Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
wiesz dlaczego pytam? bo moze mi zbyt załatwisz? jak pisałem za 800 sprzedam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 98 99 100 101 102 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wiesz dlaczego pytam? bo moze mi zbyt załatwisz? jak pisałem za 800 sprzedam
Dla siebie nie potrzebuję, bo będę przesiewał jęczmieniem, a jarki trochę ojcec ma. Także dla siebie wystarczy. Mogę popytać czy byliby chętni. Cena 800 to luzem czy w workach?
worki, przez wialke przepuszczone
u nas sporo wyleciało ozimin a jarego w centrali już nie ma pewnie zaczną ściągać z zagranicy.
Pszenica jara 1100netto i w 3godziny po tyle się 7 ton rozeszło...
Świniaki dziś 5,15 plus vat i premia w WBC w Ełku.
pszenica dziś 530zł wczoraj 630 to jakieś żarty ...
No chyba żarty?
Nie żarty tylko żniwa w Australii
U mnie pszenica 650 netto,
jutro wyjeżdża auto.
Nie mogę pojąć ten zmiany ceny na dolnym śląsku? U nas w tej chwili 600-640 ale raczej ta dolna cena realna. Sprzedam teraz trochę a resztę niech leży zobaczymy. A i u mnie ceny brutto... Jak mnie to wkur....
podałeś cene netto czy brutto ??
Z vat
Wywiozłem dziś trochę pszenicy i cena spadła do 580 z vat. Ogólnie zapytali mnie czy spieszy mi się ze sprzedażą, tak jakby później miała cena wzrosnąć...
Dzisiaj sprzedawałem tuczniki, mieli płacić po 3.80, jak przyjechali to mówią że zapłacą po 3.50, wytargowaliśmy do 3.70, wchodzę na wagę żeby sprawdzić a waga pokazuję 5 kg mniej niż powinna, chwila sprawdzania i już waga pokazywała " dobrze ", a na koniec jak już tuczniki były na samochodzie dobili mnie tekstem że termin płatności wydłużyli z 14 do 21 dni. Myślałem że mnie szlak trafi :uuuu:
Wywiozłem dziś trochę pszenicy i cena spadła do 580 z vat. Ogólnie zapytali mnie czy spieszy mi się ze sprzedażą, tak jakby później miała cena wzrosnąć...
żal...
Trza było ich za język pociągnąć...
I co czekać aż spadnie do 500 czy sprzedawać?
Nie wiem. Teraz muszę sprzedać bo może w przyszłym tygodniu przyprowadzę klamota na podwórek i potrzebna kaska. Ogólnie z resztą zboża czekam. Na racie jestem o tyle w komfortowej sytuacji, że mogę sprzedać przed żniwami nawet. Czy cena pójdzie w górę ciężko powiedzieć. Nikt nie powie wprost co robić, a i nikt nawet ni chce powiedzieć cokolwiek. Ja myślę, że później pójdzie w górę. Zaczęła cena spadać i od razu zrobił się ruch na skupach. Szkoda za te pieniądze wypychać towaru, szczególnie, że pszenica naprawdę jest ładna.
Jedyne co mnie właśnie zastanowiło, że zapytali czy bardzo spieszy mi się z tym sprzedawaniem... Dlatego myślę, że cenę sztucznie obniżają, żeby zakupić taniej towaru.
Tak to z tym handlem jest kolega mówił że najwięcej zboża skupuje gdy ceny zaczynają spadać. Natomiast mój odbiorca kabanów że najlepiej mu schodzą półtusze gdy ceny zaczynają rosnąć, wystarczy wzmianka w agrobiznesie i chłodnia w mig wyczyszczona.
Dla hodowców bydła dobra wiadomość 15 km ode mnie wreszcie może dokończą inwestycję rozpoczętą lata temu, przez nie żyjącego ministra Wilczka, starsi koledzy na pewno go pamiętają
http://nowykurierplonski.pl/325558,Inwe … z3zwMGVpkJ
Ciekawe jak z tym wyjdzie... Dobrze by było..
Strony Poprzednia 1 … 98 99 100 101 102 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo