Odp: Pług
miałem kiedyś phx-5 i teraz b200 i stwierdzam że phx jest lepszy w jakości orki, b200 idzie lżej od phx
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
miałem kiedyś phx-5 i teraz b200 i stwierdzam że phx jest lepszy w jakości orki, b200 idzie lżej od phx
http://www.allegro.pl/item463462461_plug_b200.html
jutro bede wiedział czy stane sie posiadaczem owego pługa.
A jak wy myslicie czy opłaca sie kupic tego b200 za takie pieniadze bo jak dla mnie bomba.
On chce za niego 3k zł, to nie jest jakaś super cena, nie lepiej poszukać b201, będziesz miał hydrauliczne zabezpieczenie przynajmniej.
Tu masz podobne http://www.allegro.pl/search.php?string … mp;order=p
ja dałem 1500 i kupiłem nowe lemiesze i 3 płozy. 3tys to o wiele za dużo a aż taki rewelacyjny to b200 nie jest
szczewko znajomy mi mówił ża ma phx za trzy tysiące jakby co to mogę ci dać jutro namiary
Witam. Panowie powiedzcie mi coś na temat b 201 z zabezpieczeniami pneumatycznymi z góry wielkie dzięki pozdrawiam.
Był taki ? B-201 raczej ma hydrauliczne zabezpieczenia, PHX jest w wersji z pneumatycznym zabezpieczeniem, ale PHX to chyba nie jest Fortschritt.
mam handlarza który ściąga pługi w b 201 i powiedział ze są 3 rodzaje z akumulatorem z siłownikiem na zaczepie lub pneumatyczne po 90 roku.
Witam jest ktoś zainteresowany B 200 oddam za 2 tys. stan dobry + może być 5 lub 6 skib
tel. 501 29 63 10
panowie mam pytanie: ile miejsca na zawracanie potrzebuje zestaw 303+b201, chodzi mi o pole. A prościej mówiąc ile przejazdów bede musiał zrobić aby zaorac poprzeczkę. Szukamy takiego pługa ale mi wydaje się że bedzie potrzeba sporo miejsca na zawrócenie się i nie wiem cz nie lepiej bedzie kupić coś zawieszanego
mam 12045 + b200 i przecz to 5-6 przejazdów (phx nadchodzi i ze 2 przejazdy masz mniej) albo cofać i wtedy 4 przejazdy
przy odrobinie wprawy to naprawdę nie problem troszke gorsza sprawa jak masz kliny ale tragedji nie ma
pola mam w miarę proste, kawałki 4-5ha przeważnie prostokaty . troche martwi mnie ta ilośc przejazdów. czy ma moze ktoś filmik na którym pokazane jest zawracanie z tym pługiem??
dochodzę do wnioskow ze ten pług to raczej nei na moje kawałki
Jeżeli to coś pomoże w wyboże to użytkuję pług B 200 6 skib i uważam go za najlepszy pług zagonowy ,czeskie phx troszkę ładniej odkładają skibę ale ciężej idą w orce to z doświadczenia,a pola wykańczam i zakańczam niemeyerem obrotowym to mam trochę lżej :-)
ja przecze zaoruje starą 4 zagonową
ja przecze zaoruje starą 4 zagonową
a ile zostaje ci tej poprzeczki?? podaj przynajmniej tak orientacyjnie.
Jeśli dobrze rozumuje to szerokośc ta wynosi ok. 10-12metrów = długość ciągnika + długośc pługa + "straty" wynikające z zawracania
czasami nawet więcej jak mam płot przy miedzy bo jak zaczepisz siatkę to nawet nie wiesz kiedy i z 5m płota poleci
wychodzi mniej niż wyliczyłeś jedziesz wchodząc w zakręt podnosisz przodek a dopiero po chwili tył jeśli polą jak pisałeś masz prostokątne to naprawde 3-4 przejazdy starczają
czyli szerokość poprzeczki zalezy od wprawy - tak jak koledzy wcześniej pisaliście. A jak wynika z waszych doświadczeń: czy taki pług to dobry wybór na 30ha? bo ostatnio zmienia mi sie tendencja i chyba pług nie bedzie ze stajni fortschritta a raczej coś zawieszanego
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 23 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo