Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Loozik u nas sporo tego mają i luźno gadamy. Załóż dres i no stres!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 76 77 78 79 80 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Loozik u nas sporo tego mają i luźno gadamy. Załóż dres i no stres!
koledzy jak z cena bydla a mianowicie bykow bo mam na sprzedaz pare sztuk i nie wiem czy czekac czy sie wstrzymac jeszcze
cena dobra R-13,60
Ja bym sprzedawał, bo cena jest wg mnie OK.
2 tyg temu sprzedawałem tuczniki po 4.40 + VAT, a dzisiaj ten sam odbiorca płaci 3.60 + VAT i gdzie tu stabilizacja ceny nie mówiąc o opłacalności :uuuu: :nooo:
Na szczęście dziś zabiłem ostatnią świnię i w ten sposób od dziś jestem konsumentem a nie producentem wieprzowiny .
nie przesadzaj, świń zostało jeszcze wiele... tucznika to i owszem
No własnie Koseś zabiłeś ostatnią świnię, to Ci nagroda od nardu się należy
https://www.youtube.com/watch?v=LeddE0lTIi0
Skup zbóż, min 20t: pszenica, jeczmien, zyto, pszenzyto, owies, kukurydza, lubin, rzepak, groch, bobik, ekologia itp. Zapewniamy transport, placimy w dniu odbioru.Jezdzimy po calej Polsce. WS TRADE PUŁAWY tel: 509-942-079
Firma znana ale przydałby się cennik skupu to 200t się znajdzie u mnie w magazynie.
byki limuzynki i simentale w wadze około 800kg - 8zł, a mieszańce w wadze ok 700kg - 7,50 zł. Ceny brutto.
Różnica na sztuce ok 1150 zł. Różnica przy zakupie małego cielaka to raptem kilkaset zł więc widać że podstawa to dobry materiał do tuczu.
jaki okres tuczu ??
sprzedaje przed ukończeniem 24 miesięcy bo powyżej urywają z ceny. Może się wydawać że długo ale dla mnie jest to tylko 12 miesięcy - już tłumaczę dlaczego. Cielaki mam swoje z wiosennych wycieleń (dokupuję tylko kilka sztuk aby w pełni wykorzystać mleko od mamek) i cielaki już pod koniec kwietnia wychodzą na pastwiska z krowami gdzie pozostają do listopada, a czasem nawet grudnia - zero pracy i dokarmiania, tylko mleko i trawa. Listopad-grudzień odsadzam od krów i do maja stoją w stodole. W maju znów na pastwisko (osobne kwatery dla byków). W grudniu znów do stodoły i do wiosny aż sprzedam. Obsługa i pasza tylko w okresie zimowym, a okres pastwiskowy bez dokarmiania. Warunek - bardzo dobra jakość pastwisk. Stąd te moje 12 zimowych miesięcy pracy przy nich w 24 miesiącach życia bydlaka.
Nie ważny okres opasu tylko zysk , dla mnie twoje wynik są super i tego się trzeba trzymać .
Panowie jak u Was ceny zbóż? U mnie pszenica do 600 jęczmień 500 ceny brutto. Chciałem ładować, ale deszcz mnie zgonił. Ceny już tylko w dół u nas, mogłem sprzedać po 700 pszenicę, ale nie potrzebowałem grosza i tak zostałem ze zbożem...
na żniwa zapowiadają się zeszłoroczne ceny może ciut niżej. Stare zboże też nie ciekawie
http://rola.com.pl/
U nas liche ziemie i jak ceny będą takie jak w tamtym roku albo i niższe to blado to widzę!
Jęczmień 500brutto? Ja owies paszowy po 550sprzedaje....
Mnie dziś jeden z kupujących zaproponował 350 zł tona za pszenżyto, i dodał że w czerwcu będę go prosił żeby wziął po 250.
a ten owies to gdzie odstawiasz? Bo fajna cena.
Strony Poprzednia 1 … 76 77 78 79 80 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo