Odp: Sieczkarnie Fortschritt
nie sprecyzowałem ale chodzi mi o 281 z "bezrzędową przystawką". a dwurzędówki to wiadomo że tylko standardowy rozstaw zostaje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie sprecyzowałem ale chodzi mi o 281 z "bezrzędową przystawką". a dwurzędówki to wiadomo że tylko standardowy rozstaw zostaje.
Kupując dwurzędówkę będziesz kosić tylko kukurydzę i mocny ciągnik będzie do tego potrzebny,kupując e-281 z 3 hederami masz maszynę do żyta,kukurydzy i sianokiszonek w cenie 6-8tys
dwurzędówka też miałaby dwie przystawki. pytanie czy ktoś z forum ma(miał) mengele dwurzędową bo na youtubie są filmiki z 323?a co do 281 to na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu? i czy może ktoś ma namiary na dobrą i pewną maszyne?
gdzie mogę kupić dobre kosy na bęben do e-281 podkreslam dobre bo mam Balmet czy coś podobne ale to lipa ,ciekawe czy gdzieś dostać mozna oryginały niemieckie
colibeer skąd jesteś?kraniu bedek kiedyś miał te grube co zakłada się bez docisku,zapytaj może coś mu zostało.
marczi80 jestem z okolic kcyni woj.kuj-pom
colibeer a ile chcesz przeznaczyć na tą maszynę?w moich stronach jest kilka sztuk na sprzedaż i są na olx.
no tak jak pisales 8-9 tys. na olx caly czas przegladam oferty i ceny sa mocno zroznicowane.dla mnie 2 przystawki wystarcza bo zyto podsuszam. marczi80 maszyny z okolicy na olx znasz?
Kumpel przywiózł 2 z czech stan igła, jedna będzie na sprzedanie, ale tylko po jednym hederze mają.
colibeer,2szt wiem gdzie stoją ale z bliska ich nie widziałem,jest też w sąsiedniej wiosce za 6tys o której trochę wiem ale ona sporo kosiła.
Marku jak będziesz coś wiedział co do ceny daj znać
zapytam jeszcze o przeróbkie tego rozrusznika od jelcza robił to ktoś
a te grube kosy to sie sprawdzają bo nigdy nie słyszałem o nich i jak w praktyce zdają egzamin
marczi80 ta kolo Ciebie za 6 warta uwagi bo zdjecia i opis jakby juz na czesci? z pozostalych drozsza poszla a tansza z uszkodzeniami kos-pytanie do was ile naprawa kosztuje? Marekpe tez czekam na cene.
kraniu,mam ten rozrusznik od jelcza,tylko musi być w nim zębatka na bedixie od stara,tak mi mówił gość w sklepie jak go kupowałem,kręci dużo lepiej niż oryginał,ma on mniejszą średnice i trzeba coś pod niego podłożyć,co do kos to miałem te grube założone jak kupiłem sieczkarnie ale były w kiepskim stanie więc musiałem je wymienić ale na te cienkie bo tylko takie można dostać.
colibeer podejrzewam że napisał tak aby to sprzedać bo nie ma ceny za złom,jak płacili za złom po 80gr to kilka szt z okolicy pojechało o własnych siłach na złomowiska bo rolnicy nie chcieli czekać aż może kupiec się znajdzie.
skoro tak piszesz to jutro do niego zadzwonie i dowiem sie wiecej
jestem po paru telefonach do właścicieli E-281. więc maszyny godne uwagi z co najmniej 2 hederami i w stanie pojechać na pole po przesmarowaniu to koszt powyżej 10 do negocjacji.ale negocjacje najlepiej przy maszynie. marczi80 kolo Ciebie to rzeczywiście facet chce się pozbyć i jeszcze przez telefon spuścił ale.. brak akumulatorów, rozrusznik do naprawy, 2 kosy do wymiany i tylko jeden heder za to podobno w super stanie, także odpada bo wszystko dokupić + heder,+ transport to spora suma . ale czy kojarzysz maszynę ze świedziebni? tam 3 hedery ,12 noży ,maszyna garażowana podobno w bdb stanie?
colibeer jakie hedery potrzebujesz?za ile byś kupił tą z jednym hederem?akumulatory 1200zł rozrusznik 450zł kosy nowe 12szt koło 500zł plus heder jeśli podbieracz to da się to załatwić bo nawet u mnie leży niepotrzebny,tej ze świedziebni nie kojaze,i nic o niej nie wiem ale jakby Ci bardzo zależało to mogę się dowiedzieć.
Marczi80 nie dowiaduj sie bo moze wybiore sie ogladac w twoje strony to wtedy prosilbym Cie o pomoc.Kolo Ciebie chce 5500 +1200+450+500+ heder od Ciebie bo podbieracz potrzebny+ transport bo Torunia na kolach nie objade.duzy plus ma za to taki ze znasz maszyne i wiem co biore.
Kolo mnie jest gotowa za 10000 do neg.no i transport odpada
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sieczkarnie » Sieczkarnie Fortschritt
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo