201

Odp: Dopłaty 2015-2020

wolność Tomku w swoim domku. nie widzę w tym problemu . jak pasuje to w czym problem.???

Leszek   dla kolegów'

202

zycie jest jedno , i nie mozna sobie cały czas wszystkiego załowac, a nieraz trzeba wspomóc kredytem bo kto bogatemu zabroni wink

mdw

203

Powiem jedno , mam nie wiele a gdyby nie kredyty to nie miałbym nic.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

204

no własnie

mdw

205

Gospodarze na swoim od 1996 i przez ten czas kredytu nie miałem około 6 miesięcy , bez banku na pewno byłbym szczęśliwszy ale i parę lat do tyłu.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

206

Jeszcze naście lat temu podeprzeć się kredytem przy okazji jakiejś inwestycji w produkcję czy zakup ziemi, to od razu był skok do przodu. Obecnie słyszy się że niektórzy kredyty kredytami spłacają.
Pajej szalej bo później Ci rada nadzorcza :dance: każdy zakup będzie musiała podstemplować wink

207

pawelg napisał/a:

Powiem jedno , mam nie wiele a gdyby nie kredyty to nie miałbym nic.

co innego kredyt na rozwój gospodarstwa, czyli bierzemy na to co bedzie nam dawac kase, a co innego na samochód który nie zarabia, a tylko traci na wartośći.

Rolnik z powołania:-)

208

Pszenicę sprzedałem bo musiałem  bo dopłat  " nima " .  Ja mam tyle zadłużenia ile mogę spłacić i z roku na rok ograniczam je  . Kredyt na auto ?  Zastanawiam się właśnie nad sprzedaniem  swojej e 36 i kupieniem czegoś za  4 tysiące bo już sobie poszalałem zwłaszcza w warsztatach  . Coraz  częściej zastanawiam się nad  jakimś dorywczym zajęciem bo coraz ciężej z samej w  dodatku małej  gospodarki wyżyć . To raczej nadaje się to wątku ręce opadają .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

209

Ta sytuacja kojarzy mi się z gettem.Niby u siebie  a zamknięci.Niby pracują a ciągle trzeba im dawać na chleb .Czy to nie jest niewolnictwo 21-go wieku?

210

Progers i tu masz 100% racji na swoim a za przeproszeniem guwno mozesz  wszyscy cie kontoluja  niby mozesz wszystko a nie mozesz jednoczesnie nic bo ARIMR odrazu wysle ci pocztowke a w moim przypadku  jako mlody rolnik to juz w ogóle.

http://www.fotoload.pl/123aa36/0da6cca167e5001fc0cd2b03b436c34116164_min.jpg

211

Ja mam koniec młodego z końcem marca. Miałem wiele przygód z tym związanych! Ciekawe co na koniec jeszcze się wydarzy. Ilość nerwów z ilością wyjazdów i ciągłych poprawek nie zmusiła by mnie do ponownego skorzystania z tego programu. Chmielupom a u Ciebie jak tam gładko idzie? Bo u mnie od początku było coś.

212

Dziś przyszła decyzja że ONW ze względu na skomplikowany system kontroli zostanie przekroczony termin wypłaty.

213

To co to oznacza ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

214

mi tłumaczyli na szkoleniu ze do kturegos marca maja dac decyzje a jak wiedza ze sie nie wyrobia to takie pisma wysyłaja

Rolnik z powołania:-)

215

Do końca lutego miały być decyzje a teraz wysyłają te pisemka , też takie dziś dostałem.............

216

Dwa razy w poprzednich latach podobne dostawałem, i że mają termin do końca VI jednak wyrabiali się przed końcem IV

217

stachu tak samo gladko jak i u ciebie big_smile sporo razy poprawialem  ogolnie nazbieralem *** teczke papierow i wezwan. Najwieksza glupota jaka w tym temacie bylo to jeden urzednik dzwoni zebym wycofal czesc faktur bo kupilem maszyn za wiecej niz 75 tysi a za tydzien dzwoni 2 ze mam doslac potwierdzenia wplat zaliczek i zaplaty za maszyny na wszystkie faktóry jak powiedzialem ze 2 raz dzwonia bo kazaliscie mi czesc faktur wycofac bo niepotrzebe to babka stwierdzia ze kto mi takie glupoty powiedzial wiec jak sam widzisz urzednicy arimr-u sami robia balagan. ogolnie po tej przygodzie z MR jakos nie pali mi sie do prowuw i  temu podobnych programow.

o to widze ze nie tylko ja dostalem pocztowke z arimr-u zamiast kase placic to kombinuja takiego dziadostwa jak w tym roku to ja osobiscie nie pamietam zeby w ktoryms roku bylo zeby to marzec a zlowiek zlotowki na koncie nie widzi i chyba wychodzi na to ze trzeba bedzie znowu bankowi dac zarobic hmm

218

koseś napisał/a:

Do końca lutego miały być decyzje a teraz wysyłają te pisemka , też takie dziś dostałem.............

Ja rowniez takie dostalem z data 16 czerwca .Nie mogą tego ogarnąć Powymieniali wszystkich w ARiMR i zaczym się nauczą wszystkiego to troche wody upłynie. Głowa do góry trzeba nie długo siać. Chłop nie ważny ważne jest 500+

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

219

moze i u gory powymienali ludzi ale przynajmniej w moim terenowym odziale nie zwolnili ani jednej osoby a  tez takie opuznienia niema kasy to kombinuja. tak 500+   musza pokazac ze dotrzymoja slowa chociazby  mieli gory przenosic hmm

220

a ja dostałem 2 ratę  bezpośrenich ...  i to nie jest cała kwota ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile