Odp: Dopłaty 2015-2020
Podpowie mi ktoś czy mogę zasiać pszenice po pszenicy ,gdzie wcześniej miałem łubin. Mam 12 ha i na 4ha chciałbym tak zrobić nie będę miał problemów z dopłatami?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Podpowie mi ktoś czy mogę zasiać pszenice po pszenicy ,gdzie wcześniej miałem łubin. Mam 12 ha i na 4ha chciałbym tak zrobić nie będę miał problemów z dopłatami?
Możesz spokojnie
Ok dzięki
A jesteś w programie RŚ bo to już gorzej.
No to jak to jest mogę czy nie, nie jestem w programie RŚ. Myślę żeby robić tak co roku bo na pszenicy wychodzę najlepiej a podawanie co rok jako jarka może nie przejść.
No to jak to jest mogę czy nie, nie jestem w programie RŚ. Myślę żeby robić tak co roku bo na pszenicy wychodzę najlepiej a podawanie co rok jako jarka może nie przejść.
na pszenicy wychodzisz najlepiej ? to chyba żyjemy w różnych krajach
teraz ozima i jara to odrębne uprawy kiedyś to było to samo i nie można było
ja w tym roku na pszenicy cieniutko wyszedłem
Wychodzę na tym najlepiej ,bo za bardzo nie mam innej możliwości i nie mam problemu ze sprzedażą. Rzepak u mnie słabo rośnie ,kukurydza jak jest mokry rok to jeszcze coś urośnie w innym przypadku to dokładanie do interesu. Od poprzedniego roku sieje łubin ,ale na razie brak zainteresowanych na niego, chętni są handlarze co by chcieli za pół ceny i jeszcze minimum 24 tony.
pablo721 napisał/a:No to jak to jest mogę czy nie, nie jestem w programie RŚ. Myślę żeby robić tak co roku bo na pszenicy wychodzę najlepiej a podawanie co rok jako jarka może nie przejść.
na pszenicy wychodzisz najlepiej ? to chyba żyjemy w różnych krajach
ja tez na pszenicy rarabiam ok. jeszcze nigdy nie dołozyłem co wiecej jeszcze nigdy nie zarobiłem mniej niz 1000zł/ha, ale w tym roku jeszcze mam w sialosach więc zobaczymy co wyjdzie.
sianie pszenicy w monokulturze to jednak zły pomysł
A na łubinie jak wychodzisz? Jakie opryski w jakich fazach wzrostu ? Ja miałem łubiny dwa lata z rzędu na różnych polach i totalna klapa talerzowalem po 20ha bez zbioru bo takie zielsko.
Ja uprawy mam już rozplanowane i oziminy posiane pod rolnictwo zrównoważone. Doszedłem do wniosku że jedyny pewny pieniądz to dopłata.
Łubin mam pierwszy rok po siewie popryskałem tylko na chwasty nie pamiętam nazwy oprysku kupiłem go wraz z nasionami i tyle. Zrobiłem błąd bo nie popryskałem go na dojrzewanie z braku czasu w żniwa. Plon 3 tony z ha było dużo zielonego niedojrzałego jeszcze.
Łubin mam pierwszy rok po siewie popryskałem tylko na chwasty nie pamiętam nazwy oprysku kupiłem go wraz z nasionami i tyle. Zrobiłem błąd bo nie popryskałem go na dojrzewanie z braku czasu w żniwa. Plon 3 tony z ha było dużo zielonego niedojrzałego jeszcze.
ile masz ha ?
wszystkiego 12ha łubinu sieje 4ha
przy tym areale to daj sobie spokój ze zbożem czy rzepakiem a okuku to całkiem a łubin też słaby napisz na pw to coś ci doradzę.
Ktoś coś słyszał? Ktoś coś wie? Co i kiedy zadzieje w tym temacie się?
Zima za oknem i zima na koncie ........ może wiosną jak się ociepli to i przelewy ruszą .....
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 32 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty 2015-2020
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo