Odp: Rzepak
No to tylko pogratulować Paweł podziel się swoją wiedzą i nabranym doświadczeniem teraz będę większość rzepakiem obsiewał i milo byłoby osiągnąć taki plon z ha.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 40 41 42 43 44 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No to tylko pogratulować Paweł podziel się swoją wiedzą i nabranym doświadczeniem teraz będę większość rzepakiem obsiewał i milo byłoby osiągnąć taki plon z ha.
Niedługo plon rzepaku przekroczy plon pszenicy
Piszcie że sypie 10 ton na pewno będzie droższy
Żniwa rzepakowe prawie na ukończeniu - zostało na dziś 1 ha ...
Chcecie- wierzcie, chcecie- nie wierzcie:
Artoga, Bonanza - 5,1 t/ha
Sensation - 4,7 t/ha
Niedługo plon rzepaku przekroczy plon pszenicy
Żniwa rzepakowe prawie na ukończeniu - zostało na dziś 1 ha ...
Sensation - 4,7 t/ha
Już przeskoczył przynajmniej to co prognozuję u siebie
Ja nadarłem w miskę nasion i mierzę a tu 5.5% wilgotności. Myślałem że ma minimum 7 ale czekam do przyszłego tygodnia bo jeszcze sporo zielonego się trafia.
Skoszony, wywieziony populacyjny monolit 3,925 t / ha na najbardziej nierównych, mozajkowatych i najsłabszych działkach jakie mam. Wczoraj skoszony dziś rano wywieziony 5,9% ostatni kurs dziś 4,9%. Ogólnie większość rolników mówi że jest to rok rekordowy.
Piotrfire napisał/a:Niedługo plon rzepaku przekroczy plon pszenicy
rudemenes napisał/a:Żniwa rzepakowe prawie na ukończeniu - zostało na dziś 1 ha ...
Sensation - 4,7 t/haJuż przeskoczył przynajmniej to co prognozuję u siebie
Patrząc na kukurydzę to i ją może w tym roku przeskoczyć.
Ja dziśaj ruszam w swój
ja mam żniwa na ukończeniu, plony jak na moje ziemie rekordowe equisite 4,5t/ha kolumb 3,5t/ha tylko cena mizerna 1160zł/t
ja ruszam po jutrze a jak opuszczacie klepisko na rzepak całkiem wajcha do dołu czy na ząbkach ustawiacie pokretłem?
Wajcha to tylko jak zapchnie, normalnie pokrętłem opuść.
Po sąsiedzku dziś u henia wpadli na rzepak, 80 ha i jak zaczęli około godziny 13 to już od godziny mają fajrant. 3xlexion 770. Pole ogólnie piachy jak diabli a plon jak dzwoniłem do sąsiada co tam kosi to mówił że komputer pokazywał w granicach 4t/ha. Ale faktycznie rzepak był fest a poprzedni właściciel tego pola jak miał tonę mieszanki z hektara to już był sukces
Lechu dobre nawożenie nić innego
Mialem dzialki że tęz sypał po 4 z hakiem, ale srednia wyszla 3,7 myśle że to i tak rekord jak do tej pory u mnie
wróciłem ze skupu po 24godzinach.plon exstorm 4,9 saveo 4,75 suchy jak diabli 6,3
cena dzis 1160 zostawiłem na lepsze czasy(depozyt)
W mojej okolicy jest kilku skupujących no i kolejki nieduże 2 - 3 ciągniki, najdłuższy kurs od wyjazdu do przyjazdu 2 h 8 km. Ja w depozyt dałem połowę,
Plon 4.5-5t/ha. Exstorm, Artoga, Sherpa, wilgotność 5.5-6.7. Półkarłowy PX104 jeszcze nie ścięty, bliższy plon nieznany
Ja juz sie zastanawiam co siac. w "moim" sklepie powiedział mi ze kazda odmiane mi załatwi tylko musze odpowiednio wczesnie mu powiedzieć co ma śćiagnąć wiec co polecacie. u mnie fajnie sypał equisite 4,5t/ha
Ja sieję na gorszej ziemi Sherlocka a na lepszej Bonanzę. Może wezmę coś jeszcze na próbę ....
Strony Poprzednia 1 … 40 41 42 43 44 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo