1,721

Odp: Rzepak

Androl- jeszcze raz,na 10 kg nasion ile mogę wlać ml roztworu by się nie mazało?

1,722 Ostatnio edytowany przez androl (2016-08-24 06:10:03)

na 2 jednostki 25kg w ubiegłym roku 0,4 l środka + 0,1 l wody było dobrze, chyba nawet aż za dobrze w tym roku sprubuję bez wody. Tego typu opryskiwaczem w mieszalniku https://egarden24.pl/4037-opryskiwacz-v … cgodw8wLGQ

1,723

To my jak nie czekaliśmy na zaprawiarkę to wtedy też betoniarka ale opryskiwacz już plecakowy. Robota na większą skalę szła big_smile tylko my zboże zaprawialiśmy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,724

androl napisał/a:

Paweł ja mam do zaprawiania wszystkiego 200 l mieszalnik (betoniarka). Sypię do niej ustawiam w miarę płasko i ręcznym 1 l opryskiwaczem pryskam w trakcie mieszania. Wody to odrobinę dodawałem 100 ml na 0,5 preparatu. Eksperyment w ubiegłym roku się powiódł, nic złego się nie działo w trakcie mieszania.

lepiej w coca-coli zaprawiac bo sie lepiej do nasion klei

mdw

1,725

jak zwalczacie w tym roku chwasty i czym ? Plan jest po siewie command 0,19 + butisan 2l. Do końca tygodnia chcę się uporać tylko upały ponad 30 stopni.

gg 5118068

1,726

0.2 command i później po roślinach cliopharem 0.25l

1,727

Yokoslaw pamiętasz zdjęcie larw śmietki kolegi rudemensa http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ffe60916e11b3f9e
gdybym w ubiegłym roku nie zaprawił uszkodzenia mrozowe + te przez larwę śmietki pewnie też bym miał w granicach 2 t/ha jak większość w okolicy.

1,728

no ja tez zaprawiam, tylko zamiast wody daje coca-cole, taki patent od firm ktore to sprzedaj, chodzi ze nie niszczysz tak otoczki ziarna i sie lepiej klei do ziarna no bo cukier klei

mdw

1,729

A jak zaprawiacie? Polecicie jakiś sprzęt bo patrzyłem na pseudo mieszalniki z dyszami. Coś taniego i skutecznego na mokro.

1,730 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2016-08-24 14:06:37)

ktoś tu miał ślimaka a w ślimaku dysza do oprysku i wio sprawnie szło... tylko kto to mówił o tym :hmmm:

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

1,731

Pamiętam ale to zależy od wydajności żmijki i w ogóle. Najlepiej jakieś foto bo żmijkę z koszem mam ale żeby wyszło np. 5l na tonę ziarna a nie na oko.

1,732

mieszalnik do paszy jako zaprawiarka porcjowa

1,733

mpopis napisał/a:

mieszalnik do paszy jako zaprawiarka porcjowa

U henia jak robiłem to właśnie takim sprzętem zaprawialiśmy, 14 worków zboża i sru wiadro juksu w to. Ale jak czas naglił to szło jako w ruchu ciągłym- dwóch sypało, dwóch wysypywało a jeden mieszał juks i co chwila wlewał. Taka och ech firma a takie akcje też tam odchodziły. A teraz ta zaprawiarka jest u brata i miesza nią paszę dla byków big_smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,734

dobre na pewno nie choruja!
ja mam pole gotowe w tym tyg zasieje tylko nasion brak jeszcze.

1,735

Są dobrze zaprawione

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,736

http://olx.pl/oferta/zaprawiarka-do-zbo … d4888da694
Jak dorobić do swojej żmijki taki wężyk, żeby stosunek cieczy był odpowiedni do nasion?

1,737

w czymś takim nigdy dokładnie nie ustawisz dawki zaprawy. Najdokładniejsze są porcjowe i można w nich uzyskać najlepsze pokrycie. albo szybko i byle jak .... big_smile

1,738

Macie jakiś patent na zaprawiarkę albo samą zaprawiarkę na handel?

1,739

ja mam najlepszy kupuje wszystko w kwalifikacie zaprawione

Rolnik z powołania:-)

1,740

kto bogatemu zabroni