181

Odp: Auto Diesel Czy Lpg?

w coupe jak najbardziej

182

u handlarzy  wszystkie  auta to jeżdił dziadek albo kobieta  bez przebiegu i nie powypadkowe znam te klimaty jezdiłem za autami lawetą 15 lat .to się na oglądałem tych wałków,się mieszka w zagłębiu handlarzy .!!!!

Leszek   dla kolegów'

183 Ostatnio edytowany przez koseś (2014-10-26 20:47:51)

Koledzy macie  jakieś propozycje na samochód typu suv albo terenowy w miarę tani i nie starszy jak 7-8 lat  i najlepiej 7sosobowy ?

184

vw sharan albo alhambra seat , tak tanio to nie bedzie ale miło się tym jezdzi .ale to taka propozycja od starszego pana.

Leszek   dla kolegów'

185

Fakt wygodne Auta mieliśmy Galaxy  z 1.9 tdi i powiem że interesująco sie tym jeździło

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

186

Koseś ktoś wcześniej poruszył temat japończyków i innych wschodnich. Powiem szczerze, że jakbym szukał jakiegoś większego auta to chyba w tym kierunku. Młode auta ceny nie zwalają z nóg, dobrze się tym jeździ. Ceny części też są na prawdę do przyjęcia. I najważniejsza sprawa, nie są jakoś przekombinowane i nie mają napchane niepotrzebnych pierdół. Zawieszenia proste, silniki proste. Ogólnie mam wrażenie jakby chińczykom mniej woda sodowa uderzyła do głowy, bo nie poszli w różne niepotrzebne pierdoły jak np. niemcy. Pchają teraz wszędzie zawieszenia aluminiowe, elektroniki pełno, że nawet klapy sam nie zamkniesz..... i ogólnie to i mi się podoba dopóki się nie zacznie sypać. Ojciec kupił Hyuindaya to powiem szczerze że duużo prostszy niż u mnie w audi, a młodszy o 10lat.

187

jeżdżę od 4 lat fiatem scudo i jestem zadowolony. żadnej wizyty w serwisie, wymieniane części to tarcze, klocki i wahacze przednie. ceny części dobre. Bliźniacze Jumpi i Expert. Mój jest na 6 osób, ale mam do niego tylną kanapę na dodatkowo dwie osoby.

188

Ostatnio kupiłem Kie sportage z 99 roku z pękniętym wałem, teraz czekam jak sąsiad złoży mi silnik bo kupiłem cały dół od innego. Co do japończyków to sąsiad co ma warsztat to bardzo poleca mi mazdę i nie dlatego żeby miał na mnie interes przy naprawach. Kuzyn miesiąc temu kupił nówkę Sportage to cena porównując do czegoś niemieckiego to powala

E 516 na części
Telefon 695 076 269

189

Z autami jest jest ten problem żeby trafić na dobry egzemplarz,zadbany to na pewno się pojeżdzi,a jak trafisz wypicowanego trupa to wiadomo.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

190

Ale ja nie szukam miniwana bo mam zafirę od chyba 7lat i teraz coś masywniejszego bym chciał , co myślicie o outlander drugiej generacji ?

191 Ostatnio edytowany przez niewydostanieszsie (2014-10-27 08:50:35)

A amerykańce np chrysler albo dodge? Oczywiście w benzynie  z gazem, bo zakładanie do amerykańskiego auta diesla to zbrodnia.

192 Ostatnio edytowany przez zorak (2014-10-27 13:21:41)

Wcześniej było poruszone spalanie. Tak palą auta które mam:
- peugeot 407 kombi z silnikiem 1.6 HDI, średnia z 40 tyś wg. komputera 5,9 litra (trasa, miasto i raczej bez zbędnego mulenia), najniższe zanotowane spalanie to trasa dom > Łeba > dom 1200km i wg. komputera 4,8 litra ale prędkość nie więcej jak 130,
- focus 2.0 Pb + gaz i w mieszanym cyklu (z czego bardziej traktuję auto jak dostawczak) mieszczę się w 9 litrach gazu,
- renault clio II 1,2 Pb i ono mnie bardzo zaskakuje bo łyka w okolicy 5 litrów
- ford ka 1,2 Pb niby nowe auto, a doi jak smok 7,5 wg. komputera 
Gdyby nie Ka to bardzo fajnie to wygląda wink

gg 5118068

193

trochę z innej beczki, co sądzicie o oponach całorocznych? np.  http://www.oponeo.pl/dane-opony/kleber- … eviewslist

194

A jakby to się miało do obecnego przepisu o przymusie zakładania opon zimowych?

195

Ja mam na tyle w samochodzie i nie narzekam, mają już kilka ładny lat także już są raczej do wymiany, ale z pewnością bym kupił całoroczne jeszcze raz jak bym zmieniał.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

196

mpopis co tam się działo dziś koło ciebie na drodze?

197

standardowa akcja, jestem na podwórzu, pisk hamulców i huk gniecionej blachy=> kobitka jadąca z Olsztyna chciała skręcić w lewo, miała migacz zjechała do osi, wszystko jak trzeba. Baran za nią ciężarówką gaz do dechy, z górki nie wyhamował zawadził kobitkę i wyjechał na lewy pas na czołówkę z mazdą. Mazda skasowana i na szczęście kobitka wyszła cało, ale była w takim szoku, że nie mogła nic powiedzieć. Korek na kilka godzin i użeranie się z kutafonami chcącymi objeżdżać wypadek po łące i posesji.

198

http://stawiguda.wm.pl/226826,Wypadek-p … z3HMyHA3sB

199

Marek to te gospodarstwo z konikami przy drodze to twoje ?

200

zgadza się.