Odp: Dopłaty 2015-2020
wolność Tomku w swoim domku. nie widzę w tym problemu . jak pasuje to w czym problem.???
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wolność Tomku w swoim domku. nie widzę w tym problemu . jak pasuje to w czym problem.???
zycie jest jedno , i nie mozna sobie cały czas wszystkiego załowac, a nieraz trzeba wspomóc kredytem bo kto bogatemu zabroni
Powiem jedno , mam nie wiele a gdyby nie kredyty to nie miałbym nic.
no własnie
Gospodarze na swoim od 1996 i przez ten czas kredytu nie miałem około 6 miesięcy , bez banku na pewno byłbym szczęśliwszy ale i parę lat do tyłu.
Jeszcze naście lat temu podeprzeć się kredytem przy okazji jakiejś inwestycji w produkcję czy zakup ziemi, to od razu był skok do przodu. Obecnie słyszy się że niektórzy kredyty kredytami spłacają.
Pajej szalej bo później Ci rada nadzorcza :dance: każdy zakup będzie musiała podstemplować
Powiem jedno , mam nie wiele a gdyby nie kredyty to nie miałbym nic.
co innego kredyt na rozwój gospodarstwa, czyli bierzemy na to co bedzie nam dawac kase, a co innego na samochód który nie zarabia, a tylko traci na wartośći.
Pszenicę sprzedałem bo musiałem bo dopłat " nima " . Ja mam tyle zadłużenia ile mogę spłacić i z roku na rok ograniczam je . Kredyt na auto ? Zastanawiam się właśnie nad sprzedaniem swojej e 36 i kupieniem czegoś za 4 tysiące bo już sobie poszalałem zwłaszcza w warsztatach . Coraz częściej zastanawiam się nad jakimś dorywczym zajęciem bo coraz ciężej z samej w dodatku małej gospodarki wyżyć . To raczej nadaje się to wątku ręce opadają .
Ta sytuacja kojarzy mi się z gettem.Niby u siebie a zamknięci.Niby pracują a ciągle trzeba im dawać na chleb .Czy to nie jest niewolnictwo 21-go wieku?
Ja mam koniec młodego z końcem marca. Miałem wiele przygód z tym związanych! Ciekawe co na koniec jeszcze się wydarzy. Ilość nerwów z ilością wyjazdów i ciągłych poprawek nie zmusiła by mnie do ponownego skorzystania z tego programu. Chmielupom a u Ciebie jak tam gładko idzie? Bo u mnie od początku było coś.
Dziś przyszła decyzja że ONW ze względu na skomplikowany system kontroli zostanie przekroczony termin wypłaty.
To co to oznacza ?
mi tłumaczyli na szkoleniu ze do kturegos marca maja dac decyzje a jak wiedza ze sie nie wyrobia to takie pisma wysyłaja
Do końca lutego miały być decyzje a teraz wysyłają te pisemka , też takie dziś dostałem.............
Dwa razy w poprzednich latach podobne dostawałem, i że mają termin do końca VI jednak wyrabiali się przed końcem IV
stachu tak samo gladko jak i u ciebie sporo razy poprawialem ogolnie nazbieralem *** teczke papierow i wezwan. Najwieksza glupota jaka w tym temacie bylo to jeden urzednik dzwoni zebym wycofal czesc faktur bo kupilem maszyn za wiecej niz 75 tysi a za tydzien dzwoni 2 ze mam doslac potwierdzenia wplat zaliczek i zaplaty za maszyny na wszystkie faktóry jak powiedzialem ze 2 raz dzwonia bo kazaliscie mi czesc faktur wycofac bo niepotrzebe to babka stwierdzia ze kto mi takie glupoty powiedzial wiec jak sam widzisz urzednicy arimr-u sami robia balagan. ogolnie po tej przygodzie z MR jakos nie pali mi sie do prowuw i temu podobnych programow.
o to widze ze nie tylko ja dostalem pocztowke z arimr-u zamiast kase placic to kombinuja takiego dziadostwa jak w tym roku to ja osobiscie nie pamietam zeby w ktoryms roku bylo zeby to marzec a zlowiek zlotowki na koncie nie widzi i chyba wychodzi na to ze trzeba bedzie znowu bankowi dac zarobic
Do końca lutego miały być decyzje a teraz wysyłają te pisemka , też takie dziś dostałem.............
Ja rowniez takie dostalem z data 16 czerwca .Nie mogą tego ogarnąć Powymieniali wszystkich w ARiMR i zaczym się nauczą wszystkiego to troche wody upłynie. Głowa do góry trzeba nie długo siać. Chłop nie ważny ważne jest 500+
a ja dostałem 2 ratę bezpośrenich ... i to nie jest cała kwota ...
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo