1,881

Odp: Rzepak

nie ma co gdybać, za miesiąc będzie wiadomo. Poza tym warunki, odmiana ... oby było ok.

gg 5118068

1,882

3 lata temu poprawiałem na wiosnę lontrelem, nie zaszkodził rzepakowi.

1,883

No ja też lontrelem i na jednoliścienne, tylko że dawki tak z 70% zalecanej, zobaczymy.... Zorak a jak myślisz duża zniżka plonu była?

1,884

akurat tam gdzie pryskałem galerą te 1,8 ha to była osobna działka i wg komputera kombajnu średnio 2,5 t/ha. Działka obok nie pryskana średnio 3,3 t/ha.
Jednak moje wszelkie zapiski się przydają wink

gg 5118068

1,885

Ja pierdziele to spora zniżka.... może przez ten drugi składnik w galerze ten piktocośtam.... Trzeba byc dobrej myśli

1,886

zorak napisał/a:

akurat tam gdzie pryskałem galerą te 1,8 ha to była osobna działka i wg komputera kombajnu średnio 2,5 t/ha. Działka obok nie pryskana średnio 3,3 t/ha.
Jednak moje wszelkie zapiski się przydają wink

A nie miałeś suszy?  Pisze na ulotce że jak susza to nie pryskać

1,887 Ostatnio edytowany przez marcin (2017-04-05 21:57:37)

A czy grzybówke z robalem mozna mieszac

1,888

mój rzepak https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3392658d7d9.jpg

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,889

marcin napisał/a:

A czy grzybówke z robalem mozna mieszac

mozna

mdw

1,890

odm. konkret https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a80ea4ea713.jpg
odm. dk exception https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22767358501e.jpg
stan na dzis.

1,891

Takiej obsady to mogę w tym roku pozazdrościć.  Tak gęstego rzepaku mam może 45 % reszta na pograniczu minimum i czekam na to jak do maja  będzie rozkrzewiony . Dostał sporo azotu, odżywek i algi (oil top ) na wzmocnienie korzenia.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

1,892

jedyne co trzeba to ciepłam moje wygladaja podobnie, ale do zniw daleko

mdw

1,893

Panowie mam bardzo nierówny rzepak obsada też nie jest rewelacyjna chciałem dzisiaj polecieć z tebu + mocznik+siarczan ale jest dość chłodno jak sądzicie nie zaszkodzi mu taki zabieg przy niskiej temperaturze? Tebu podrówna mi go trochę czy raczej nie

1,894

Poczekaj w poniedziałek będzie ciepło. Chemia będzie lepiej działać.

1,895

Tyle że od wtorku ochłodzenie a jutro i w poniedziałek ma być ciepło  więc sobie pomyślałem że może lepiej dzisiaj za aplikować co by ze dwa dni ciepełka poczuło

1,896

Tebukonazol potrzebuje 12 stopni ...

1,897

Wszystko potrzebuje ale  dziś  i jutro pogoda   trzeba na grzyba jechać bo widzę ze atakuje

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,898 Ostatnio edytowany przez Pawel21990 (2017-04-13 20:45:34)

Mój dobry kolega ma poletka doświadczalne. Pomiędzy Toprexem a samym Tebukonazolem czy mieszance Tebu + Difenokonazol kolosalna różnica. Po Toprexie 10 cm niższy i ładniejszy pokrój a tamte wybiły w pęd. U siebie zrobiłem jednak mieszankę Caramby i Tebu i zabrakło mi na przejazd. Dałem same Tebu i tak samo różnicę widać gołym okiem.

1,899

Jesienią na mój monolit poszedł toprex+tebu, wiosną caryx+tebu, pięknie go wyregulowało.

1,900

mi sie te po toprexie wogule nie podobają, staneły i pedów bocznych połowe co po tebu

mdw