Odp: Rzepak
sucho??? u mnie woda miejscami stoi na sciezkach.mi ajk sie uda jakies pole naszykowac to siew we wrzesniu..
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 83 84 85 86 87 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
sucho??? u mnie woda miejscami stoi na sciezkach.mi ajk sie uda jakies pole naszykowac to siew we wrzesniu..
Tak się zastanawiam nad opryskiem rzepaku po siewie. Jak wyglądałoby pole gdyby opryskać samym commandem po siewie? Puściłoby dużo chwastów?
ja w tym tygodniu planuje zasiac poplony a w nastepny rzepak do 25 chciałbym zdązyc
Na rzepak zaorane w nast tyg jakoś trzeba będzie siać ... powoli zaczyna robić się sucho wiec trzeba wykorzystać wilgoć!
Panowie ma ktoś doświadczenia z Bonanzą chciałem posiać 2 jednostki znajomy miał na lekkich ziemiach sypnęła mu 3,1 tony z tego co pamiętam wyglądał bardzo ladnie
Jak dla mnie to póki co najlepsza odmiana rzepaku. Plon nigdy poniżej 4 t. Rośliny niskie. Sieję go ok 45 roślin/m2. W tym roku będzie na 9 ha.
Pietia napisał/a:Panowie ma ktoś doświadczenia z Bonanzą chciałem posiać 2 jednostki znajomy miał na lekkich ziemiach sypnęła mu 3,1 tony z tego co pamiętam wyglądał bardzo ladnie
Jak dla mnie to póki co najlepsza odmiana rzepaku. Plon nigdy poniżej 4 t. Rośliny niskie. Sieję go ok 45 roślin/m2. W tym roku będzie na 9 ha.
dzięki w jakiej cenie masz jednostkę siewną
:):):)
45 roślin/m2 a na kilogramy jak to się przekłada
Zależy od MTZ, ale średnio w okolicach 2,5 kg/ha
Co do ceny jednostki to 400 zł za opakowanie 3 ha (proszę, nie pytaj jak to robię :)))
Mamy propozycje na 12 ha za 3,8 tyś 4 opakowania to normalne
Zależy od MTZ, ale średnio w okolicach 2,5 kg/ha
Co do ceny jednostki to 400 zł za opakowanie 3 ha (proszę, nie pytaj jak to robię :)))
ja ma propozycje po 620 brutto
Dzisiaj już widziałem że u henia sieją rzepaki. Kombajny ledwie skończyły kosić i od nowa...
w moich okolicach juz wiekszość posiała
U mnie już sieja, Ja znając życie w przyszłym tygodniu się wyrobię.
Dziś zacząłem siać jutro od samego rana ogień na tłoki i śmiejemy dalej ...
Ja dziś rozsiałem polifoskę i zgruberowałem, jeszcze orka. Siew pewnie po niedzieli, zapowiadają u mnie ładną pogodę, na niedzielę jeszcze deszcze, a chcę opryskać, bezpośrednio po siewie.
A co myślicie o tym commandzie co pytałem wyżej?
jeśli masz przytulię to bez niego się nie obędzie
Chodziło czy dałby radę jakby samym commandem opryskać? Czy jednak za mało i byłoby dużo chwastów.
pryśnij samym comandem i po wschodach zobaczysz czy jest czysto, i jeśli będzie trzeba możesz poprawić albo nawigatorem albo metazachlorem lub obydwoma
właśnie będzie czas to może warto? Najwyżej dołożę 10l ropy i poprawię. A Ty Marku czym będziesz pryskał?
o,2 comandu + 2l metazachloru 500sc
Strony Poprzednia 1 … 83 84 85 86 87 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo