Odp: Ręcę opadają.
Nie tylko u Was podpalają, u mnie też się trafiali
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Strony Poprzednia 1 … 145 146 147 148 149 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie tylko u Was podpalają, u mnie też się trafiali
u nas w okolicy to peleciarni podpalili okolo 1000 bel dużych prostokątnych
Zabić h..a to mało.
Powszechne pozwolenie na broń i własnośc prywatna świętość. Zaryzykuje ktos podpalenie jak wie że może mieć odstrzelony łeb? A teraz mamy takie prawo że przyjdzie podpalić a byś takiego nakrył i obił to jeszcze wyrok dostaniesz. Innej metody nie ma. Prawnie dzisiaj nie można się przed złodziejem, podpalaczem w żaden sposób obronić bo kazdy od razu idzie w stronę choroby psychicznej i tyle.
U mnie 4 lata temu gówniarze po 16 lat wracając znad jeziora podpalili stertę dużych kostek z 40ha. Przez 6h rozpychaliśmy tą stertę a strażacy zalewali ją wodą, 2 tygodnie się potem jeszcze tliła bo dym leciał.
To powinni oddać za słomę i koszty akcji a jak nie mają z czego to do pierdla. Jeden, drugi dla przykładu by został ukarany to by się skończyło a tak pewnie nie zrobili im nic prawda?
Z tego co wiem to dostali dozór kuratora, a rodzice mieli pokryć koszty akcji gaśniczej
Tobie zwrócili? Mi spalili słomę z 10ha i policja odpisała że umarzają sprawę.
Straży, ja byłem tam "społecznie". Słoma nie była moja.
Powszechne pozwolenie na broń i własnośc prywatna świętość. Zaryzykuje ktos podpalenie jak wie że może mieć odstrzelony łeb? A teraz mamy takie prawo że przyjdzie podpalić a byś takiego nakrył i obił to jeszcze wyrok dostaniesz. Innej metody nie ma. Prawnie dzisiaj nie można się przed złodziejem, podpalaczem w żaden sposób obronić bo kazdy od razu idzie w stronę choroby psychicznej i tyle.
Nie zawsze to pomogłoby. Ostatnio usłyszałem za.... tego h... pójdę sieszieć na 25 lat ale będę się cieszył. Rece opadają
u nas taki co był gówniarz zrobili wariata z niego i nic mu nie zrobili, a jeszcze sam gasił bo w OSP był.
U mnie znajomy wyrwał dla policjanta broń z kabury i chciał do niego strzelić lecz był na szczęście zabezpieczony. Głośno o tym było w tv miał dostać 25 lat ,ale rodzice mają kasę nagle zniknęły odciski palców z broni a on dostał 3 lata za kradzieże bo miał już zawiasy po dwóch wyszedł. Policjant już nie wrócił do służby bo mu po tym na głowę siadło.
Nie zawsze to pomogłoby. Ostatnio usłyszałem za.... tego h... pójdę sieszieć na 25 lat ale będę się cieszył. Rece opadają
Od tego jest kara śmierci za umyślne morderstwo , która powinna być w każdym normalnym kraju. Wtedy długo by się nie nacieszył
Jestem w kartoflandzie.. Kolejka na cała szerokość sklepu..Litwa.... Może o 12 wyjde....
W weekendy nie robi się zakupów w marketach.
to koło mnie, ale u mnie juz tez tablica na wiosce jest http://www.zinfo.pl/artykuly/23010 a rzecz w tym ze ubili kury bez znalezienia ogniska choroby a jedyny powód to że były w strefie powietrzej zagrożonej zakazeniem, a cała ta akcja to jakaś kpina
u mnie gminny samochód jeździ i spisuje u kogo kury i gołębie chyba szykują się na jakieś ognisko wcześniej podobny spis dla gminy robił sołtys ja w związku z tym też się przygotowałem i zrobiłem rosół
I znów Polski rolnik najmądrzejszy, czy ludzie na wsi kiedyś to zrozumieją że jak zakaz to zakaz. Wybili bo pewnie mieli powód bo na 100% wszyscy trzymali zamknięte od 8-15 czyli w godzinach pracy urzędu bo w tym czasie mogą skontrolować a już po 15 jak urząd zamknięty to ptasia grypa przecież też już nie pracuje i można wypuścić a wirus może przenieść nawet przelatujący i srający ptak niestety. Za małe kary jeszcze nakładają na rolników którzy wypuszczają ptactwo na dwór które biega wolno, powinni podnieść górną granicę kary z 8 na przynajmniej 20tyś to może by się wtedy wszyscy nauczyli.
Brawo,zamiast edukować to karać........
Brawo,zamiast edukować to karać........
Dokładnie tak, w mojej okolicy czyli powiat sieradzki rolnicy zostali poinformowani o zagrożeniu i że ptactwo ma być zamknięte do odwołania a i tak wypuszczają rolnicy a po 15 to już nagminnie więc nie mów że nie nie ma edukacji tylko do większości trzeba z tą edukacją dotrzeć przez kieszeń bo inaczej się nie da. Mało tego wiem że inspektorzy z PIWu osobiście jeździli spisywali ptactwo i informowali o zagrożeniu i o obowiązku trzymania w zamknięciu do odwołania a teraz jeżdżą do tych samych ludzi i piszą wnioski o ukaranie więc chyba coś jest nie tak według mnie i jest to w całym kraju nie tylko u nas niestety. Polski rolnik w większości jak nie dostanie po kieszeni to żadna edukacja do niego nie dotrze niestety.
Strony Poprzednia 1 … 145 146 147 148 149 … 263 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Ręcę opadają.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo