Odp: Rzepak
Odsiany zaprawiony colą
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Strony Poprzednia 1 … 86 87 88 89 90 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Odsiany zaprawiony colą
wg zaleceń na opakowaniu 3,7kg/ha, ustawiłem na 3,3 a wyszło 2,9 - zobaczymy czy nie za mało.
kto bogatemu zabroni
mnie nie stać na dziadostwo
jack napisał/a:kto bogatemu zabroni
mnie nie stać na dziadostwo
MYŚLISZ ŻE KUPIONE W SKLEPIE TO LEPSZE BYŚ SIĘ ZDZIWIŁ CO SIĘ W SKLEPIE SPRZEDAJE JA W UBIEGŁYM ROKU OSTATNI ROK SIAŁEM RZEPAK ZE SKLEPU
KOLEDZY SIEJĄ OD KILKU LAT SWÓJ I W TYM ROKU GDZIE NA KUJAWACH WSZYSTKO WIĘKSZOŚÄ† WYMARZŁA I ZEŻARŁA SMIETKA U NICH WSZYSTKO POWYŻEJ 3,2 TONY
Hehe Pajej dałeś się propagandzie agencji nasiennej. Możesz siać swoje ale pod kilkoma warunkami : 1 nie jest to odmiana mieszancowa (co by to nie bylo, rzepak ,QQ., żyto )
2 wybierasz zawsze najdorodniesze nasiona ( dorodne nasiono ma zakodowane wydać takie same)
3 porządnie to zaprawiasz
Suma tych trzech punktów daje niekiedy więcej niż kwalifikat.
Masz czas to się bawisz w czyszczenie przesiewanie i zaprawianie. Nie masz czasu to kupujesz gotowy materiał ....
zasiany dziś.dk exception i konkret
To co macie jakiś patent albo zaprawiarkę?
mieszalnik pasz - idealna zaprawiarka porcjowa - dodajesz zaprawę i nawozy donasienne dokładnie i dobrze wymieszane
A jaki polecasz? I jak to dodajesz? Wlewasz czy pryskasz?
najlepiej byłoby pryskać w środku, ale można wlewać i też ładnie zaprawi.
Dzsiaj posialem rzepak Atenzo LG po 2.5 kg na ha co daje 42 rośliny na metrze. Celowalem w 2.6 ale i tak dobrze wyszło. Jutro z rana oprysk.
Kumpel sieje w tym roku 180 ha rzepaku i to co siał swojego to wszystko zaprawiane w betoniarce i co więcej trzeba. Stachu a te mieszalniki co pokazałeś skoro mają iść na zaprawiarkę to czasem nie za drobie? Poszukaj to za 500 zł znajdziesz. No chyba że kto bogatemu zabroni...
Laszek ale ten kolega to sieje hybrydę czy populacyjny? Chociaż mi w tym roku żyto hybrydowe ze stodoły lepiej sypało jak zakupiony Rubun
Rzepaki też posiałem i zaraz opryskałem.W tym roku DK Exterm, KWS Alvaro i mieszankę na mozajki-ES Kamillo,ES Cesario,Garou i jakiegoś francuza.
Na 2 ha posiałem czystego francuza który zarejestrowany będzie w przyszłym roku i nie ma jeszcze nazwy.
Ostatni rzepak zasiany 2 dni temu, ten wcześniejszy na wierzchu. Popular, Taifun, Kuga, Atora, Arsenal.
Kumpel sieje w tym roku 180 ha rzepaku i to co siał swojego to wszystko zaprawiane w betoniarce i co więcej trzeba. Stachu a te mieszalniki co pokazałeś skoro mają iść na zaprawiarkę to czasem nie za drobie? Poszukaj to za 500 zł znajdziesz. No chyba że kto bogatemu zabroni...
Jak znajdziesz coś w tych pieniądzach to daj znać na PW.
Za tego co wcześniej pisałem to brat dał jak dobrze pamiętam 300 zł
Dziś posialiśmy rzepak. Czymś takim http://www.bednar-machinery.com/pl/aktu … opomorskim
Zobaczymy jak wyrośnie. Właśnie wróciłem z oprysku.
ja jak we wtorek zaczne siać to bedzie sukces
Wczoraj posiałem prawie 20hektarów w 17 kawałkach..... Jutro z rana oprysk. Zrobiłem mieszankę, monolit, szerlok, belavue adrianna zobaczymy jak wyjdzie.
Strony Poprzednia 1 … 86 87 88 89 90 … 149 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Oleiste » Rzepak
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo