821

Odp: Rzepak

No to tylko pogratulować smile Paweł podziel się swoją wiedzą i nabranym doświadczeniem teraz będę większość rzepakiem obsiewał i milo byłoby osiągnąć taki plon z ha.

822

Niedługo plon rzepaku przekroczy plon pszenicy

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

823

Piszcie że sypie 10 ton na pewno będzie droższy

824

Żniwa rzepakowe prawie na ukończeniu - zostało na dziś 1 ha ...

Chcecie- wierzcie, chcecie- nie wierzcie:
Artoga, Bonanza - 5,1 t/ha
Sensation - 4,7 t/ha

825

Piotrfire napisał/a:

rudemenes  napisał/a:

Sensation - 4,7 t/ha

Już przeskoczył przynajmniej to co prognozuję u siebie

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

826

Ja nadarłem w miskę nasion i mierzę a tu 5.5% wilgotności. Myślałem że ma minimum 7 ale czekam do przyszłego tygodnia bo jeszcze sporo zielonego się trafia.

827

Skoszony, wywieziony populacyjny monolit 3,925 t / ha na najbardziej nierównych, mozajkowatych i najsłabszych działkach jakie mam. Wczoraj skoszony dziś rano wywieziony 5,9% ostatni kurs dziś 4,9%. Ogólnie większość rolników mówi że jest to rok rekordowy.

828

MAREKPE napisał/a:
Piotrfire napisał/a:

rudemenes  napisał/a:

Sensation - 4,7 t/ha

Już przeskoczył przynajmniej to co prognozuję u siebie

Patrząc na kukurydzę to i ją może w tym roku przeskoczyć.

829

Ja dziśaj ruszam w swój

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

830

ja mam żniwa na ukończeniu, plony jak na moje ziemie rekordowe equisite 4,5t/ha kolumb 3,5t/ha tylko cena mizerna 1160zł/t

Rolnik z powołania:-)

831

ja  ruszam  po  jutrze   a  jak    opuszczacie  klepisko  na  rzepak   całkiem  wajcha  do  dołu  czy  na   ząbkach   ustawiacie  pokretłem?

maszyny Fortschritt  geniale   w  swojej prostocie   ale  jakże  przemyślane   ,wyciągnij    skrzynie  biegów  w  e512   a  w   bizonie  big_smile  wymontuj     silnik   w  zt300   a   w  dużym   ursusie  .

832

Wajcha to tylko jak zapchnie, normalnie pokrętłem opuść.

833

Po sąsiedzku dziś u henia wpadli na rzepak, 80 ha i jak zaczęli około godziny 13 to już od godziny mają fajrant. 3xlexion 770. Pole ogólnie piachy jak diabli a plon jak dzwoniłem do sąsiada co tam kosi to mówił że komputer pokazywał w granicach 4t/ha. Ale faktycznie rzepak był fest a poprzedni właściciel tego pola jak miał tonę mieszanki z hektara to już był sukces

E 516 na części
Telefon 695 076 269

834

Lechu dobre nawożenie  nić innego

835

Mialem dzialki że tęz sypał po 4 z hakiem, ale srednia wyszla 3,7 myśle że to i tak rekord jak do tej pory u mnie

mdw

836

wróciłem ze skupu po 24godzinach.plon exstorm 4,9 saveo 4,75 suchy jak diabli 6,3
cena dzis 1160 zostawiłem na lepsze czasy(depozyt)

837

W mojej okolicy jest kilku skupujących no i kolejki nieduże 2 - 3 ciągniki, najdłuższy kurs od wyjazdu do przyjazdu 2 h 8 km. Ja w depozyt dałem połowę,

838

Plon 4.5-5t/ha. Exstorm, Artoga, Sherpa, wilgotność 5.5-6.7. Półkarłowy PX104 jeszcze nie ścięty, bliższy plon nieznany

839

Ja juz sie zastanawiam co siac. w "moim" sklepie powiedział mi ze kazda odmiane mi załatwi tylko musze odpowiednio wczesnie mu powiedzieć co ma śćiagnąć wiec co polecacie. u mnie fajnie sypał equisite 4,5t/ha

Rolnik z powołania:-)

840

Ja sieję na gorszej ziemi Sherlocka a na lepszej Bonanzę. Może wezmę coś jeszcze na próbę ....