Odp: WOŚP 2012/2013/..........
Dorzuciłem ile mogłem, w zeszłym roku nie zrobiłem tego. Jakiś miesiąc temu leżała żonka z córką w szpitalu 10 dni. Dużo sprzętu z serduszkami WOŚP, mają na czym leczyć dzieci, co byłoby gdyby fundacja nie zakupiła sprzętu? Jedyne czego żałuje to to że stać mnie zawsze na za mało w takich zbiórkach, bo zawsze tego grosza brakuje.
Co do ilości sprz3tu to masz racje. Co by było gdyby fundacja nie kupiła? Dokładniej co by było gdyby w ogóle WOŚP nie ruszyło? Fak jest taki że zaczeło sie wszysko w czasie gdy nasze panstwo bylo w czasie budowania dzisiejszej "demokracji". W budżecie brakowało na wiele rzeczy, także na doposarzanie szpitali publicznych. W efekcie gdy potrzeba było specjakistycznego sprzetu pojawil sie kolega Jurek oglasza wsrod zebranych w studio (nagrywali jakis program) zsype na zakup i tak ruszyla orkoestra. Wtedy to miało sens. Dzis, a dokladniej od paru lat jest to wedlug mnie i nietylko, bez sensu. Niedosć ze sie ludzie napracuja przy organizacji, niedość ze sie wszyscy z prywatnych kieszeni zrzucaja, to jeszcze państwo zabierze praktycznoe wszystko! Powiecie ze bredze? Otóż ja wam powiem że nie. Bo noe dość ze panstwo po legalu zabiera podatek od tej kwoty to jeszcze organizując budżet zaklada z gory ze Owsiak zakupi sprzetu za np 40mln i o tyle uszczupla sie wydatek z budzetu na ten cel.
Co by bylo gdyby fundacja nie kupiła? Nasi włodarze by sie musieli spinac by w szpitalach cokolwiek stało.
Sory panowie za moja nietolerancje ale nie lubie jak ktos mnie w du.e rucha i wcale nie mowie o Jurku - dobry chlop z niego. Niedość ze chłop państwowe szpitale doposarza to jeszcze na poczatku roku potrafia powiedziec ze do specjaisty umawiamy już na grudnia. Jak sprzet maja za free to niech ta pseudooszczednosc doloza lekarzom i niech lecza a nie ludzi w kolejki ustawiaja...