Odp: Rzepak
Androl- jeszcze raz,na 10 kg nasion ile mogę wlać ml roztworu by się nie mazało?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Androl- jeszcze raz,na 10 kg nasion ile mogę wlać ml roztworu by się nie mazało?
na 2 jednostki 25kg w ubiegłym roku 0,4 l środka + 0,1 l wody było dobrze, chyba nawet aż za dobrze w tym roku sprubuję bez wody. Tego typu opryskiwaczem w mieszalniku https://egarden24.pl/4037-opryskiwacz-v … cgodw8wLGQ
To my jak nie czekaliśmy na zaprawiarkę to wtedy też betoniarka ale opryskiwacz już plecakowy. Robota na większą skalę szła tylko my zboże zaprawialiśmy
Paweł ja mam do zaprawiania wszystkiego 200 l mieszalnik (betoniarka). Sypię do niej ustawiam w miarę płasko i ręcznym 1 l opryskiwaczem pryskam w trakcie mieszania. Wody to odrobinę dodawałem 100 ml na 0,5 preparatu. Eksperyment w ubiegłym roku się powiódł, nic złego się nie działo w trakcie mieszania.
lepiej w coca-coli zaprawiac bo sie lepiej do nasion klei
jak zwalczacie w tym roku chwasty i czym ? Plan jest po siewie command 0,19 + butisan 2l. Do końca tygodnia chcę się uporać tylko upały ponad 30 stopni.
0.2 command i później po roślinach cliopharem 0.25l
Yokoslaw pamiętasz zdjęcie larw śmietki kolegi rudemensa http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ffe60916e11b3f9e
gdybym w ubiegłym roku nie zaprawił uszkodzenia mrozowe + te przez larwę śmietki pewnie też bym miał w granicach 2 t/ha jak większość w okolicy.
no ja tez zaprawiam, tylko zamiast wody daje coca-cole, taki patent od firm ktore to sprzedaj, chodzi ze nie niszczysz tak otoczki ziarna i sie lepiej klei do ziarna no bo cukier klei
A jak zaprawiacie? Polecicie jakiś sprzęt bo patrzyłem na pseudo mieszalniki z dyszami. Coś taniego i skutecznego na mokro.
ktoś tu miał ślimaka a w ślimaku dysza do oprysku i wio sprawnie szło... tylko kto to mówił o tym :hmmm:
Pamiętam ale to zależy od wydajności żmijki i w ogóle. Najlepiej jakieś foto bo żmijkę z koszem mam ale żeby wyszło np. 5l na tonę ziarna a nie na oko.
mieszalnik do paszy jako zaprawiarka porcjowa
mieszalnik do paszy jako zaprawiarka porcjowa
U henia jak robiłem to właśnie takim sprzętem zaprawialiśmy, 14 worków zboża i sru wiadro juksu w to. Ale jak czas naglił to szło jako w ruchu ciągłym- dwóch sypało, dwóch wysypywało a jeden mieszał juks i co chwila wlewał. Taka och ech firma a takie akcje też tam odchodziły. A teraz ta zaprawiarka jest u brata i miesza nią paszę dla byków
dobre na pewno nie choruja!
ja mam pole gotowe w tym tyg zasieje tylko nasion brak jeszcze.
Są dobrze zaprawione
http://olx.pl/oferta/zaprawiarka-do-zbo … d4888da694
Jak dorobić do swojej żmijki taki wężyk, żeby stosunek cieczy był odpowiedni do nasion?
w czymś takim nigdy dokładnie nie ustawisz dawki zaprawy. Najdokładniejsze są porcjowe i można w nich uzyskać najlepsze pokrycie. albo szybko i byle jak ....
Macie jakiś patent na zaprawiarkę albo samą zaprawiarkę na handel?
ja mam najlepszy kupuje wszystko w kwalifikacie zaprawione
kto bogatemu zabroni
Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo