1,741 Ostatnio edytowany przez androl (2016-08-25 22:46:37)

Odp: Rzepak

Odsiany zaprawiony colą wink

1,742

wg zaleceń na opakowaniu 3,7kg/ha, ustawiłem na 3,3 a wyszło 2,9 - zobaczymy czy nie za mało.

gg 5118068

1,743

jack napisał/a:

kto bogatemu zabroni

mnie nie stać na dziadostwo

Rolnik z powołania:-)

1,744

Pajej napisał/a:
jack napisał/a:

kto bogatemu zabroni

mnie nie stać na dziadostwo

MYŚLISZ ŻE KUPIONE W SKLEPIE TO LEPSZE BYŚ SIĘ ZDZIWIŁ CO SIĘ W SKLEPIE SPRZEDAJE JA W UBIEGŁYM ROKU OSTATNI ROK SIAŁEM RZEPAK ZE SKLEPU 

KOLEDZY SIEJĄ OD KILKU LAT SWÓJ  I W TYM ROKU GDZIE NA KUJAWACH WSZYSTKO WIĘKSZOŚÄ† WYMARZŁA I ZEŻARŁA SMIETKA U NICH WSZYSTKO POWYŻEJ 3,2 TONY

1,745

Hehe Pajej dałeś się propagandzie agencji nasiennej.  Możesz siać swoje ale pod kilkoma warunkami : 1 nie jest to odmiana mieszancowa (co by to nie bylo, rzepak ,QQ., żyto )
2 wybierasz zawsze najdorodniesze nasiona ( dorodne nasiono ma zakodowane wydać takie same)
3 porządnie to zaprawiasz

Suma tych trzech punktów daje niekiedy więcej niż kwalifikat.
Masz czas to się bawisz w czyszczenie przesiewanie i zaprawianie.  Nie masz czasu to kupujesz gotowy materiał ....

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

1,746

zasiany dziś.dk exception i konkret

1,747

To co macie jakiś patent albo zaprawiarkę?

1,748

mieszalnik pasz - idealna zaprawiarka porcjowa - dodajesz zaprawę i nawozy donasienne dokładnie i dobrze wymieszane

1,749

A jaki polecasz? I jak to dodajesz? Wlewasz czy pryskasz?

1,750

http://allegro.pl/mieszalnik-pasz-sypki … 60911.html
http://allegro.pl/mieszalnik-pasz-sruto … ml#thumb/1

1,751

najlepiej byłoby pryskać w środku, ale można wlewać i też ładnie zaprawi.

1,752

Dzsiaj posialem rzepak Atenzo LG po 2.5 kg na ha  co daje 42 rośliny na metrze. Celowalem w 2.6 ale i tak dobrze wyszło.  Jutro z rana oprysk.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

1,753

Kumpel sieje w tym roku 180 ha rzepaku i to co siał swojego to wszystko zaprawiane w betoniarce i co więcej trzeba. Stachu a te mieszalniki co pokazałeś skoro mają iść na zaprawiarkę to czasem nie za drobie? Poszukaj to za 500 zł znajdziesz. No chyba że kto bogatemu zabroni...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,754

Laszek ale ten kolega to sieje hybrydę  czy populacyjny? Chociaż mi w tym roku żyto hybrydowe ze stodoły lepiej sypało jak zakupiony Rubun
Rzepaki też posiałem i zaraz opryskałem.W tym roku  DK Exterm, KWS Alvaro i mieszankę na mozajki-ES Kamillo,ES Cesario,Garou i jakiegoś francuza.
Na 2 ha posiałem czystego francuza który zarejestrowany będzie w przyszłym roku i nie ma jeszcze nazwy.

1,755

Ostatni rzepak zasiany 2 dni temu, ten wcześniejszy na wierzchu. Popular, Taifun, Kuga, Atora, Arsenal.

1,756

Laszek napisał/a:

Kumpel sieje w tym roku 180 ha rzepaku i to co siał swojego to wszystko zaprawiane w betoniarce i co więcej trzeba. Stachu a te mieszalniki co pokazałeś skoro mają iść na zaprawiarkę to czasem nie za drobie? Poszukaj to za 500 zł znajdziesz. No chyba że kto bogatemu zabroni...

Jak znajdziesz coś w tych pieniądzach to daj znać na PW.

1,757

Za tego co wcześniej pisałem to brat dał jak dobrze pamiętam 300 zł

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,758

Dziś posialiśmy rzepak. Czymś takim http://www.bednar-machinery.com/pl/aktu … opomorskim
Zobaczymy jak wyrośnie. Właśnie wróciłem z oprysku.

1,759

ja jak we wtorek zaczne siać to bedzie sukces

mdw

1,760

Wczoraj posiałem prawie 20hektarów w 17 kawałkach..... Jutro z rana oprysk. Zrobiłem mieszankę, monolit, szerlok, belavue adrianna zobaczymy jak wyjdzie.