Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
U nas jak zawsze wcześniej był straszny głód na słomę to teraz jak ktoś nie ma sieczkarni w kombajnie to słomę odda za przysłowiową flachę
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 147 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas jak zawsze wcześniej był straszny głód na słomę to teraz jak ktoś nie ma sieczkarni w kombajnie to słomę odda za przysłowiową flachę
cena rzepaku w młynie stoisław na dzień dzisiejszy to 1180zł a jęczmienia paszowego to535zł...
A pszenica? rok temu płacili lepiej niż reszta i woziłem do nich a w tym?
obdzwoniłem skupy w moim rejonie i pszenica paszowa 520-550, jak złapie parametry to do 600 płacą.
masakra, ale w czerwcu już mówili że takie ceny bedą.
zorak u nas identyczne ceny ... tylko z pszenicą jakościową lekkie problemy
Mój doradca z Dalgety mówił mi żeby zrobić pszenicę z bardzo dobrymi parametrami to skosić ją jak ma 20-18% wilgotności i lekko ją przez suszarnie. Raz że wcześniej z pola zejdzie a dwa no to właśnie parametry podobno super będzie miała.
U nas Giżewski 630 + vat paszówka dla indorów
U mnie ta sama cena co u Zoraka, a pogadują że chcą zrobić po 400zł. Nie wiem czy nie przytrzymam nawet na następny rok zboża....
pszenice koszoną w poniedziałek odstawiłem po 580. Na razie pada więc nie ma mowy o koszeniu ale jeśli cena się utrzyma to prosto z pola wiozę wszystko do sprzedania i nie zostawiam nic. Robota przy magazynowaniu, prąd, ewentualne straty - nie sądzę aby później było drożej.
Ja mam zakontraktowane po 680 netto 75 ton, o ile ma parametry, reszta nawet nie chce mysleć po ile sprzedam.
Żyto jak u was płaci? I po ile świnki w waszych rejonachm?
Żyto w poniedziałek 45 + vat wtedy rozważałem pchnąć z 10 t obecnie co dzień niższa cena Powierzchnię magazynową mam dużą więc zapas niech będzie, gdyby po roku rekordowych plonów przyszedł nieurodzajny. Świnki we wtorek sprzedałem po 4,9 + vat, na spędzie była 4,5 + vat ziemniaki na targu wczoraj 7 zł 15 kg.
Jednym słowem bryndza !
A do portu ze zbożem sie nie zastanawialiście? jak ktoś ma bliżej np.do darłowa mogą płacić troche lepiej.
u mnie paszówka640zł/t netto a było 660zł/t netto golpasz golub-dobrzyń
Żyto 450 netto
pszenica kons. 650 netto
owies 450 netto
Ile się da zostawiam. ale że spypie ładnie sporo trzeba oddać.
A u mnie co na okolicy skupuje to pszenżyto po 450zł netto płaci... aż szkoda gadać ![]()
Mnialem żyto wywieźć prosto na młyn ale za darmo sie nie sprzedaje.... cena na wczoraj 460zł netto minus potrącenia. Śmiech na sali. Przyciągną na wilgotności i na zanoeczyszczenoach i zosfaje może 400... bedzie dla świnek...
Świnki 4,30 z watem w poniedziałek na skupie .Śmiesznie było bo facet miał tylko sztukę na samochodzie .
A u mnie co na okolicy skupuje to pszenżyto po 450zł netto płaci... aż szkoda gadać
U nas owies po 470 brutto to pakuj na tira i wio.
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 147 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo