281

Odp: Fastrac JCB wszystko o nim

trochę się ociepliło ................. 34000 zł netto i czas oczekiwania od 7do 14 dni .............

282

Tomek,to zrobili je z srebra czy pozłacane ?

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

283

Ile???To za to można pół tego ciągnika prawie kupić.

284

Mocno nietypowe ? może dałoby radę zlecić dorobienie ?

285

Koseś Ty sobie żartujesz? Co będziesz działał w tym temacie? Może jakaś używka się znajdzie, ja pierdzielę, to raczej do wątku ręce opadają.

286

Kupiłem używane wszystkie trzy za 3400 w Łochowie,a na temat tego nawet serwis za głowę się złapał

287 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2016-04-26 20:58:25)

Tam w Łochowie jest mnóstwo na części, można powiedzieć, że okazja. Zawszę mówię, ze te ''zachodnie'' maszyny mają części tanie, które często się wymienia, a te które niby nie mają prawa się popsuć to już kosztują... Sprawdza się i w tej marce. Też palnąłem za 3 tryby  przeszło 3 tysiące, jaka to okazja......
Ciekawi mnie dlaczego łożysko się rozsypało, Nie ciekło Ci wcześniej?

288

nie jestem zdziwiony parę lat temu wałek do fenda 311 wielkości pala od krowy kosztował 10000 zł i trzeba było go szukać po europie

289

To jest serwis! Głupota nie zna granic! Mi poszła w NH obudowa termostatu plastikowa. Koszt osłony 165zł brutto a uszczelka gumowa 280zł brutto za śmieszną gumkę nie do dorobienia u miejscowego producenta.

290

Co stał u sąsiada na warsztacie case 5150 o którym pisałem to remont wyszedł 20 tyś. Jeden tryb co poszedł to nowy w serwisie  9 tyś netto i to wydawało mi się kosmosem ale ostatecznie chyba poszukali używkę

E 516 na części
Telefon 695 076 269

291

Grzesiu dziś już wiem że objawy pojawiły się rok temu w postaci uszkodzenia czujnika prędkości (tryb go z frezował) wtedy myślałem że to usterka gdzieś w elektryce ,ale to już wtedy był luz na łożysku i wałek unosił się do góry . W ten sposób wychodził z roboty i niszczył dwa tryby współpracujące  . A że to było wszystko wewnątrz to i wycieków żadnych nie było . Co do tego tryba to w interhandlerze cena była 56 tyś  brutto  , a inny niewiele różniący się kosztuje nowy 1800zł netto  więc dlaczego taka różnica w cenie ?????????

292

Bo ten za 56 pewnie loda robi...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

293

Nie dziwota, że niekiedy widać ogłoszenie ciągnika za nieduże pieniądze, a później remont kosztuje tyle co część do wymiany w nim... Ceny kosmos co tu dużo mówić.

294

zawsze pamiętajcie najdroższa jest w naprawach skrzynia biegów  jako ciekawostkę powiem że w fendzie 310 z 1989 roku trafiały się łożyska w skrzyni polskiej produkcji  skrzynia oczywiście w oryginale ciągnik z prowadzany z franci

295

A ja coraz mniej zastanawiam się nad kupnem fastraca. Kusi ta prędkość w transporcie, ale naprawy tego potrafią zrujnować budżet. A na nowy niestety nie ma kasy sad

296

Laszek napisał/a:

Bo ten za 56 pewnie loda robi...

nowiutka skrzynia wario na wymianę u korbana 40tysi netto cała kompletna z robocizną.
mowa o serii 41x.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

297

Ale wario to nie skrzynia tylko pompa i silnik ...........

298

no wiesz, robić skrzynie wario za 40 koła a wymieniać łożyska, tryby i kosze to i tak tanio w porównaniu do jakiegoś klasycznego zachodniaka. co nie znaczy że za tą kasę nie kupi się ciągnik. masakra generalnie.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

299

Ktoś z forum oglądał sprzęty z Łochowa? Ogłoszenia napisane są pięknie ale czy te Fastraci są takie w rzeczywistości? Mam do nich z trochę kilometrów i nie chciałbym jeździć na darmo.

300

ja tam byłem. jak chcesz pogadać to zadzwoń : 601 385669.