Odp: Rzepak
Rzepak to ruletka ,jakiej odmianie spasuje pora to się dowiesz za rok.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 41 42 43 44 45 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja nie sieje rzepaku choć dał pod 4 tony .mam go w du.... 1200 za tonę .rozbój w biąły dzień .wole kukurydzę ,
Ja sieję na gorszej ziemi Sherlocka a na lepszej Bonanzę. Może wezmę coś jeszcze na próbę ....
Gorsza czyli która klasa ??
to fakt.
rudemenes napisał/a:Ja sieję na gorszej ziemi Sherlocka a na lepszej Bonanzę. Może wezmę coś jeszcze na próbę ....
Gorsza czyli która klasa ??
V na piaskach
ja nie sieje rzepaku choć dał pod 4 tony .mam go w du.... 1200 za tonę .rozbój w biąły dzień .wole kukurydzę ,
na skupie gdzie woziłem rzepak przymierzaja sie do kukurydzy cena 20zł
20zŁ za jaką ilość ? 20kg czy może 578943 kg ?
Wlaśmie skończyłem rzepak z ostatnią przyczepą zdążyłem pod dach i przylało plon w przyblirzeniu 4.2t dokładniej po sprzedaży
sarast napisał/a:ja nie sieje rzepaku choć dał pod 4 tony .mam go w du.... 1200 za tonę .rozbój w biąły dzień .wole kukurydzę ,
na skupie gdzie woziłem rzepak przymierzaja sie do kukurydzy cena 20zł
W mojej i okolicznych wioskach plon qq na ziarno szacuję na 3 w porywach do 5 t/ha.
klepnełem kontrakt na kuku. po 450 netto i mam rzepak w tyle . 1200 to było wczoraj dziś o 30zł w dół to nie rozbój ? a co do kuk to niema strachu jak nie ziarno to kiszonka na biogaz do DE po 34 euro za tonę .ino dawaj im się opłaca .
Co za rok do bani u nas na rzepak..... Byłem 3dni temu patrzeć jak dosycha i urwałem strąka ku mojemu zdziwieniu w stojącym łanie nasiona były porośnięte. Robal łuszczyny nie uszkodził, grzyb też. Ręce mi opadły, bo odpadu będzie dużo i dowalą zanieczyszczenie duże. Nie wiem czego porósł, jak strąk zamknięty. Na dodatek wczoraj zaczęło padać i dziś nad rane przestało na jak długo nie wiem... Jak nie przestanie lać to znowu ruszy do rośnięcia i pokiełkuje.
1200 rozbój? U nas 1080 ostatnio skupywali. Średnia nam wyszła 3,4 t/ha. Leżący czy stojący sypał mniej więcej tak samo.
Ja miałem wczoraj startować ale zaczęło padać i tak siąpi do teraz.
Najgorsze jest to że z naszego biadolenia nic nie wynika .Możemy se stukać w klawiaturę ile chcemy.Prawda jest taka że nas przyzwyczaili do afer, do zmowy cenowej a dzięki poróżnieniu przez dopłaty nie jesteśmy w stanie się zjednoczyć i bronić.POLSKO OBUD¬ SIĘ. (Jestem nie zależny)
no tak ale ceny w tej chwili biorą według matifu, nie ma to co kiedyś że u jednego 1400 a drugiego 1100, róznice są po 20 zł, po prostu trzeba ryzykować i kontraktować.
Ja dziśaj pogoniłem tira do Osadkowskiego cena jaką dali to 1230 netto plus 60 do tony za transport zobaczymy jak to wyjdzie
yakoslaw jaki miales plon rzepaku z hektara?
3,7 tony, witałem sie z tobą na stowarzyszeniu , byłeś za mna na wadze, tzn przynajmniej ktoś od ciebie.a u ciebie jak?
plus minus tak samo, zalezy od pola, a witales sie pewnie z bratem, chyba ze mial wasy to ojciec ja dalek o nie jezdze
a ja sie pochwale że rzepak mi sypnął 4,760t z ha za to cena taka sobie 1175zł
Strony Poprzednia 1 … 41 42 43 44 45 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo