Odp: Wiosna 2017
U mnie nie mogę wjechać jeszcze z pierwszą dawką co próbuje to wtopa co za rok
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie nie mogę wjechać jeszcze z pierwszą dawką co próbuje to wtopa co za rok
Ja w piątek z agronomem z Polcalca zaliczyliśmy chyba z 10km pieszo pobierając próby z pól.Myślałem, że mi nogi w tyłek wejdą i wszędzie mokro naprawdę ciężko przejść po zasianych polach.
Nie. Wiem ile krzaków w rzędzie ile przeciętnie cięć na krzaku. Tnę w rytm dość szybkich kawałków
Na szczęście to młode krzaki i mały sekator.
Nogi trochę bolą to wszystko w kucki ale samo się nie zrobi.
To trzeba pneumatyka sobie sprawić. Jeśli był byś zainteresowany to mam sprężarkę sadowniczą i komplet sekatorów na zbyciu
No na przyszły rok by mi się przydały. W tym roku to takie pypcie obcinam a patyk jak palec się trafia raz na kilka minut. Kolega nazwał tą moją robotę "strzyżeniem". I tak ten sekator mi chodzi jak nożyce u fryzjera. Więc dłoń sobie świetnie radzi. W przeciwnym razie pneumatyk by był już kupiony na elektryczny mnie nie stać.
Jakie te pneumanty masz? I ile chcesz za to razem i osobno. Pisz tu czy na PW mi tam wszystko jedno
Ja kończę pierwszą dawkę na zboża
Wczoraj pojechałem orać ,ciężko szło ,skiba błyszczała jak bym 1 klasę orał ale jak sie zbliżyłem do małej depresji to zrobiło się tak mokro że koło w pługu na włokę szło .....
Jednak ciągnik za głęboko nie grzebał bo...... jest jeszcze zamarznięte tak poniżej 40cm.
Azot na oziminy wysiany w połowie, dzisiaj zasiane 2,5 ha owsa a reszta musi czekać bo za mokro żeby wjechać
Tomek to mróz wam ładnie przemroził. U nas w tym roku 10cm z wierzchu. Gdzie była odsłonięta ziemia zeszło na 25cm.
Ja wczoraj skończyłem pierwszą dawkę , wtopy nie było ale miejscami koleiny że szok.
Tomek to mróz wam ładnie przemroził. U nas w tym roku 10cm z wierzchu. Gdzie była odsłonięta ziemia zeszło na 25cm.
Na torfowych łąkach puscilo tak 20 cm. , na stawie jeszcze trochę lodu jest.
Ja wczoraj skończyłem pierwszą dawkę , wtopy nie było ale miejscami koleiny że szok.
No to przy kolejnych zabiegach lance w opryskiwaczu będą się bujały jak starej ku..ie zęby, nie zazdroszczę.
ale w twoich okolicach Marek podobnie to wygląda bo byłem dzisiaj
skoro świt będę próbował z nawozami idzie -2 będzie ok. chyba ??
A mi brakło saletrzaku..... głupie 200kg.
POjadę po 8 może zdązę zanim puści .
Na zboża posypałem po 54kgN. KOlejne dawki przyspieszę i będą w RSM.... z tym przynajmniej nie a problemu że braknie...
U mnie rano -5 ale nawozy już wysiałem w ubiegły poniedziałek bez kolein, tylko jeden mały dołek ominąłem ale tam pójdzie nawóz recznie
Nie ma sprawiedliwości ! ten przymrozek powinien być u mnie ! Jutro dopiero na rzepak będę próbował, na jesieni ścieżki ujeżdżone, może utrzymają ? Tylko setkę przed wyjazdem będę musiał machnąć, żeby ręce się nie trzęsły. Jak mnie ściągnie to siedzę.
Bliźniaki na takie coś się przydają. Jak jest mokro pomagają nie wiele, ale jak ma się ścieżki ujeżdżone to nie ściąga.
Pojechałem okupiłem te 5 worków wróciłem jeszcze trzymało rozsiałem. Poleciałem jeszcze z solą na pszenice ale to suchy kawałek więc przymrozek był już zbędny. Teraz wypić kawę i zjeść kanapkę i w krzaki.
U mnie jak zawsze zero przymrozków! Jutro jadę co będzie to to będzie ... bylem dzisiaj na polu niby nie jest źle ale miejscami może być kolorowo
Chyba że jutro rano zrobi mi niespodziankę i będzie zapowiadane -1:)
Dziś rozsiałem na ostatni kawałek i powiem że tam gdzie dane 2 tygodnie temu to różnica spora.
ja na koniec tygodnia szykuje sie z ostatnia dawką na rzepak, mam tylko nadzieje że rozsiewacz mi sie konczy a nic ciekawego nie ma w okolicy
Strony Poprzednia 1 … 8 9 10 11 12 … 25 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2017
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo