Odp: Ręcę opadają.
po kilku twoich ostatnich postach stwierdzam, iz lekko awaryjny jest 525
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Strony Poprzednia 1 … 48 49 50 51 52 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak każdy kombajn z tych lat
w 514 nie trzeba koła sciagać żeby pasek jezdny zmienić...
Robie co moge bo czas goni a kombajn stoi i daleko jeździć za pasem nie wypada ale od bizona jeszcze nie wiadomo musze koło ściągnąć przy forszaju żeby tam sie dobrać
Po pierwsze pas 50x20x2870 jest w tym kraju równie popularny jak gumka do kaleson, a po drugie wymiana tego pasa to 3 minuty z browarem w ręku pod warunkiem, że zwłoki starego nie rozwaliły rurek od hydrauliki jak u mnie onegdaj się stało. Nie załamuj rąk i jak to mówią koniec zabawy, zakładać majtki i brać się do roboty.
no właśnie wydaje mi się że nie, w sumie to jestem zadowolony z tej maszyny.
w 514 nie trzeba koła sciagać żeby pasek jezdny zmienić...
Zależy jak ma obróconą felgę. Kombajn moze być węższy lub szerszy. Jak ma wąsko to jest problem z paskiem. Ja mam obie obrócone tak by było szeroko i wygodnie
Wojtas to ty byłeś jakieś 70 km odemnie.Co Cię w nasze strony przyniosło???
wysłali mnie z roboty na delegacje po zamiatarkę do ciągnika za bagatela 78tysięcy .... paranoja ... będac w waszych stronach hmm odniosłem wrażenie że u nas trochę ciekawiej chodź nie ukrywam że może w tym roku skocze sobie na mazury zobaczyć jak tam jest
Wschodnia strona to prawie koniec świata Szczerze mówiąc to jestemtego samego zdania co Wojtas.
dziś spadl mi na płytki 3 miesięczny samsung galaxy i niestety czarny ekran podejrzewam że gwarancja tego nie obejmuje pewnie 500 w plecy.
nie pisałem ale wspomnę że parę dni temu podczas targania przyczep do skupu w Stoisławiu urwał się tylny zaczep w przyczepie autosan d45 tak że druga przyczepa staneła jak wryta na środku drogi,prawdę mówiąc szczęście że skład miał hamulce i nikogo z tyłu nie było...no a dziś tylko zapchałem młocarnie moim kochanym żytem...
To musiałeś nieźle pomykać: )
Pisze tu bo jestem bardzo blisko niemieckiej granicy i widze co sie dzieje w tym roku ta oto firma już ma ok 1000 ha i robi takim sprzętem u nas na okolicy http://www.youtube.com/watch?v=4cbCWm-0Vao głowa boli od maszyn
tyle maszyn na 1000 ha może się machnąłeś o zero albo 2 zera? Kolego, na 1000ha wystarczy ciągnik 500KM jesli chodzi o uprawę 2 do nawozu i oprysków + 3 kombajny dla spokoju
U nas co heniu ma około 3 tyś ha to spokojnie 3 lexiony 770 to obskoczą, kukurydzy rok temu było 600ha i jeden skosił to bez wysiłku a i tak więcej stał jak kosił bo suszarnia się nie wyrabiała. Faktycznie ten 1000 to ciut mało jak na tyle sprzętu
Jak jest w tygodniu tylko 2 dni pogody to i tyle sprzętu to jest mało ... Ja mam 8 ha jęczmienia do cięcia i nie mogę skosić bo zanim doschnie to już zmoknie ...
u nnas na okolicy 1000 a a gdzie mają wiecej to newiem ponoć za granica 8 tys
coś tam spiker mówi o 300 000 bełkot hektar...
tych zagraniczniaków wysadziś z tąd polska ziemia dla nas a nie dla tych bambrów ... u nas ostatnio ich mnogo ... wożą się takimi maszynami ze szczena opada .... kombajn bez gąsienic to nie kombajn bo przez rów ma problem a jak ma gasienice to po rowach nawalają by było szybciej bo drogi gówniane
wojtas a jak myślisz co by się stało z ukrainą po wejściu do unii,moim zdaniem to samo co u nas czyli zagraniczni bałerzy przejeli by wszystko co się da za bezcen ,wmawiając wszystkim że taki jest rynek...
samasz hmm..
kosiarka przyjechała po ponad 4 tygodniach od awarii. Zrobiona na gwarancji za darmo tylko ze w 4 tygodnie można było trochę pokosic a nie czekać...
Strony Poprzednia 1 … 48 49 50 51 52 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo