Odp: Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
masz za ciężki breloczek będzie obcierał o kokpit, a przy okazji wyrobi stacyjkę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
masz za ciężki breloczek będzie obcierał o kokpit, a przy okazji wyrobi stacyjkę
Myślałem że w środku masz tak http://www.lammaxchange.com/lximages/li … nience.jpg
przyznam że finansowanie fajne. o ile nie jestem zwolennikiem zetora to Karol pomysl nad czymś takim te 20 tys rocznie uzbierasz
Myślałem że w środku masz tak http://www.lammaxchange.com/lximages/li … nience.jpg
tak w środku jest w modelu HD i crystal czyli większym od forterry. HD w środku już ładnie wygląda i ma miękką oś, a crystal to już silnik 6 deutza.
przyznam że finansowanie fajne. o ile nie jestem zwolennikiem zetora to Karol pomysl nad czymś takim te 20 tys rocznie uzbierasz
Chyba właśnie trzeba będzie tak zrobić bo psychicznie nie wytrzymiem.... Koseś ile twój nówka funkiel kosztuje golas ?
Steyr 4085 Kompakt w lepszym wyposażeniu ok 160 tyś Brutto....
koseś napisał/a:Myślałem że w środku masz tak http://www.lammaxchange.com/lximages/li … nience.jpg
tak w środku jest w modelu HD i crystal czyli większym od forterry. HD w środku już ładnie wygląda i ma miękką oś, a crystal to już silnik 6 deutza.
nie kazdy crystal na pokazach jeździłem takim co w srodku bardziej przypominał forterre
Crystal nie ma elektrozworów
crystal to wg mnie złom składany z 5 i nie wiadomo co pierwsze zdechnie ... mają 2 w spółdzielni to tylko narzekają teraz wzieli claasa NH i sa mega zadowoleni
Zetor ładna maszyna ale żeby była ta miękka oś bo to jednak twarde ... czy już kabina może na amorkach ??
Co do kredytu to na 10 lat bez wpłaty, oprocentowanie coś ponad 2,5%
Są do tego jakies dodatkowe koszty oprócz tego?
tak Serwis ci raczej za darmoche nie wpadnie na kawę i olei nie da za darmo ...
tak Serwis ci raczej za darmoche nie wpadnie na kawę i olei nie da za darmo ...
To wiadomo tylko nie o to mi chodziło... Chodzi o te finansowanie że ok 2.5% no i czy to wszystko ? Jakieś ubezpieczenie finansowania itp.... Po prostu dodatkowe koszty finansowania... Bo koszty eksploatacyjne to inna bajka
do kosztów finansowania można by doliczyć autokasko w końcu jakieś to pieniądze są ...
ale tobie karol nie nowy ciągnik potrzebny a mocny i solidny kup sobie coś z JD fendta chodź to raczej drogie takie Case jak ja i ktoś tu jeszcze ma i będziesz za około 50-60 tys mega zadowolony a robota ci pójdzie o wiele szybciej ... bo wg mnie lepiej wywalić 60tys niż 260 ... za coś co będzie naprawdę do roboty bo bez urazy ale te ciągniki 100 konne to jak zabawki wyglądaja ni to wagi ni jakiejś masywności ... takie wszystko małe liche ... dopiero powyżej tych 150KM zaczynają nabierać wyglądów ... ale może się mylę
Pajej napisał/a:przyznam że finansowanie fajne. o ile nie jestem zwolennikiem zetora to Karol pomysl nad czymś takim te 20 tys rocznie uzbierasz
Chyba właśnie trzeba będzie tak zrobić bo psychicznie nie wytrzymiem.... Koseś ile twój nówka funkiel kosztuje golas ?
Steyr 4085 Kompakt w lepszym wyposażeniu ok 160 tyś Brutto....
Takiego jak mój już nie kupisz bo weszły nowsze modele i golasów nie było bo w standzie są mega wyposażone .
A kompakt to już taki biedniejszy brat i to ze względu na skrzynię biegów. Modelowo to NH t4 i case farmal .
Chcąc kupić nowy ciągnik to najpierw pomyśl nad mocą potrzebną , pojemnością silnika i ile biegów pod obciążeniem było by ci potrzebne .
Odnośnie kredytu fabrycznego to nie zawsze jest to takie klarowne ..... i określenie "coś ponad 2.5%" może nie być do końca prawdą .
Marcin raty masz malejące ? odsetki płatne miesięcznie ? a może masz kapitalizację odsetek ? Jeśli bym znał kwotę kredytu i ile wynosi pierwsza i druga rata to wyliczę realne roczne oprocentowanie .
Teraz stawiał bym na Pronara 5340... Może i to składak ale mocna skrzynia ZF jak chyba w Steyr'ze, silnik DF no i półbieg jest... Wolałbym półbiegi mieć niż rewers hydr czy elektr hydr... No i oddzielna hydraulika.. Spora masa... 150 tyś brutto to już taki nawet nawet...
Potwierdzam. Kupować nowy ciągnik to trzeba dobierać albo do swoich maszyn albo dokupywac. Ja osobiście staram się o jakiś dobry kredyt i do 40 tyś chce kiupic stu konny ciągnik pomagier . Kermitem teraz nie będę prasował bo wyjdzie mi drożej jak usługa na ilu ha Karol pracujesz ?Ja już uzbieralem 65 i muszę zetorka odciążyć bo jak nawali to nie wyrobie się z siewami na czas i będą straty.
Potwierdzam. Kupować nowy ciągnik to trzeba dobierać albo do swoich maszyn albo dokupywac. Ja osobiście staram się o jakiś dobry kredyt i do 40 tyś chce kiupic stu konny ciągnik pomagier . Kermitem teraz nie będę prasował bo wyjdzie mi drożej jak usługa na ilu ha Karol pracujesz ?Ja już uzbieralem 65 i muszę zetorka odciążyć bo jak nawali to nie wyrobie się z siewami na czas i będą straty.
Jak dobrze pójdzie na następny rok będzie 115ha...
Ty sknero ........... to tyle ziemi i zastanawiasz się nad pronarem ? Kup nowy dobry ciągnik i na 15 lat zapomnisz o remontach albo i na dłużej .
crystal to wg mnie złom składany z 5 i nie wiadomo co pierwsze zdechnie ... mają 2 w spółdzielni to tylko narzekają teraz wzieli claasa NH i sa mega zadowoleni
Zetor ładna maszyna ale żeby była ta miękka oś bo to jednak twarde ... czy już kabina może na amorkach ??
mi chodziło o zetor crystal
Ty sknero ........... to tyle ziemi i zastanawiasz się nad pronarem ? Kup nowy dobry ciągnik i na 15 lat zapomnisz o remontach albo i na dłużej .
Skneruś mało powiedziane się wkurzam i chcę coś kupić... sprzedać może 255 i coś za to kupić... Dużo nie może kosztować bo inaczej starzy nie będą chcieli a to tylko i wyłącznie na raty bo i tak teraz się spłaca kredyt na 10 lat to już wielka panika że to się ma kredyt i najlepiej nic nie robić... Ja mam myśl i mogę sam płacić rocznie za ciągnik...
Widzę można gdybać ... pytanie co ma za ziemi i ile rocznie dochodu ... bo jak gówno nie ziemia to gówno nie dochody tylo narobić się trzeba ... kredyt na 10lat jak się boją to pewnie nie jest to 50 tys ... więc doradzać można
jak dobrze policzyłem to ma chłopak 6 ciągników które ciągle mu się psują Forszaj jak forszaj ma humorki ale ursus 1214 to chyba jeszcze większe i apetyt do tego . resztom nie nawojujesz ... ruska nowego bym nie brał pod uwagę ... bo to teraz jak gra w rosyjską ruletkę ... przekonało się 3 moich znajomych wzieli Pronary 15XX jeden idzie jak rakieta i ciąga maszyny zaczepiane do JD 230KM i daje rade drugi znów nadaje się do tego żeby stał ... co chwile coś
3 zaś chodzi bo chodzi ale coś słabawy reszta ok
jak już coś brać z nowego to coś innego ...
już wolał bym stare sprawdzone
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno Ciągnika... Tylko Jaki ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo