321

Odp: Ile wart jest zt 323? na co zwrócić uwage,co jest delikatne

Proponuje przebrnąć przez cały wątek i sporo się dowiedz big_smile ostatnio gdzieś było poruszone czym różni się 325 od reszty tak mi się wydaje, 320 nie ma przedniego napędu z tego co pamiętam  i nie wiem jak z mocą czy jest taka sama czy niższa ktoś na forum miał w każdym bądź razie takie cudo

322

masz racje  co do 325 ma różnice w hydraulice i skrzyni i jest to na forum tylko jakie? czy są lepsze niż 323? gdzie jest różnica widziałem katalogi 323/320 wiec muszą być wybitnie podobne ale do 325 jeszcze sie nie natknąłem z kolei 320 fak jest bez przodka ale co oznacza A? normalne 323 chyba tez jest A mh...ostatnio znalazlem ogloszenie 320 A z przodem co zachwialo miom światopogladem wink 323, 325 mo i 320 z przodem  lub bez patrząc na roczniki były produkowane równolegle...chyba...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

323

proste  szkopy wyprodukowali  forszaja 320 oryginalnie bez przodka a jakiś magik potrzebujący większego uciągu zakupił przód i go wmontował przez to  i jest 320A z przodem tongue

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

324

odnośnie oznaczeń to wyglada tak ze litery za symbolem maszyny oznaczją modernizacje które miały miejsce w czasie produkcji danego modelu. Doskonale to widac na przykąłdzie 303. Jest to ciągnik produkowany z napedem.

325

witam zdecytowałem sie na kupno fortschritta 323 4x4 .potrzebuje go tylko do ciągania beczki asenizacyjnej mam do was takie pytanie czy wie ktoś ile może kosztować taki model w czechach. bo w polsce to tak od 15 do 20 tys. czy mógłby mi ktoś pomóc w tym temacie.jestem wlaśnie w trakcie szukania i chciałbym kupić odrazu 2 sztuki jednego w bardzo dobrym stanie a drugiego na części.

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

326

Ile kosztuje w Czechach to nie wiem i czy tam mają. Mają dość Zetorów. Ja bym ostrożnie podchodził do kupna maszyn z Cech, one tam są wypracowane, a i z poszanowaniem było różnie. Przeglądam ogłoszenia węgierskie i tam są trochę tańsze, ale czy opłacałoby się sprowadzić to nie wiem.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

327

Morzesz dać jakies dobre wegierskie strony z maszynami

328

właśni jakbyśł mógl to podaj jakieś strony z takimi ciągnikami na węgrzech .ja na początku lutego zamierzam pojechać i zobaczyć co tam jest ciekawego najwyrzej sie przejade;)

PRZYJECHAŁEM NIM NA KOŁACH Z OSTROWA WIELKOPOLSKIEGO DO FIRLEJA 450KM  W 12 GODZIN

329

Ãœdvözlöm!      Dzisiaj dokładniej przyjrzałam się ofertom węgierskim i według mnie teraz sprowadzanie nie opłaci się, ale popatrzeć warto. www.expressz.hu  www.agrotek.hu. Podam kilka słówek, może komu się przyda. kínálat-oferta, használt-używany, új-nowy eladó-sprzedam, felújitott-odnowiony, gép-maszyna, gabona-zboże, búza-pszenica, napraforgó-słonecznik, ló-koń, KM-LE, orosz-rosyjski, jó- dobry, állapotban-błogosławiony(dosłownie)oznacza stan b. dobry lévÅ‘-pracujący, ár-cena, igen-tak, nem-nie, nélkül-brak. Podpowiem że na Węgrzech oprócz węgierskiego najłatwiej porozumieć się z najstarszymi ludźmi po niemiecku, w średnim wieku po rosyjsku,ale oni dużo gorzej mówią od nas. Natomiast z młodymi po angielsku. Na południu Węgier mieszkają Słowacy ( to nie błąd) i można mówić po polsku, oni na ogół rozumieją, a my rozumiemy po słowacku. Ja spotkałem kilku Węgrów mówiących po polsku. Węgrzy odnoszą się do nas bardzo sympatycznie, jeśli wiedzą że jesteśmy Polakami (lengyel), sam się przekonałem. Viszontlátásra.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

330

Z tego co wiem to ciągniki fortschritt'a w Czechach były bardzo mało popularne - nie tak jak kombajny. Wiem bo mam 30km do Czech

331

witam jakby ktoś z was słyszal że ktoś ma do sprzedania fortschritta cianik 323 to dajcie znać jakiś tel kontaktowy. z góry dzięki

332

Największy wybór jest na allegro.

333

Błagam , choć dawno nie pisałem to moi szanowni koledzy uważajcie na trupy!!!Choć bardzo chcę sprowadzić z Niemiec 323 bo mam glebę 4a czyli glina to mam mieszane uczucia co do maszy sprowadzanych z Niemiec itp, a dla czego?Miesiąc temu mój dobry znajomy importował ładowarkę TIH 445 89 rok niby nic  tylko jak silnik mu dziś rozebrałem  to poprostu szok ,wytopiony tłok na pierwszym cylindrze , obrócona panewka na trzecim korbowodzie a silnik to chyba był myty ze trzy razy zanim trafił do Polski bo po miesiącu pracy wygląda jak by miał ze 100 lat, a ja na prawdę boje się czegoś takiego bo to są nie małe pieniądze za szlif itp.

334

wicher, problem leży w myśleniu typu: za 150 € można w Niemczech kupić dobry samochód big_smile Wytłumaczenie komuś, że w dobrym stanie to za min 3000 €, to myśli że chcesz zarobić na nim. Co do maszyn rolniczych, budowlanych, to jest traktowane jako sprzęt profesjonalny, który służy do zarabiania i kosztuje zawsze dużo. Poniżej 10 000 € kupujesz kilogramy złomu, do którego jak dołożysz drugie tyle plus własną pracę, to może coś z tego będzie. Sam dla siebie w Niemczech kiedyś szukałem ciągnika w niskiej cenie, trwało to dobre 10 lat i już sobie dawno odpuściłem, bo tanio to albo jak napisałem złom, albo zabytek do postawienia sobie w ogródku zamiast krasnala. Ile ktoś płaci tyle to jest warte, plus zysk pośredników jeśli nie kupuje tego osobiście. W Polsce ludzie niestety lubią wierzyć w różne gusła, mity itp. duperele. Jest to częściowo pozostałość po PRL-u, gdzie można było kupić coś tanio od złodzieja, który z zakładu pracy gdzie pracował, potrafił przez kilka lat, po kawałku naprawdę dużo wynieść. Było minęło i raczej nie wróci.

335

Święte słowa Dario,i myślę że taki stan będzie twał bardzo długo w myśl zasady - cena czyni cuda...

336

koledzy 323 majątku nie kosztuje ana używki trzeba zawsze brać poprawke i liczyć się z dokładką ja dołorzyłem prawie dyche a dałem 15 tyś. ale za25 tyś. mam dobry holownik a udobry ursus z tego samego roku kosztowałby drugie tyle.

337

Jak chcecie kupić super ciągnik to nowy sobie kupcie.

338

Mądre słowa - Wicher. Święte, to są krowy w Indiach i niczym szczególnym nie różnią się od naszych. Powiem więcej. Niczym nie różnią się od naszych.
Wicher, nie bierz tego do siebie, ja tak bardziej ogólnie.
Masz Dario plusa, za sprecyzowanie definicji "świetna okazja".

339

Popieram cena czyni cuda dlatego za 20zl mozesz kupic paczke wacików a za 200zl caly karton;D

Fortschritt ZT-303-D------------A w przyszłości Fortschritt ZT-323-A

Sprzedam lampy zespolone diodowe, diody LED.
Bliższe informacje i zdjęcia na tej stronie:http://www.was.eu/index.php3?action=wyroby&kategoria=diodowe&strona=1&sort=&lang=PL

340

ej mam problem chce kupić forschaja zt 323 ale nie mam za bardzo czym go przywieść dało by się go przytransportować na lawecie do samochodu osobowego a tak w ogóle to ile on waży