Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
U nas jak zawsze wcześniej był straszny głód na słomę to teraz jak ktoś nie ma sieczkarni w kombajnie to słomę odda za przysłowiową flachę
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas jak zawsze wcześniej był straszny głód na słomę to teraz jak ktoś nie ma sieczkarni w kombajnie to słomę odda za przysłowiową flachę
cena rzepaku w młynie stoisław na dzień dzisiejszy to 1180zł a jęczmienia paszowego to535zł...
A pszenica? rok temu płacili lepiej niż reszta i woziłem do nich a w tym?
obdzwoniłem skupy w moim rejonie i pszenica paszowa 520-550, jak złapie parametry to do 600 płacą.
masakra, ale w czerwcu już mówili że takie ceny bedą.
zorak u nas identyczne ceny ... tylko z pszenicą jakościową lekkie problemy
Mój doradca z Dalgety mówił mi żeby zrobić pszenicę z bardzo dobrymi parametrami to skosić ją jak ma 20-18% wilgotności i lekko ją przez suszarnie. Raz że wcześniej z pola zejdzie a dwa no to właśnie parametry podobno super będzie miała.
U nas Giżewski 630 + vat paszówka dla indorów
U mnie ta sama cena co u Zoraka, a pogadują że chcą zrobić po 400zł. Nie wiem czy nie przytrzymam nawet na następny rok zboża....
pszenice koszoną w poniedziałek odstawiłem po 580. Na razie pada więc nie ma mowy o koszeniu ale jeśli cena się utrzyma to prosto z pola wiozę wszystko do sprzedania i nie zostawiam nic. Robota przy magazynowaniu, prąd, ewentualne straty - nie sądzę aby później było drożej.
Ja mam zakontraktowane po 680 netto 75 ton, o ile ma parametry, reszta nawet nie chce mysleć po ile sprzedam.
Żyto jak u was płaci? I po ile świnki w waszych rejonachm?
Żyto w poniedziałek 45 + vat wtedy rozważałem pchnąć z 10 t obecnie co dzień niższa cena Powierzchnię magazynową mam dużą więc zapas niech będzie, gdyby po roku rekordowych plonów przyszedł nieurodzajny. Świnki we wtorek sprzedałem po 4,9 + vat, na spędzie była 4,5 + vat ziemniaki na targu wczoraj 7 zł 15 kg.
Jednym słowem bryndza !
A do portu ze zbożem sie nie zastanawialiście? jak ktoś ma bliżej np.do darłowa mogą płacić troche lepiej.
u mnie paszówka640zł/t netto a było 660zł/t netto golpasz golub-dobrzyń
Żyto 450 netto
pszenica kons. 650 netto
owies 450 netto
Ile się da zostawiam. ale że spypie ładnie sporo trzeba oddać.
A u mnie co na okolicy skupuje to pszenżyto po 450zł netto płaci... aż szkoda gadać
Mnialem żyto wywieźć prosto na młyn ale za darmo sie nie sprzedaje.... cena na wczoraj 460zł netto minus potrącenia. Śmiech na sali. Przyciągną na wilgotności i na zanoeczyszczenoach i zosfaje może 400... bedzie dla świnek...
Świnki 4,30 z watem w poniedziałek na skupie .Śmiesznie było bo facet miał tylko sztukę na samochodzie .
A u mnie co na okolicy skupuje to pszenżyto po 450zł netto płaci... aż szkoda gadać
U nas owies po 470 brutto to pakuj na tira i wio.
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo