Odp: Pomocy glupi orbitrol
jest to orbitrol 160-80 pompa nsz16 i siłownik z wysuwu motowideł bizon
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pomocy glupi orbitrol
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jest to orbitrol 160-80 pompa nsz16 i siłownik z wysuwu motowideł bizon
Mi przychodzi do głowy jedynie to że orbitrol, za bardzo przykręcony na zaworze.
pompa jak chodzi to zawsze się grzeje dla tego wymyślili chłodnice oleju ,jeśli bardzo mocno się grzeje że parzy to cosik dławi przepływ.
na jakim zaworze a moze ze szajba na pompie za mała i za duze obroty są?ja mam 8cm
Zawór przelewowy w orbitrolu, może być ustawiony na zbyt wysokie ciśnienie i słabo puszcza na przelew, czyli jak pisze Tomek mocno dławi przepływ. To na mój chłopski rozum, może jakiś fachowiec się odezwie.
ok dzięki:)ale juz to próbowałem na wolnych obrotach dziala dobrze a jak sie daje wyższe obroty to orbitrol mocno syczy i sie nagrzewa szybko olej pompa i orbi.
Damianqq a wcześniej nic się nie grzało na starym orbitrolu ? Na tym siłowniku dużo musisz kręcić kierą ?
powiem tak mam to własnie w ursussie c330 i na początku miałem pompe z c330 ale stara i słabe cisnienie miała wiec kupiłem nsz 16 i załozyłem załozyłem zawór przelewowy i na wolnych obrotach jest ok cicho działa orbitrol ale jak sie trocha wieksze obroty da to zaczyna syczec mocno i sie nagrzewa wszystko
co do kręcenia kierownicą to mało 1.5 z jednej strony na druga poniewaz jest to 160ccm a siłownik z motowideł bizon wiec mały:)
A pompę kupiłeś z dobrym obrotami?
co do pompy to na pewno ja tak mysle ze moze w orbitrolu cos dławi moze go rozebrac?
pewnie za wysokie obroty pompy
własnie nw mam tam szajbe 8 cm moze dac wiekszą ile?
Witam. Odświerze temat. Mam z wyciekiem oleju z orbitrola. Cieknie z nakrętki regulacyjnej. próbowałem uszczelnić oringiem ale nic nie pomogło. Czy ktoś rozwiązywał taki problem?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » Pomocy glupi orbitrol
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo