Ãœdvözlöm! Dzisiaj dokładniej przyjrzałam się ofertom węgierskim i według mnie teraz sprowadzanie nie opłaci się, ale popatrzeć warto. www.expressz.hu www.agrotek.hu. Podam kilka słówek, może komu się przyda. kÃnálat-oferta, használt-używany, új-nowy eladó-sprzedam, felújitott-odnowiony, gép-maszyna, gabona-zboże, búza-pszenica, napraforgó-słonecznik, ló-koń, KM-LE, orosz-rosyjski, jó- dobry, állapotban-błogosławiony(dosłownie)oznacza stan b. dobry lévÅ‘-pracujący, ár-cena, igen-tak, nem-nie, nélkül-brak. Podpowiem że na Węgrzech oprócz węgierskiego najłatwiej porozumieć się z najstarszymi ludźmi po niemiecku, w średnim wieku po rosyjsku,ale oni dużo gorzej mówią od nas. Natomiast z młodymi po angielsku. Na południu Węgier mieszkają Słowacy ( to nie błąd) i można mówić po polsku, oni na ogół rozumieją, a my rozumiemy po słowacku. Ja spotkałem kilku Węgrów mówiących po polsku. Węgrzy odnoszą się do nas bardzo sympatycznie, jeśli wiedzą że jesteśmy Polakami (lengyel), sam się przekonałem. Viszontlátásra.
There is no soul, no soul could ever make me it's own...