Odp: Wiosna 2017
myslę tak jutro na jęczmień z saletrą ? wody stojącej na polu nie ma . zobaczę rano.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
myslę tak jutro na jęczmień z saletrą ? wody stojącej na polu nie ma . zobaczę rano.
W nocy poszło na 20 ha rzepaku zaksan. Na 6 ha trochę mokrawo ale teraz dopaduje...
Dawno nie byłem na forum bo roboty dużo ale widzę, że chłopaki szaleją 😜
Miałem ambitny plan zacząć sypać dziś w nocy a tu od drugiej wiatr i deszcz i lipa ... a wieczorem szedl ładny przymrozk ... wiec czekamy dalej bo na wiazd a później wyjazd z pola nie ma szans. Mrozy były na sucho bez śniegu i ziemia głęboko zmazrla.
a u mnie raczej nie bedzie mrozu i d.....
sezon zaczołem z nawozami, tragedi nie ma jesli chodzi o koleiny ale jeszcze na mokszejsze działki nie wjezdzałem
szczęsciarz... ja poszedłem na pole to buty odrazu całe w błocie nie ma szansy wjechać
Wyjechałem dzisiaj z nawozem , na najsuchszym polu usiadłem trzy razy i na tym koniec siania a tu zapowiadają ciągle opady wiec nie wiem kiedy się wjedzie ...
Na wiosnę........
koseś co Ty taki spokojny jestes? Ja słyszełam ze mam pół tony rzepaku w plecy, bo nie dałem N a on ruszył
Ja też nie mam szans rozsiać i nie panikuję. Pójdzie pierwsza dawka większa, kosztem drugiej.
bo tomek pewnie nie sieje rzepaku, ruszył, ruszył. ja juz walnoł po 300 kg saletrosanu na rzepak i jutro mam zamiar konczyc pszenice, w czwartek po 150 kg mocznika na rzepak mam zamiar, mi sie tez wydaje ze z tydzien za pózno, ale za bardzo ciepła nie zapowiadają.
Ja już przegrałem wszystko w tym roku, plonów się nie spodziewam dużych. Może na paliwo się zwróci. Trzeba myśleć o wyjeździe za granicę, za chlebem. A wszystko przez to że jeszcze nie rozsiałem nawet garści nawozu....
zapomniałeś dodać.
Pajej załóż dres i noł stres ........ yoko ma rację rzepaku nie mam.....
W sobotę Magda zawracała przyczepą z słomą na twardym polu a i tak zestaw tak siadł że ładowarką wyciągałem do tyłu odpychając się łyżką .
Na polach mam takie fajne oczka wodne , w przeciągu kilku ostatnich lat były suche . W tym roku jednak aż wylewają sie na pole i z doświadczenia wiem że do puki linia brzegowa nie cofnie się o 2-3 m to siedzę na dupie w domu i czekam.
Nie przeżywaj. Koło soboty Ci się odmieni.
Ja już przegrałem wszystko w tym roku, plonów się nie spodziewam dużych. Może na paliwo się zwróci. Trzeba myśleć o wyjeździe za granicę, za chlebem. A wszystko przez to że jeszcze nie rozsiałem nawet garści nawozu....
nie psiocz, w sprzęt zainwestowałeś to pewnie tak żle nie jest, u mnie też kolorowo nie jest, ale jak rzepak mi sie uda to mam zamiar na jesień jakiś ciągnik wciągnąć ze 170 kucy minimum, poczekamy zobaczymy, a jak nie pójdzie to może na saksach się spotkamy
Ci co mają po kilkaset hektarów to się nie dziwię, ale większość ma po kilkadziesiąt hektarów do obsiania to każdy zdąży. Jak podajże w 2014roku puściło koło kwietnia i każdemu urosło, to nie ma co przesadzać
a ja dziś w rzepak wjechałem ledwo się ziemia gdzie niegdzie do opony klei ... sucho jutro wpadnę zroię jęczmień i pszenice i spokój
jak ? już spokój kilka dni temu jechałem do Wiesia no i tam tak nie za zielono było pod laskami ?
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo