Odp: Hodowla bydła miesnego
Pora na urlop.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Hodowla bydła miesnego
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pora na urlop.
BUahahahhaa dobre
muszę tak powiedzieć moim krowom.
Dlatego decyzja o kasacji stada
A tak na poważnie? Cena? Zdrowie? Teściowa?
Poważnie chęć odpoczęcia od ciągłego obowiązku. Brak możliwości wjazdu dłużej niż 24 godziny. Teraz mam wszystkigo około 50 sztuk.
Pora na urlop
Panowie potrzebuję opini na temat ładowaczy czołowych do ursusa 914. Metal technik lub Wol met. Może ktoś ma. używa? Wiadomo że to nie to co markowe. Za wszelkie sugestie i opinie będę wdzięczny.
Kasowanie zwierząt w momencie gdy do Polski wjeżdza z Ukrainy po 200wagonów po70ton dziennie jest słabym pomysłem. Jak oni się rozkręcą na dobre to pszenica będzie po 500zł...
Kasowanie zwierząt w momencie gdy do Polski wjeżdza z Ukrainy po 200wagonów po70ton dziennie jest słabym pomysłem. Jak oni się rozkręcą na dobre to pszenica będzie po 500zł...
Przynajmniej dopóki jest UE mamy gwarantowane 101 Euro i proponowałbym poważnie traktować tę cenę przy wyliczaniu kosztów i nakładów.
MAREKPE dokładnie. Swojego stada świnek nie zamierzam zmniejszać, pomimo pewnych już słabszych plonów, tylko dokupić zboża w żniwa. Jakoś póki co daje sobie radę w tym dziale produkcji rolnej.
Ja kupiłem wiosną metal-technik do ursusa 1214. Póki co zastrzeżeń brak .
Z wolmetem jest mały problem -brak wzmocnień idących do tylnych zwolnic.
Metal -technik wykonanie dosyć masywne , nie wiem jak z wytrzymałością materiału .Max co miałem okazję podnosic to 2 duże kostki sianokiszonki - dał radę. Zamiast rozdzielaza nimco włożyli jakiś turecki ale jak na razie chodzi . Wpięty bezpośrednio pod pompę.
MAREKPE dokładnie. Swojego stada świnek nie zamierzam zmniejszać, pomimo pewnych już słabszych plonów, tylko dokupić zboża w żniwa. Jakoś póki co daje sobie radę w tym dziale produkcji rolnej.
Ja na paszę kupowałbym już, bo po żniwach szykuje się na niektóre zboża spora podwyżka.
Ja kupiłem wiosną metal-technik do ursusa 1214. Póki co zastrzeżeń brak .
Z wolmetem jest mały problem -brak wzmocnień idących do tylnych zwolnic.
Metal -technik wykonanie dosyć masywne , nie wiem jak z wytrzymałością materiału .Max co miałem okazję podnosic to 2 duże kostki sianokiszonki - dał radę. Zamiast rozdzielaza nimco włożyli jakiś turecki ale jak na razie chodzi . Wpięty bezpośrednio pod pompę.
To czyli cały czas pompa chodzi? Ja Mam wpiete normalnie w wyjście i kiedy trzeba włączam dźwignią i pracuje Turem ile wyniósł Ci tur?
A tak właściwie w złym miejscu napisałeś niech szeryf przeniesie w odpowiedni dział
Pompa przecierz i tak cały czas pracuje.olej przepływa przez rozdzielacz i płynie dalej do rozdzielacza ciągnika. Nie chciałem pod wyjscia z tylu bo później problem . Dalem za model mt-03 1600 udźwigu plus krokodyl 1.8m plus łyżka 2m plus chwytak do balotów na 2 siłowniki plus amortyzator 20 tys netto. Jedyny mały minus -tulejki nie smarowane tylko z tworzywa choć niektórzy twierdzą że są lepsze od metalowych tulejek. .
androl napisał/a:MAREKPE dokładnie. Swojego stada świnek nie zamierzam zmniejszać, pomimo pewnych już słabszych plonów, tylko dokupić zboża w żniwa. Jakoś póki co daje sobie radę w tym dziale produkcji rolnej.
Ja na paszę kupowałbym już, bo po żniwach szykuje się na niektóre zboża spora podwyżka.
Od dwóch tygodni jadę na gotowej paszy bo w okolicy brak zboża. Wszyscy magazyny maja poczyszczone na żniwa.
Koło mnie problem ze sprzedażą paszówki. Ja kupuje jęczmień praktycznie cały czas. Wszyscy co polikwidowali swinie kiszą się z pszenżytem i jęczmieniem. Jedynie po 450 żyto młyn jakiś czas brał. I lepiej nie będzie bo pszenicy na piaskach ani rzepaku nie posieją...
Jako proponujecie Pastuch kupić dla krowek? Bo już mam dość chodzenia i lapania tych skurw.... Jak nie jedna to druga rwie a potem inna następna... Sąsiad kupił jakiś chyba 6J i mówi że pomógł u niego... A moim myślę że to min... Może jakiś 7J?
7 minimum, nie kupuj taniego badziewia, od 400zł w górę. u mnie non stop chodzi 5 pastuchów. dwa główne wybiegi są w podwójnym drucie tj jestem pastuch w drugim. koniec z ucieczkami bydła.
co do ładowacza to jesteście pewni zakupu nowizny rzemieślniczej? nie lepiej stoll`a z zachodu i do tego założyć adaptację? Po prostu zachodniak to inny materiał, większy udźwig.
marian jaką miałeś ostatnią cenę mleka? przychodzisz teraz na opasanie? zostawiłeś krowy na mamki czy zaczynasz coś nowego?
Bardzo mnie ciekawi Twoja postawa, jak znosisz brak mlecznic? ile lat budowałeś stado?
Karol ja mam KORAL A60LCD wali niemiłosiernie i ma funkcję sprawdzania ciągłości ogrodzenia .
To wy jeszcze krowy wypasacie na łąkach?
Mięsne to tylko na wypasie
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16 17 18 … 35 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Hodowla bydła miesnego
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo