1,061

Odp: Rzepak

A jaki Bor podajesz??? W Adobie mają bor w płynie - zero problemów...

1,062

ja daje grinlist proszek, ale bezproblemowy

Rolnik z powołania:-)

1,063

ostatni rok boru w proszku, masakra

mdw

1,064

Wczoraj pojeździłem po okolicy i moje rzepaki w końcu robią się coraz zieleńsze. Myślę przyspieszyć drugą dawkę, bo są gniazdka gdzie jest marna obsada, może się rozgałęzi lepiej. Dodatkowo widziałem kilka przypalonych rzepaków gdzie wszystkie liście obleciały został tylko środek zielony.

1,065

szkoda ze nie mam aparatu doradzilibyscie mi czy juz jechać na grzyba i 2 raz azot. niby zaczyna cos do góty iśc, ale w inne lata pryskalem jak miał 10-15 cm teraz jeszcze tyle nie ma

1,066

Drugą dawkę możesz dawać. Z regulatorem powstrzymaj się jak będzie miał 15-20 cm.
Ja też jeszcze czekam ....

1,067

za późno pojechałem dzis, bo przyszły tydzień zapowiadaja deszcze. po inne lata wydawało mi sie ze sie spóźniałem bo miał juz wyraźne paki

1,068

Nie wiem jaka pogoda u Ciebie, ale tebukonazol potrzebuję 12 stopni...
Chyba, że miałeś inny środek

1,069

U mnie jak pryskałem to prawie 20, a przygladnąłem się dobrze rzepakowi i on juz startuje do góry wiec chyba trafiłem. Musze kupić jakis aparat i robić foty, mój przywłaszczyła sobie siostra...

1,070

Do dziś nie opryskałem rzepaku. jak była pogoda wydawał się za mały. A teraz jak nie deszcz to śnieg, wichry jakieś. Zastanawiam się, jak się teraz zachować, pogoda pewnie dopiero po świętach, to już będzie duży. Czym go potraktować ??

1,071

Też sie nad tym zastanawiam bo dzien ciepła i bedzie w kolano wysoki a miejscam i ma już 30 cm

mdw

1,072

Jako że w rzepaku na skrócenie dam tebukonazol, to dam mimo wszystko po świętach. Można opryskać nawet na płatka, to przy opóźnionym zabiegu najwyżej mniej usztywni go a nie powinien zaszkodzić. Miałem mocno skracać, ale do tej pory wody było bardzo mało, i nie wiem ile będzie dalej to litr tebu powinno wystarczyć.

1,073 Ostatnio edytowany przez rudemenes (2015-04-02 12:54:12)

Pamitaj Grzegorz, że teraz podany regulator wzrostu zapobiega nadmiernemu wyrośnięciu  głównego pędu i stymuluje roślinę do tworzenia rozgałęzień bocznych, a co za tym idzie - buduje plon.

1,074

Dokładnie z tym, że u mnie sytuacja wygląda dokładnie tam samo jak u Marcina. Jedynie tyle dla mnie lepiej, że wszystko ruszyło później jak co roku z resztą. Lubelskie zawsze rusza trochę później. W tej chwili jak tylko da się wjechać, to będzie właśnie oprysk rzepaku.

1,075

ja miałem obiekcje czy pryskac a teraz sie ciesze ze opryskałem

1,076

Pajej napisał/a:

ja miałem obiekcje czy pryskac a teraz sie ciesze ze opryskałem

wąpie czy w tych temperaturach ci ten srodek zadzialał

mdw

1,077

ja pryskałem w zeszły piatek przy 20st

1,078

Na opóźnione zabiegi przy niskiej temperaturze caryx.Opóźniony tebukonazol działa tylko grzybobójczo

1,079

U mnie dzis ladna pogoda, tyko 8 stopni, zastanawiam sie czy pryskać tebu ?

1,080

za zimno ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile