobrze wiemy jakie one są... To taki typek typu kibola czy "narodowościowca", który najlepiej czuje się z kapturem i maską na gębie, bo wtedy łatwiej rozpętać zadymę i jak go nikt za czerep nie złapie, to wywinie się swoją anonimowością, i dalej będzie udawał zamodlonego świętoszka... Przykre to, że i tacy na tym zacnym forum się pojawili, ale generalnie trzeba mieć ich głęboko w d...., nie przejmować się i dalej pisać swoje, bo dlaczegóż by nie? Koseś, nie dawaj się pierwszemu lepszemu gamoniowi!

A wracając do sedna wątku, to najbardziej zabawne dla mnie było, jak to ostatnio wszyscy, zarówno z lewa jak i z prawa, podniecali się tą rzekomą wolnością i tym jak to spod niewoli czerwonych kiedyś tam się uwolnili, zupełnie bez refleksji, że w chwilę później sami i dobrowolnie oddali się w niewolę czarnym... Kolejny zabór Polski trwa od wielu lat w najlepsze, żeby nie powiedzieć od samego chrztu Polski, ale już taki prawie bezkrwawy i z uśmiechem na ustach... Po co się teraz bić, jak można całą Polskę dostać za 1% jej wartości, i to jeszcze z pocałowaniem w rękę czy tam złoty pierścionek... Tak jest taniej, szybciej i łatwiej, i żadne organizacje, a nawet i sam Wujek Sam w obronie Polski nie stanie. O niewolniczym kapitalizmie, to znaczy o niewolniczej dla 99% społeczeństwa wolnorynkowej gospodarce sprawiedliwości społecznej już nie wspominając... W wątku obok wrzuciłem fajne porównanie jakie znalazłem kiedyś w sieci i jakoś tak bez echa ono przeszło, więc wrzucam je tu jeszcze raz:

"~To powinien przeczytać kazdy odważny : WYOBRA¬CIE sobie taką hipotetyczną sytuację - Polska podpisuje z Rosją układ, na podstawie którego
1-Polska będzie utrzymywać na swój koszt wszystkie ambasady Rosji i rosyjskie uczelnie wyższe, licea i gimnazja na terenie Polski.
2-Polska zgodzi się, aby Rosja posiadała na terytorium Polski siatkę jawnych funkcjonariuszy, zarówno obcego pochodzenia jak i rekrutowanych miejscowo.
3-Funkcjonariusze ci będą mieli gwarantowany wstęp do szkół, szpitali, wiezień, jednostek wojskowych, w celu gromadzenia informacji i prowadzenia działań propagandowych i manipulacyjnych na rzecz Rosji i jej interesów.
4-Funkcjonariusze ci wstępując do polskiego wojska zostają od razu conajmniej kapitanami, a nawet generałami i mają nie tylko pensje pochodzące z dochodu narodowego Polski, ale także maja dostęp do największych tajemnic
5-W stosownych przypadkach będą mieli tez pensje i przywileje takie same jak pracownicy tych ośrodków, ale pod wieloma względami nie będą podlegać takim samym przepisom np. ci w szkołach nie będą podlegali kuratorium i ministerstwu,
6-Ponadto Polska przyzna im bezpłatną opiekę medyczną i emerytury.
7-W przypadku łamania prawa przez tych funkcjonariuszy, o ile nie zostali złapani na gorącym uczynku, Moskwa zastrzega sobie prawo do nie informowania polskich władz i podejmowania kroków zgodnie ze swoimi interesami - np. tuszowania sprawy, zastraszania ofiar, przenoszenia winnych na inną placówkę, kłamania, oskarżania innych etc.
8-Rosja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania swoich funkcjonariuszy do otwartego krytykowania i wpływania na polską politykę wewnętrzną i zewnętrzną, prawa obywatelskie, kierunki badań naukowych i inny dowolny aspekt życia społecznego i politycznego
9- Rosja zastrzega też, że jest niezależnym państwem i Polska nie ma tam prawa krytyki, a manipulacje są niedopuszczalne.
10-Polska ma też oddać Rosji wszystkie ziemie i nieruchomości jakie kiedykolwiek należały do władz Imperium Rosyjskiego lub Związku Radzieckiego albo obywateli któregoś z tych krajów.
11-Polacy robią codzienną składkę pieniężną na rzecz Rosji.
12-Polski rząd finansuje działalność agentów Rosji pracujących w Polsce
13-UMOWA GWARANTUJĄCA TE WSZYSTKIE PRZYWILEJE NIE PODLEGA WYPOWIEDZENIU

PODOBA SIĘ ??? NIE ???

A co jeżeli to zamiast Rosji byłyby Niemcy?

TEŻ NIE?

Więc dlaczego zgodziliśmy się na coś takiego SAMEGO w stosunku do WATYKANU -który zawsze trzymał z zaborcami i potępiał nasze powstania narodowe?"

No to anonimowe gamonie, dorzućcie mi jeszcze parę minusów....

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

1,371

Anonimowe gamonie ,dobre smile

1,372

Tak dla równowagi Piotrze, chociaż jednego plusa Ci dam.

1,373

PiotrK napisał/a:

...Więc dlaczego zgodziliśmy się na coś takiego SAMEGO w stosunku do WATYKANU...

Podziekuj za to mieszkowi 1.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,374

Dzięki Piotrze ,z tymi minusami jest taj jak z złodziejem co cię okradnie a ty go znasz i podejrzewasz , jednak dowodów nie masz aby mu zrobić wpier.... Sarast źle to napisałem ale to było do ogółu forum a nie personalnie .Piotrze plusa Ci nie dam bo i tak nie mogę cię dogonić z plusami a z minusami na pewno bym nie chciał ,ale wiesz że masz mój szacunek za stałość poglądów .

1,375

sarast napisał/a:

nie znałeś tej Polskim sprzed 25 lat i brak ci obiektywizmu .co do putina to przecież najlepszy kolega wojtka takie same ziółka.wiem co mówie pod wojtkiem  2Llata służyłem dobrze że że do swojich braci i kolegów strzelać nie musiałem w stanie wojennym w obronie PRL .dozgonną wierność dla sojużu z ZSRR składałem..... ,brrrrryy.....jeszcze mnie telepie.SZKODA SŁÓW. ps.a co do powązek to niech sobie leży .niech mu tam ziemia lekka bedzie ,trzeba tez umiec przebaczać,

Przypominając sobie służbę wojskową to ta cala armia dzieliła się na MON Ii wojska MSW i A plus do tego bibole.Do MON-u trafiali prości ludzie a z tego co pamiętam to do tego drugiego wojska była lekka przesiewka ,oczywiście pomijając biboli.Ja słuzylem w MON-NIE i żaden żołnierz nie strzelił by do swoich rodaków którzy walczą o wolność .Przykładem jest Ukraina.Co do kolesiostwa Putin -Wojtek to chyba nie da rady bo oba samce nie te czasy i nie te lata .Chyba ze Putin będąc oficerem KGB miał go na liście do odstrzału za to ze spękał.a co do przebaczania to od tego jest BÓG.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

1,376

Dokładnie jak mówisz Marku.
Służyłem w Ludowym Wojsku Polskim pod dowództwem Generała Wojciecha Jaruzelskiego w latach jesień 1984 - jesień 1986.
Rota mojej przysięgi
Ja, obywatel Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej, stając w szeregach Wojska Polskiego, przysięgam Narodowi Polskiemu być uczciwym, zdyscyplinowanym, mężnym i czujnym żołnierzem, wykonywać dokładnie rozkazy przełożonych i przepisy regulaminów, dochować ściśle tajemnicy wojskowej i państwowej, nie splamić nigdy honoru i godności żołnierza polskiego. Przysięgam służyć ze wszystkich sił Ojczyźnie, bronić niezłomnie praw ludu pracującego, zawarowanych w Konstytucji, stać nieugięcie na straży władzy ludowej, dochować wierności Rządowi Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej. Przysięgam strzec niezłomnie wolności, niepodległości i granic Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej przed zakusami imperializmu, stać nieugięcie na straży pokoju w braterskim przymierzu z Armią Radziecką i innymi sojużniczymi armiami i w razie potrzeby nie szczędząc krwi ani życia mężnie walczyć w obronie Ojczyzny, o świętą sprawę niepodległości, wolności i szczęścia ludu. Gdybym nie bacząc na tę moją uroczystą przysięgę obowiązek wierności wobec Ojczyzny złamał, niechaj mnie dosięgnie surowa ręka sprawiedliwości ludowej".
W czasie mówienia zwrotki o Armii Radzieckiej słychać było tylko buuuuuuuuuuuu. Po przysiędze z tego powodu było docieranie kociarstwa. Każdy rocznik tak miał.
Poświęciłem Ojczyźnie dwa lata życia, kilkadziesiąt litrów potu w mundurze, kilka litrów krwi w butach, litr gila w masce p-gaz i spory kawałek wątroby. Nie żałuję. Koszty wysokie, za to wrażenia bezcenne.
Jestem dumny, że służyłem Ojczyźnie w prawdziwej Armii - ludowej, że miałem prawdziwego dowódcę - żołnierza frontowego gen Wojciecha Jaruzelskiego.

1,377

Sławku masz rację, każdy kto był w wojsku na ochotnika czy z przymusu w PRL czy już w RP dziś dobrze wspomina ten czas, była to swego rodzaju szkoła życia. Dziś jak widzę młodzież w wieku poborowym to stwierdzam, że rośnie nam społeczeństwo nieudaczników. Niedawno przyjęli do służby chłopaka co moro na kant wyprasował, a kałacha nosił z paluchem na spuście. Normalnie zgroza!

1,378

bartek napisał/a:

Sławku masz rację, każdy kto był w wojsku na ochotnika czy z przymusu w PRL czy już w RP dziś dobrze wspomina ten czas, była to swego rodzaju szkoła życia. Dziś jak widzę młodzież w wieku poborowym to stwierdzam, że rośnie nam społeczeństwo nieudaczników. Niedawno przyjęli do służby chłopaka co moro na kant wyprasował, a kałacha nosił z paluchem na spuście. Normalnie zgroza!

co do tego się zgodze dyscypliny jest brak teraz

mdw

1,379 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-06-07 22:39:23)

PiotrK napisał/a:

Koseś, specjalistą w takich anonimowych minusach jest przecież yokoslaw i może jego się spytaj... Zresztą zobacz w jakich wątkach i w jakich momentach te minusy się pojawiają, i wszystko będzie jasne. Ale nie licz na to, że Twój anonimowy darczyńca minusów się ujawni, bo musimy założyć, że jednak coś tam czytać on umie i zgodnie z tym co masz napisane w stopce, dyskusji z Tobą nie podejmie. Ja swojego yokoslawa przyłapałem na gorącym uczynku i teraz to ja mam z niego niezły ubaw big_smile big_smile big_smile Zresztą powodów, żeby się nie ujawnić ma on jeszcze co najmniej dwa i razem dobrze wiemy jakie one są... To taki typek typu kibola czy "narodowościowca", który najlepiej czuje się z kapturem i maską na gębie, bo wtedy łatwiej rozpętać zadymę i jak go nikt za czerep nie złapie, to wywinie się swoją anonimowością, i dalej będzie udawał zamodlonego świętoszka... Przykre to, że i tacy na tym zacnym forum się pojawili, ale generalnie trzeba mieć ich głęboko w d...., nie przejmować się i dalej pisać swoje, bo dlaczegóż by nie? Koseś, nie dawaj się pierwszemu lepszemu gamoniowi!

A wracając do sedna wątku, to najbardziej zabawne dla mnie było, jak to ostatnio wszyscy, zarówno z lewa jak i z prawa, podniecali się tą rzekomą wolnością i tym jak to spod niewoli czerwonych kiedyś tam się uwolnili, zupełnie bez refleksji, że w chwilę później sami i dobrowolnie oddali się w niewolę czarnym... Kolejny zabór Polski trwa od wielu lat w najlepsze, żeby nie powiedzieć od samego chrztu Polski, ale już taki prawie bezkrwawy i z uśmiechem na ustach... Po co się teraz bić, jak można całą Polskę dostać za 1% jej wartości, i to jeszcze z pocałowaniem w rękę czy tam złoty pierścionek... Tak jest taniej, szybciej i łatwiej, i żadne organizacje, a nawet i sam Wujek Sam w obronie Polski nie stanie. O niewolniczym kapitalizmie, to znaczy o niewolniczej dla 99% społeczeństwa wolnorynkowej gospodarce sprawiedliwości społecznej już nie wspominając... W wątku obok wrzuciłem fajne porównanie jakie znalazłem kiedyś w sieci i jakoś tak bez echa ono przeszło, więc wrzucam je tu jeszcze raz:

"~To powinien przeczytać kazdy odważny : WYOBRA¬CIE sobie taką hipotetyczną sytuację - Polska podpisuje z Rosją układ, na podstawie którego
1-Polska będzie utrzymywać na swój koszt wszystkie ambasady Rosji i rosyjskie uczelnie wyższe, licea i gimnazja na terenie Polski.
2-Polska zgodzi się, aby Rosja posiadała na terytorium Polski siatkę jawnych funkcjonariuszy, zarówno obcego pochodzenia jak i rekrutowanych miejscowo.
3-Funkcjonariusze ci będą mieli gwarantowany wstęp do szkół, szpitali, wiezień, jednostek wojskowych, w celu gromadzenia informacji i prowadzenia działań propagandowych i manipulacyjnych na rzecz Rosji i jej interesów.
4-Funkcjonariusze ci wstępując do polskiego wojska zostają od razu conajmniej kapitanami, a nawet generałami i mają nie tylko pensje pochodzące z dochodu narodowego Polski, ale także maja dostęp do największych tajemnic
5-W stosownych przypadkach będą mieli tez pensje i przywileje takie same jak pracownicy tych ośrodków, ale pod wieloma względami nie będą podlegać takim samym przepisom np. ci w szkołach nie będą podlegali kuratorium i ministerstwu,
6-Ponadto Polska przyzna im bezpłatną opiekę medyczną i emerytury.
7-W przypadku łamania prawa przez tych funkcjonariuszy, o ile nie zostali złapani na gorącym uczynku, Moskwa zastrzega sobie prawo do nie informowania polskich władz i podejmowania kroków zgodnie ze swoimi interesami - np. tuszowania sprawy, zastraszania ofiar, przenoszenia winnych na inną placówkę, kłamania, oskarżania innych etc.
8-Rosja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania swoich funkcjonariuszy do otwartego krytykowania i wpływania na polską politykę wewnętrzną i zewnętrzną, prawa obywatelskie, kierunki badań naukowych i inny dowolny aspekt życia społecznego i politycznego
9- Rosja zastrzega też, że jest niezależnym państwem i Polska nie ma tam prawa krytyki, a manipulacje są niedopuszczalne.
10-Polska ma też oddać Rosji wszystkie ziemie i nieruchomości jakie kiedykolwiek należały do władz Imperium Rosyjskiego lub Związku Radzieckiego albo obywateli któregoś z tych krajów.
11-Polacy robią codzienną składkę pieniężną na rzecz Rosji.
12-Polski rząd finansuje działalność agentów Rosji pracujących w Polsce
13-UMOWA GWARANTUJĄCA TE WSZYSTKIE PRZYWILEJE NIE PODLEGA WYPOWIEDZENIU

PODOBA SIĘ ??? NIE ???

A co jeżeli to zamiast Rosji byłyby Niemcy?

TEŻ NIE?

Więc dlaczego zgodziliśmy się na coś takiego SAMEGO w stosunku do WATYKANU -który zawsze trzymał z zaborcami i potępiał nasze powstania narodowe?"

No to anonimowe gamonie, dorzućcie mi jeszcze parę minusów....

A ty to sobie w domu żonie po ubliżaj a ode mnie sie odczep.

mdw

1,380 Ostatnio edytowany przez sarast (2014-06-08 10:06:27)

ha ha  dwa lata w armi  ludowej *** i oni zadowoleni i dumni .trzeba było zostać na trepa a nie drobnymi pod bramą rzucać . dzis by już dawno byli byście na emeryturach .a jeszcze jedno szwej odmówił by rozkazu  ????? co wy na starość pijecie ????? a na przysiędzę było buuuuuu ,weż przestań ????? a chyba ze zostaliście w tej wspaniałej armi  a to przepraszam.javascript:insert_text(':lol:',%20'');

Leszek   dla kolegów'