Odp: Auto Diesel Czy Lpg?
a taki może http://olx.pl/oferta/mercedes-w124-komb … promoted??
w coupe jak najbardziej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Auto Diesel Czy Lpg?
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a taki może http://olx.pl/oferta/mercedes-w124-komb … promoted??
w coupe jak najbardziej
u handlarzy wszystkie auta to jeżdił dziadek albo kobieta bez przebiegu i nie powypadkowe znam te klimaty jezdiłem za autami lawetą 15 lat .to się na oglądałem tych wałków,się mieszka w zagłębiu handlarzy .!!!!
Koledzy macie jakieś propozycje na samochód typu suv albo terenowy w miarę tani i nie starszy jak 7-8 lat i najlepiej 7sosobowy ?
vw sharan albo alhambra seat , tak tanio to nie bedzie ale miło się tym jezdzi .ale to taka propozycja od starszego pana.
Fakt wygodne Auta mieliśmy Galaxy z 1.9 tdi i powiem że interesująco sie tym jeździło
Koseś ktoś wcześniej poruszył temat japończyków i innych wschodnich. Powiem szczerze, że jakbym szukał jakiegoś większego auta to chyba w tym kierunku. Młode auta ceny nie zwalają z nóg, dobrze się tym jeździ. Ceny części też są na prawdę do przyjęcia. I najważniejsza sprawa, nie są jakoś przekombinowane i nie mają napchane niepotrzebnych pierdół. Zawieszenia proste, silniki proste. Ogólnie mam wrażenie jakby chińczykom mniej woda sodowa uderzyła do głowy, bo nie poszli w różne niepotrzebne pierdoły jak np. niemcy. Pchają teraz wszędzie zawieszenia aluminiowe, elektroniki pełno, że nawet klapy sam nie zamkniesz..... i ogólnie to i mi się podoba dopóki się nie zacznie sypać. Ojciec kupił Hyuindaya to powiem szczerze że duużo prostszy niż u mnie w audi, a młodszy o 10lat.
jeżdżę od 4 lat fiatem scudo i jestem zadowolony. żadnej wizyty w serwisie, wymieniane części to tarcze, klocki i wahacze przednie. ceny części dobre. Bliźniacze Jumpi i Expert. Mój jest na 6 osób, ale mam do niego tylną kanapę na dodatkowo dwie osoby.
Ostatnio kupiłem Kie sportage z 99 roku z pękniętym wałem, teraz czekam jak sąsiad złoży mi silnik bo kupiłem cały dół od innego. Co do japończyków to sąsiad co ma warsztat to bardzo poleca mi mazdę i nie dlatego żeby miał na mnie interes przy naprawach. Kuzyn miesiąc temu kupił nówkę Sportage to cena porównując do czegoś niemieckiego to powala
Z autami jest jest ten problem żeby trafić na dobry egzemplarz,zadbany to na pewno się pojeżdzi,a jak trafisz wypicowanego trupa to wiadomo.
Ale ja nie szukam miniwana bo mam zafirę od chyba 7lat i teraz coś masywniejszego bym chciał , co myślicie o outlander drugiej generacji ?
A amerykańce np chrysler albo dodge? Oczywiście w benzynie z gazem, bo zakładanie do amerykańskiego auta diesla to zbrodnia.
Wcześniej było poruszone spalanie. Tak palą auta które mam:
- peugeot 407 kombi z silnikiem 1.6 HDI, średnia z 40 tyś wg. komputera 5,9 litra (trasa, miasto i raczej bez zbędnego mulenia), najniższe zanotowane spalanie to trasa dom > Łeba > dom 1200km i wg. komputera 4,8 litra ale prędkość nie więcej jak 130,
- focus 2.0 Pb + gaz i w mieszanym cyklu (z czego bardziej traktuję auto jak dostawczak) mieszczę się w 9 litrach gazu,
- renault clio II 1,2 Pb i ono mnie bardzo zaskakuje bo łyka w okolicy 5 litrów
- ford ka 1,2 Pb niby nowe auto, a doi jak smok 7,5 wg. komputera
Gdyby nie Ka to bardzo fajnie to wygląda
trochę z innej beczki, co sądzicie o oponach całorocznych? np. http://www.oponeo.pl/dane-opony/kleber- … eviewslist
A jakby to się miało do obecnego przepisu o przymusie zakładania opon zimowych?
Ja mam na tyle w samochodzie i nie narzekam, mają już kilka ładny lat także już są raczej do wymiany, ale z pewnością bym kupił całoroczne jeszcze raz jak bym zmieniał.
mpopis co tam się działo dziś koło ciebie na drodze?
standardowa akcja, jestem na podwórzu, pisk hamulców i huk gniecionej blachy=> kobitka jadąca z Olsztyna chciała skręcić w lewo, miała migacz zjechała do osi, wszystko jak trzeba. Baran za nią ciężarówką gaz do dechy, z górki nie wyhamował zawadził kobitkę i wyjechał na lewy pas na czołówkę z mazdą. Mazda skasowana i na szczęście kobitka wyszła cało, ale była w takim szoku, że nie mogła nic powiedzieć. Korek na kilka godzin i użeranie się z kutafonami chcącymi objeżdżać wypadek po łące i posesji.
Marek to te gospodarstwo z konikami przy drodze to twoje ?
zgadza się.
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Auto Diesel Czy Lpg?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo