841

Odp: Rzepak

Rzepak to ruletka ,jakiej odmianie spasuje pora to się dowiesz za rok.

842

ja nie sieje rzepaku choć dał pod 4 tony .mam go w du.... 1200 za tonę  .rozbój w biąły dzień .wole kukurydzę ,

Leszek   dla kolegów'

843

rudemenes napisał/a:

Ja sieję na gorszej ziemi Sherlocka a na lepszej Bonanzę. Może wezmę coś jeszcze na próbę ....

Gorsza czyli która klasa ??

844

tomek1974 napisał/a:

Rzepak to ruletka ,jakiej odmianie spasuje pora to się dowiesz za rok.

to fakt.

mdw

845

mocne255 napisał/a:
rudemenes napisał/a:

Ja sieję na gorszej ziemi Sherlocka a na lepszej Bonanzę. Może wezmę coś jeszcze na próbę ....

Gorsza czyli która klasa ??

V na piaskach

846

sarast napisał/a:

ja nie sieje rzepaku choć dał pod 4 tony .mam go w du.... 1200 za tonę  .rozbój w biąły dzień .wole kukurydzę ,

na  skupie gdzie woziłem rzepak przymierzaja sie do kukurydzy cena 20zł

Rolnik z powołania:-)

847

20zŁ za jaką ilość ? 20kg czy może 578943 kg ?

848

Wlaśmie skończyłem rzepak z ostatnią przyczepą zdążyłem pod dach i przylało plon w przyblirzeniu 4.2t dokładniej po sprzedaży

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

849

Pajej napisał/a:
sarast napisał/a:

na  skupie gdzie woziłem rzepak przymierzaja sie do kukurydzy cena 20zł

W mojej i okolicznych wioskach plon qq na ziarno szacuję na 3 w porywach do 5 t/ha.

850

klepnełem kontrakt na kuku. po 450 netto i mam rzepak w tyle . 1200 to było wczoraj dziś o 30zł w dół to nie rozbój ? a co do kuk to niema strachu  jak nie ziarno to kiszonka na biogaz do DE po 34 euro za tonę .ino dawaj im się opłaca .

Leszek   dla kolegów'

851

Co za rok do bani u nas na rzepak..... Byłem 3dni temu patrzeć jak dosycha i urwałem strąka ku mojemu zdziwieniu w stojącym łanie nasiona były porośnięte. Robal łuszczyny nie uszkodził, grzyb też. Ręce mi opadły, bo odpadu będzie dużo i dowalą zanieczyszczenie duże. Nie wiem czego porósł, jak strąk zamknięty. Na dodatek wczoraj zaczęło padać i dziś nad rane przestało na jak długo nie wiem... Jak nie przestanie lać to znowu ruszy do rośnięcia i pokiełkuje.

852

1200 rozbój? U nas 1080 ostatnio skupywali. Średnia nam wyszła 3,4 t/ha. Leżący czy stojący sypał mniej więcej tak samo.

853

Ja miałem wczoraj startować ale zaczęło padać i tak siąpi do teraz.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

854

Najgorsze jest to że z naszego biadolenia nic nie wynika .Możemy se stukać w klawiaturę ile chcemy.Prawda jest taka że nas przyzwyczaili  do afer, do zmowy cenowej a dzięki poróżnieniu  przez dopłaty nie jesteśmy w stanie się zjednoczyć i bronić.POLSKO OBUD¬ SIĘ. (Jestem nie zależny)

855

no tak ale ceny w tej chwili biorą według matifu, nie ma  to co kiedyś że u jednego 1400 a drugiego 1100, róznice są po 20 zł, po prostu trzeba ryzykować i kontraktować.

mdw

856

Ja dziśaj pogoniłem tira do Osadkowskiego cena jaką dali to 1230 netto plus 60 do tony za transport  zobaczymy jak to wyjdzie

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

857 Ostatnio edytowany przez dziki97 (2014-07-26 00:10:33)

yakoslaw jaki miales plon rzepaku z hektara?

858 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-07-26 07:47:43)

3,7 tony, witałem sie z tobą na stowarzyszeniu , byłeś za mna na wadze, tzn przynajmniej ktoś od ciebie.a u ciebie jak?

mdw

859

plus minus tak samo, zalezy od pola, a witales sie pewnie z bratem, chyba ze mial wasy to ojciec big_smile ja dalek o nie jezdze

860

a   ja  sie  pochwale   że   rzepak  mi  sypnął   4,760t  z  ha   za   to  cena  taka  sobie   1175zł

maszyny Fortschritt  geniale   w  swojej prostocie   ale  jakże  przemyślane   ,wyciągnij    skrzynie  biegów  w  e512   a  w   bizonie  big_smile  wymontuj     silnik   w  zt300   a   w  dużym   ursusie  .