Odp: Ręcę opadają.
Masakra, kiedyś i u nas się paliło i spalił się prawie cały sprzęt. Wiem jak ciężko się pozbierać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Strony Poprzednia 1 … 77 78 79 80 81 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Masakra, kiedyś i u nas się paliło i spalił się prawie cały sprzęt. Wiem jak ciężko się pozbierać.
W TVP info pokazywali te zdjęcia z komentarzem że to Borówiec pod Poznaniem.Znam na tyle Borówiec i nie mogłem wkleić gdzie to jest,teraz wiem że to okolice Rawicza.
Przejżałem wszystkie warte Mojej uwagi prognozy i czeka mnie co najmniej tydzień suszy. w tej chwili wszystko schnie bo gleba sucha jak popiół a co za tydzień 2?
Warto w ogóle w takich warunkach szarpać się z talerzówką? Mieszanie popiołu dla mieszania?
Teoretycznie zmniejszam parowanie wody.... ale tu nie ma co parować...
U nas patrząc po polach to pół a pół, ja odpuściłem podorywkę szkoda paliwa na drapanie po wierzchu
GLIFOSAT ZAMIAST i taniej
u mnie tez susza ponad temu był oststni deszcz 20l a upały były ponad 35st wiec... na polu brokuły kalafiory nie mówiac juz o kuku i marchwi...
Niestety w polu sucho jak pieprz:/ dopiero wczoraj wieczorem i troche dzisiaj popadało
gruberem wiekszość arealu obrobione
Krzysiek wyskoczyłem z kompaktem na pole we środę wieczorem bo koło południa wpompowwło ponad 10l\m² i robota szła aż miło. Agregat waży koło 1400 i na 3 metrach bez problema wchodził na 7-10 cm. Dziś widać że ziemią dalej wilgotna więc i talerze pujdą dalej w ruch...
mnie wszystko omija.... Przelecę tam gdzie ma być żyto by w razie deszyczku pszenica powschodziła....
Mpopis robi ciężkie maszyny i w takich latach nie ma problemów.
Nie no o to czy mój sprzęt da radę zerwać ścierń i ruszyć pierwsze kilka cm nie wątpię tylko po co?
A ja we wtorek jadę po nawóz i ruszam wszystko talerzówką. Dociążę ile trzeba i górę zerwę wszystko pod rzepak. Na pszenice też będę talerzował i niech leży czeka deszczu.
U mnie kolejny tydzien bez deszczu zapowiadaja,zaczynam sie martwic jak poorac pod rzepaki
Ja nie orzę bo nie ma sensu tej suchej ziemi, z resztą potem i tak tych skał bym nie rozbił
W sobotę u nas przeszła ulewa całe 4 litry na metr, dzisiaj nie ma śladu po deszczu
zachmurzone, ale tylko kropi....
u mnie oststni deszcz ponad miesiac temu 20l przy takich temperaturach to nie musze tłumaczyc trawa uschła a i drzewa zaczynaja wiednąć i gubia liscie jak w październiku...
Po trzech burzach w żniwa ostatnia 16 dni temu, coś tam wilgoci jest gruberować można mając nowe dłuta.
U mnie zniwa w pełni a tu kolegi 20 ha poszło z dymem srednio 7-8 ton z ha http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/articl … /150819780
Wczoraj na jeziorze w Niemczech utopił się mój Szwagier mniał 58 lat i tak się zakończyła wycieczka nad jezioro , z rodziną i przyjaciółmi . znikną i z oczu na moment i wystarczyło prawdopodobnie zasłabnięcie dziś bedzie wiadomo sekcja i te sprawy wszystko w niemczech , szok ,,,
Strony Poprzednia 1 … 77 78 79 80 81 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo