581

Odp: Sieczkarnie Fortschritt

nie sprecyzowałem ale chodzi mi o 281 z "bezrzędową przystawką". a dwurzędówki to wiadomo że tylko standardowy rozstaw zostaje.

582

Kupując dwurzędówkę będziesz kosić tylko kukurydzę i mocny ciągnik będzie do tego potrzebny,kupując e-281 z 3 hederami masz maszynę do żyta,kukurydzy i sianokiszonek w cenie 6-8tys

583

dwurzędówka też miałaby dwie przystawki. pytanie czy ktoś z forum ma(miał) mengele dwurzędową bo na youtubie są filmiki z 323?a co do 281 to na co zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu? i czy może ktoś ma namiary na dobrą i pewną maszyne?

584

gdzie mogę kupić dobre kosy na bęben do e-281 podkreslam dobre bo mam Balmet czy coś podobne ale to lipa ,ciekawe czy gdzieś dostać mozna  oryginały niemieckie

585

colibeer skąd jesteś?kraniu bedek kiedyś miał te grube co zakłada się bez docisku,zapytaj może coś mu zostało.

586

marczi80 jestem z okolic kcyni woj.kuj-pom

587

colibeer a ile chcesz przeznaczyć na tą maszynę?w moich stronach jest kilka sztuk na sprzedaż i są na olx.

588

no tak jak pisales 8-9 tys. na olx caly czas przegladam oferty i ceny sa mocno zroznicowane.dla mnie 2 przystawki wystarcza bo zyto podsuszam. marczi80 maszyny z okolicy na olx znasz?

589

Kumpel przywiózł 2 z czech stan igła, jedna będzie na sprzedanie, ale tylko po jednym hederze mają.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

590

colibeer,2szt wiem gdzie stoją ale z bliska ich nie widziałem,jest też w sąsiedniej wiosce za 6tys o której trochę wiem ale ona sporo kosiła.

591

Marku jak będziesz coś wiedział co do ceny daj znać smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

592

zapytam jeszcze o przeróbkie tego rozrusznika od jelcza robił to ktoś

593

a te grube kosy to sie sprawdzają bo nigdy nie słyszałem o nich i jak w praktyce zdają egzamin

594

marczi80 ta kolo Ciebie za 6 warta uwagi bo zdjecia i opis jakby juz na czesci? z pozostalych drozsza poszla a tansza z uszkodzeniami kos-pytanie do was ile naprawa kosztuje? Marekpe tez czekam na cene.

595

kraniu,mam ten rozrusznik od jelcza,tylko musi być w nim zębatka na bedixie od stara,tak mi mówił gość w sklepie jak go kupowałem,kręci dużo lepiej niż oryginał,ma on mniejszą średnice i trzeba coś pod niego podłożyć,co do kos to miałem te grube założone jak kupiłem sieczkarnie ale były w kiepskim stanie więc musiałem je wymienić ale na te cienkie bo tylko takie można dostać.

596

colibeer podejrzewam że napisał tak aby to sprzedać bo nie ma ceny za złom,jak płacili za złom po 80gr to kilka szt z okolicy pojechało o własnych siłach na złomowiska bo rolnicy nie chcieli czekać aż może kupiec się znajdzie.

597

skoro tak piszesz to jutro do niego zadzwonie i dowiem sie wiecej

598

jestem po paru telefonach do właścicieli E-281. więc maszyny godne uwagi z co najmniej 2 hederami i w stanie pojechać na pole po przesmarowaniu to koszt powyżej 10 do negocjacji.ale negocjacje najlepiej przy maszynie. marczi80 kolo Ciebie to rzeczywiście facet chce się pozbyć i jeszcze przez telefon spuścił ale.. brak akumulatorów, rozrusznik do naprawy, 2 kosy do wymiany i tylko jeden heder za to podobno w super stanie, także odpada bo wszystko dokupić + heder,+ transport to spora suma . ale czy kojarzysz maszynę ze świedziebni? tam 3 hedery ,12 noży ,maszyna garażowana podobno w bdb stanie?

599

colibeer jakie hedery potrzebujesz?za ile byś kupił tą z jednym hederem?akumulatory 1200zł rozrusznik 450zł kosy nowe 12szt koło 500zł plus heder jeśli podbieracz to da się to załatwić bo nawet u mnie leży niepotrzebny,tej ze świedziebni nie kojaze,i nic o niej nie wiem ale jakby Ci bardzo zależało to mogę się dowiedzieć.

600

Marczi80 nie dowiaduj sie bo moze wybiore sie ogladac w twoje strony to wtedy prosilbym Cie o pomoc.Kolo Ciebie chce 5500 +1200+450+500+ heder od Ciebie bo podbieracz potrzebny+ transport bo Torunia na kolach nie objade.duzy plus ma za to taki ze znasz maszyne i wiem co biore.
Kolo mnie jest gotowa za 10000 do neg.no i transport odpada