Odp: Rzepak
A jaki Bor podajesz??? W Adobie mają bor w płynie - zero problemów...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 52 53 54 55 56 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jaki Bor podajesz??? W Adobie mają bor w płynie - zero problemów...
ja daje grinlist proszek, ale bezproblemowy
ostatni rok boru w proszku, masakra
Wczoraj pojeździłem po okolicy i moje rzepaki w końcu robią się coraz zieleńsze. Myślę przyspieszyć drugą dawkę, bo są gniazdka gdzie jest marna obsada, może się rozgałęzi lepiej. Dodatkowo widziałem kilka przypalonych rzepaków gdzie wszystkie liście obleciały został tylko środek zielony.
szkoda ze nie mam aparatu doradzilibyscie mi czy juz jechać na grzyba i 2 raz azot. niby zaczyna cos do góty iśc, ale w inne lata pryskalem jak miał 10-15 cm teraz jeszcze tyle nie ma
Drugą dawkę możesz dawać. Z regulatorem powstrzymaj się jak będzie miał 15-20 cm.
Ja też jeszcze czekam ....
za późno pojechałem dzis, bo przyszły tydzień zapowiadaja deszcze. po inne lata wydawało mi sie ze sie spóźniałem bo miał juz wyraźne paki
Nie wiem jaka pogoda u Ciebie, ale tebukonazol potrzebuję 12 stopni...
Chyba, że miałeś inny środek
U mnie jak pryskałem to prawie 20, a przygladnąłem się dobrze rzepakowi i on juz startuje do góry wiec chyba trafiłem. Musze kupić jakis aparat i robić foty, mój przywłaszczyła sobie siostra...
Do dziś nie opryskałem rzepaku. jak była pogoda wydawał się za mały. A teraz jak nie deszcz to śnieg, wichry jakieś. Zastanawiam się, jak się teraz zachować, pogoda pewnie dopiero po świętach, to już będzie duży. Czym go potraktować ??
Też sie nad tym zastanawiam bo dzien ciepła i bedzie w kolano wysoki a miejscam i ma już 30 cm
Jako że w rzepaku na skrócenie dam tebukonazol, to dam mimo wszystko po świętach. Można opryskać nawet na płatka, to przy opóźnionym zabiegu najwyżej mniej usztywni go a nie powinien zaszkodzić. Miałem mocno skracać, ale do tej pory wody było bardzo mało, i nie wiem ile będzie dalej to litr tebu powinno wystarczyć.
Pamitaj Grzegorz, że teraz podany regulator wzrostu zapobiega nadmiernemu wyrośnięciu głównego pędu i stymuluje roślinę do tworzenia rozgałęzień bocznych, a co za tym idzie - buduje plon.
Dokładnie z tym, że u mnie sytuacja wygląda dokładnie tam samo jak u Marcina. Jedynie tyle dla mnie lepiej, że wszystko ruszyło później jak co roku z resztą. Lubelskie zawsze rusza trochę później. W tej chwili jak tylko da się wjechać, to będzie właśnie oprysk rzepaku.
ja miałem obiekcje czy pryskac a teraz sie ciesze ze opryskałem
ja miałem obiekcje czy pryskac a teraz sie ciesze ze opryskałem
wąpie czy w tych temperaturach ci ten srodek zadzialał
ja pryskałem w zeszły piatek przy 20st
Na opóźnione zabiegi przy niskiej temperaturze caryx.Opóźniony tebukonazol działa tylko grzybobójczo
U mnie dzis ladna pogoda, tyko 8 stopni, zastanawiam sie czy pryskać tebu ?
za zimno ...
Strony Poprzednia 1 … 52 53 54 55 56 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo