Odp: dzierżawa
Tysiąc z dopłat a 600 na luzie wyciągnie . Chociaż na takiej ziemi jest ryzyko , że zarobi jeszcze drugie tyle co czynsz.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » dzierżawa
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tysiąc z dopłat a 600 na luzie wyciągnie . Chociaż na takiej ziemi jest ryzyko , że zarobi jeszcze drugie tyle co czynsz.
Ja dałem 4 t za 10ha z czego użytkowego 8 klasa 4-5
5i 6 to tylko pod dopłaty wiem bo tylko takie ziemi mam czynsz 1000 i podatek to bezsens oczywiście to moje zdanie tylko jakieś programowe , białkowe by kilka stów wyrwać tak to tylko zyto i to dobrym nawożeniem a i tak jak będzie sucho to g.... wyjdzie
Jak to jest z przetargami ofertowymi? Mam działkę 4 ha obok mojego i może pójść tak jak inne na ograniczony albo na wniosek 2 rolników moga zrobić ofertowy. Ja z ojcem mamy 2 odrębne gospodarstwa na papierze to możemy wystąpić o ofertowy? Działka dla mnie ważna bo przylega do mojej z której chce zrobić siedliskową i nie chce żeby ktoś przypadkowy na przetargu sie pokazał.
i jak to teraz oceniasz? zostanie ci coś?
Jakiś plan jest albo był zima pokarze , powiem tak samego czynszu jest jakieś 27 30 tys na rok zależy jak ocenią pszenice plus podatek 3900 na rok za to pole , reszta kosztów to paliwo czas , z tego co na jesien było widać to ok ale teraz nie jestem pewien czy mróz nie jest górą ..? powinno być jęczmienia około 9-10t z ha spokojnie , jak przezimuje rekord z tego pola co kosili nasiekli 12t pszenicy z ha po pierwszych żniwach powiem jak to wygląda przy takim czynszu jak się noga powinie to oddam i tyle
Jak to jest z przetargami ofertowymi? Mam działkę 4 ha obok mojego i może pójść tak jak inne na ograniczony albo na wniosek 2 rolników moga zrobić ofertowy. Ja z ojcem mamy 2 odrębne gospodarstwa na papierze to możemy wystąpić o ofertowy? Działka dla mnie ważna bo przylega do mojej z której chce zrobić siedliskową i nie chce żeby ktoś przypadkowy na przetargu sie pokazał.
odległość punkty, młody rolnik ,krowy staraj się na ofertowy
to wszystko nic . za 3 ha w 3 klasie 53 tony pszenicy na przetargu nabili takie zuchy !!!
Z tymi ofertowymi to jakiś przekręt u nas niby na wszystko to patrzą . Chłop młody co do działki ma dosłownie krok spełnia wszystko przegrywa z gościem który tez jest młody daje czynsz do działki większy i ma do niej 12 kilometrow i ma więcej punktów odwołanie nic nie daje tak wiec niewiem było do rozdania 200ha na 5 rolników jeden dostał 120 a reszta po 20 ha i gdzie tu sprawiedliwość
U nas było tak samo 150ha do rozdania jeden 100ha Gdzie do pola ma 15km ja to co mamy i jeszcze 2 tyle że ten pierwszy jak dobrze policzył Bo średnia ma wyszła 3.6t do ha gdzie 70 ha to same kamienie i jak mu pszyszło podpisac papiery i wyszło że pod zastaw musiał by dać swoją gospodarkę plus dom rodzinny wymiękł i tracąc wadium gdzie nie było małe oddał te 70 a zostawił najlepsze kawałki i patrzy co będzie ... nie wiem czym oni się sugerują przy tych licytacjach ...
wszystko zależy od agencji dolnosląska ma ta ze cena nie ma zadnego wpływu na punkty
zapowiada się przetarg w mojej okolicy, miałbym 11 km do gleby, mam bydło, jestem młodym rolnikiem, mam dzierżawę z anr, czy mogę coś zrobić aby mieć większe szanse na wygranie, można jakoś zwiększyć ilość punktów?
jakie dokumenty potrzebne są do zebrania?
fenol kogo pytasz
przecież wszystkie wymogi jak i punktacja jest w szczegółach przetargu na pewno za 11 km dostaniesz 0 za onw dostaniesz trochę
napisz duży czynsz to dostaniesz bez względu na resztę pierduł.
a ile wołają notariusze u was za te ofertówki?? u mnie ponoć po 180 zł od kazdej nieruchomosci
tego nie wiem ale w sąsiedniej gminie wygrali ci co dużo dali.
Preferowani są młodzi, małorolni i mający blisko .Wysokość proponowanego czynszu niema większego znaczenia.
pytam wszystkich którzy wiedzę mają, no tak na oko to jest tak jak pisze piotrzet. czyli nic nie zrobię, zastanawiam się czy jest sens się w to pchać. bo promień 11 km to bardzo dużo. A młodych rolników z bydłem w okolicy wpip.
oferta u notariusza niby 80zł, i ponoć jedną tylko ofertę można złożyć. prawda to? że na jedną działkę tylko można? w takim sensie że jak ktoś wygra na jedną to już na następne nie jest brany pod uwagę?
nieprawda, skłądaj na wszystko jak idzie, wszystko załeży od puktów
Ja mam takie pytanie była informacja na tablcy ogłoszeń że jest działka do wydzierżawienia od ANR i ze w drugiej wywieszcze bedzie info kiedy przetarg. Mina prawie miesiąc drugiej wywieszki nie ma na stronie agencji też nic. co jest?
Najlepiej dzwonić do swojego oddziału
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 23 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » dzierżawa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo