1,681

Odp: Rzepak

sucho??? u mnie woda miejscami stoi na sciezkach.mi ajk sie uda jakies pole naszykowac to siew we wrzesniu..

mdw

1,682

Tak się zastanawiam nad opryskiem rzepaku po siewie. Jak wyglądałoby pole gdyby opryskać samym commandem po siewie? Puściłoby dużo chwastów?

1,683

ja w tym tygodniu planuje zasiac  poplony a w nastepny rzepak do 25 chciałbym zdązyc

Rolnik z powołania:-)

1,684

Na rzepak zaorane w nast tyg jakoś trzeba będzie siać  ... powoli zaczyna robić się sucho wiec trzeba wykorzystać wilgoć!

1,685

Pietia napisał/a:

Panowie ma ktoś doświadczenia z Bonanzą chciałem posiać 2 jednostki znajomy miał na lekkich ziemiach sypnęła mu 3,1 tony z tego co pamiętam wyglądał bardzo ladnie

Jak dla mnie to póki co najlepsza odmiana rzepaku. Plon nigdy poniżej 4 t. Rośliny niskie. Sieję go ok 45 roślin/m2. W tym roku będzie na 9 ha.

1,686 Ostatnio edytowany przez Pietia (2016-08-16 09:12:38)

rudemenes napisał/a:
Pietia napisał/a:

Panowie ma ktoś doświadczenia z Bonanzą chciałem posiać 2 jednostki znajomy miał na lekkich ziemiach sypnęła mu 3,1 tony z tego co pamiętam wyglądał bardzo ladnie

Jak dla mnie to póki co najlepsza odmiana rzepaku. Plon nigdy poniżej 4 t. Rośliny niskie. Sieję go ok 45 roślin/m2. W tym roku będzie na 9 ha.

dzięki w jakiej cenie masz jednostkę  siewną
smile:):):)

45 roślin/m2  a na kilogramy jak to się przekłada

1,687

Zależy od MTZ, ale średnio w okolicach 2,5 kg/ha

Co do ceny jednostki to 400 zł za opakowanie 3 ha (proszę, nie pytaj jak to robię smile:)))

1,688

Mamy propozycje na 12 ha za 3,8 tyś 4 opakowania to normalne

1,689

rudemenes napisał/a:

Zależy od MTZ, ale średnio w okolicach 2,5 kg/ha

Co do ceny jednostki to 400 zł za opakowanie 3 ha (proszę, nie pytaj jak to robię smile:)))

ja ma propozycje po 620 brutto

1,690

Dzisiaj już widziałem że u henia sieją rzepaki. Kombajny ledwie skończyły kosić i od nowa...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,691

w moich okolicach juz wiekszość posiała

Rolnik z powołania:-)

1,692

U mnie już sieja, Ja znając życie w przyszłym tygodniu się wyrobię.

1,693

Dziś zacząłem siać  jutro od samego rana ogień na tłoki i śmiejemy dalej  ...

1,694

Ja dziś rozsiałem polifoskę i zgruberowałem, jeszcze orka. Siew pewnie po niedzieli, zapowiadają u mnie ładną pogodę, na niedzielę jeszcze deszcze, a chcę opryskać, bezpośrednio po siewie.

1,695

A co myślicie o tym commandzie co pytałem wyżej?

1,696

jeśli masz przytulię to bez niego się nie obędzie

1,697

Chodziło czy dałby radę jakby samym commandem opryskać? Czy jednak za mało i byłoby dużo chwastów.

1,698

pryśnij samym comandem i po wschodach zobaczysz czy jest czysto, i jeśli będzie trzeba możesz poprawić albo nawigatorem albo metazachlorem lub obydwoma big_smile

1,699

właśnie będzie czas to może warto? Najwyżej dołożę 10l ropy i poprawię. A Ty Marku czym będziesz pryskał?

1,700

o,2 comandu + 2l metazachloru 500sc