401

Odp: Pług

miałem kiedyś phx-5 i teraz b200 i stwierdzam że phx jest lepszy w jakości orki, b200 idzie lżej od phx

402

http://www.allegro.pl/item463462461_plug_b200.html
jutro bede wiedział czy stane sie posiadaczem owego pługa.
A jak wy myslicie czy opłaca sie kupic tego b200 za takie pieniadze bo jak dla mnie bomba.

Szczyt głupoty-tarcza antyrakietowa....

403

On chce za niego 3k zł, to nie jest jakaś super cena, nie lepiej poszukać b201, będziesz miał hydrauliczne zabezpieczenie przynajmniej.
Tu masz podobne http://www.allegro.pl/search.php?string … mp;order=p

404

ja dałem 1500 i kupiłem nowe lemiesze i 3 płozy. 3tys to o wiele za dużo a aż taki rewelacyjny to b200 nie jest

405

szczewko znajomy mi mówił ża ma phx za trzy tysiące jakby co to mogę ci dać jutro namiary

406

Witam. Panowie powiedzcie mi coś na temat b 201 z zabezpieczeniami pneumatycznymi z góry wielkie dzięki pozdrawiam.

407

Był taki ? B-201 raczej ma hydrauliczne zabezpieczenia, PHX jest w wersji z pneumatycznym zabezpieczeniem, ale PHX to chyba nie jest Fortschritt.

408

mam handlarza który ściąga pługi w b 201 i powiedział ze są 3 rodzaje z akumulatorem z siłownikiem na zaczepie lub pneumatyczne po 90 roku.

409

Witam jest ktoś zainteresowany B 200 oddam za 2 tys. stan dobry +  może być 5 lub 6 skib

tel. 501 29 63 10

410

a ja jestem w pelni zadowolony z orki forszaja B-200 orze nim 120ha rocznie i sprawuje sie dobrze ;p
http://www.fothost.pl/upload/08/44/455eab44.jpg

GG:1910208

411

panowie mam pytanie: ile miejsca na zawracanie potrzebuje zestaw 303+b201, chodzi mi o pole. A prościej mówiąc ile przejazdów bede musiał zrobić aby zaorac poprzeczkę. Szukamy takiego pługa ale mi wydaje się że bedzie potrzeba sporo miejsca na zawrócenie się i nie wiem cz nie lepiej bedzie kupić coś zawieszanego

412

mam 12045 + b200 i przecz to 5-6 przejazdów (phx nadchodzi i ze 2 przejazdy masz mniej) albo cofać i wtedy 4 przejazdy

413

przy odrobinie wprawy to naprawdę nie problem troszke gorsza sprawa jak masz kliny ale tragedji nie ma

[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

414

pola mam w miarę proste, kawałki 4-5ha przeważnie prostokaty . troche martwi mnie ta ilośc przejazdów. czy ma moze ktoś filmik na którym pokazane jest zawracanie z tym pługiem??
dochodzę do wnioskow ze ten pług to raczej nei na moje kawałki

415

Jeżeli to coś pomoże w wyboże to użytkuję pług B 200 6 skib i uważam go za najlepszy pług zagonowy ,czeskie phx troszkę ładniej odkładają skibę ale ciężej idą w orce to z doświadczenia,a pola wykańczam i zakańczam niemeyerem obrotowym to mam trochę lżej :-)

416 Ostatnio edytowany przez damian9871 (2008-11-14 10:13:33)

ja przecze zaoruje starą 4 zagonową smile

417 Ostatnio edytowany przez pawlon (2008-11-14 16:01:03)

damian9871 napisał/a:

ja przecze zaoruje starą 4 zagonową smile

a ile zostaje ci tej poprzeczki?? podaj przynajmniej tak orientacyjnie.

Jeśli dobrze rozumuje to szerokośc ta wynosi ok. 10-12metrów = długość ciągnika + długośc pługa + "straty" wynikające z zawracania

418

czasami nawet więcej jak mam płot przy miedzy bo jak zaczepisz siatkę to nawet nie wiesz kiedy i z 5m płota poleci

419

wychodzi mniej niż wyliczyłeś jedziesz wchodząc w zakręt podnosisz przodek a dopiero po chwili tył jeśli polą jak pisałeś masz prostokątne to naprawde 3-4 przejazdy starczają

[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

420

czyli szerokość poprzeczki zalezy od wprawy - tak jak koledzy wcześniej pisaliście. A jak wynika z waszych doświadczeń: czy taki pług to dobry wybór na 30ha? bo ostatnio zmienia mi sie tendencja i chyba pług nie bedzie ze stajni fortschritta a raczej coś zawieszanego